featured

Go Turkey Türk Ünlü Şefler Listesi Belli Oldu! İşte Türkiye Tanıtımı Yapacak 19 Ünlü Şef!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Go Turkey ile Türkiye tanıtımı yapacak ünlü şefler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlendi! Türk yemekleri ile dünyaya adımızı duyuracak şefler arasında televizyonda yemek programı yapmış ünlü Türk şefler de var….

Ünlü aşçılar Türk mutfağı yanı sıra tüm becerilerini de dünyaya tanıtacakları bir çalışmaya dahil olacaklar. En ünlü şefler in katıldığı Go Turkey tourism ile Kültür ve Turizm Bakanlığı başarılı bir Türkiye tanıtımı hedefliyor. Go Turkey instagram hesaplarında da coşkulu şekilde karşılanan bir haber olurken, Go Turkey ünlü şefler merak konusu oldu. İşte Kültür ve Turizm Bakanlı tarafından seçilen ünlü Türk şefler!

Go Turkey ile Türkiye’yi Temsil Edecek Türk Ünlü Şefler!

Ünlü Türk aşçılar ile mutfağından adını fazlaca bahsettiren Türkiye, 2021 yılında Go Turkey kapsamında bir kez daha Türk yemekleri ile adından söz ettirecek. Bu eşsiz tanıtım programı ile Ünlü şefler Türk mutfağını en özel lezzetler ile dünyaya tanıtacak! İşte Go Turkey ile Türkiye’yi temsil edecek 19 ünlü şef!

1- Arda Türkmen

Arda Türkmen, ünlü Türk şefler arasında belki de en çok tanınan isimler arasında yer alıyor. Ünlü şeflerin blogları denildiğinde akla ilk gelen şeflerimizdendir. Büyük bir takipçi kitlesine sahip ünlü şef televizyon programları ile de tanınıyor. Aynı zamanda İstanbul’daki Mükellef Karaköy ve Mükellef Ocakbaşı restorantlarının da sahibidir.

2- Refika Birgül

Refika Birgül ismi doğal mutfak severlerin elbette favorisi! Ünlü şefler arasında belki de takipçilerini en çok etkilediği yönü mutfağında doğallığı korumak! Ünlü şeflerin yemek kitapları sayıldığında Refika Birgül ismini vermemek olmaz. Çünkü kitapları, blogları, youtube kanalı ve diğer sosyal faaliyetleri ile Türk mutfağını her boyutta tanıtan bir isim.

3- Somer Şef (Sivrioğlu)

Somer Şef televizyon programları ile halkın daha yakından tanıdığı ünlü Türk şefler başında geliyor. Elbette duruşu ve yemek sanatı ile en iyi aşçılar arasında!

4- Aylin Yazıcıoğlu

Aylin Yazıcıoğlu, şeflik eğitimini Paris’te alan usta şeflerimizden… Nicole Restoran’ın da eski kurucusu ve aynı zamanda şefidir.

5- Kemal Demirasal

Kemal Demirasal, aslında profesyonel sörfçü olan ünlü şef ilk olarak Çeşme’de deneysel lezzetleri için Alancha restorantı açtı. Sonrasında ise bir şubede İstanbul’a açarak şeflik konusunda ismini duyurdu.

6- Maksut Aşkar

Gerçek bir minimalist mutfağa sahip olan Maksut Aşkar “ Neolokal” isimli bir mekanın da sahibi. Organik ürünlerin sunuma hazır pişirilmesi konusunda usta bir şeftir.

7- Fatih Tutak

Fatik Tutak; Singapur, Tokyo ve Pekin mutfaklarını öğrenip kendi sitilini geliştirerek adını duyuran usta bir şeftir.

8- Musa Dağdeviren

Musa Dağdeviren; Anadolu lezzetlerini kullanarak enfes sofralara imza atan İstanbul Çiya kurucusu usta şeftir.

9- Vedat Başaran | Ünlü Şefler Arasında En Ünlü Araştırmacı Gastronomi Uzmanı!

Gastronomi konusunda tanınan usta Türk şef Vedat Başaran, aynı zamanda Osmanlı mutfağı ve kaybolan lezzetler konusunda da araştırmalar yapıyor.

10- Doğa Çitçi

Doğa Çitçi ismi Gaziantep mutfağı ile artık özdeşleşmiştir. Gaziantep yemekleri konusunda kesinlikle en usta aşçılar arasındadır.

11- Osman Sezener

İzmir OD Urla’nın sahibi olan Sezener; ABD, İtalya ve İstanbul’da hünerlerini gösteren usta Türk şeftir.

12- Mehmet Gürs

İstanbul’un en ünlü şefler arasında yer alan Mehmet Gürs, İskandinav mutfağı ile Türk mutfağını buluşturmak konusunda usta… Aynı zamanda Mikla isimli mekanın da sahibi….

13- İsmet Saz

https://www.youtube.com/watch?v=76YwsZ7aSp4

İsmet Saz; İstanbul’da yer alan en büyük restorantlar arasında yer alan TOI Restaurant&Lounge kurucusu ve şefidir.

14- Ömür Akkor

YouTube video

Ömür Akkor; Osmanlı Mutfağının kayıp lezzetlerini günümüze başarılı şekilde taşıyan en başarılı şefler arasında yer alır.

15- Şemsa Denizsel

Şemsa Denizsel; İstanbul lezzetlerini mutfağa taşıyan ve ustalıkla sunum yapan usta kadın şeflerdendir.

16- Civan Er

Hatay mutfağının en usta şeflerinden olan Civan Er, kendi mekanı Yeni Lokanta’nın da sahibi ve usta şefi.

17- Ali Güngörmüş | Ünlü Şefler Arasında Michelin Yıldızı Alan İlk Türk Aşçı!

Dünyaca ünlü Michelin yıldızını alan İlk Türk aşçı olma ünvanına sahip olan Ali Güngörmüş, aynı zamanda yemek kitapları yazarı olarak da tanınan bir isimdir.

18- Serkan Güzelçoban

Serkan Güzelçoban; Michelin yıldızı alan ikinci Türk ünlü şeftir. Türk mutfağı konusunda en ustalar arasında yer alır.

19- Nusret Gökçe

Nusret Gökçe; Son yılların dünyaya adını duyurmuş ve kendi restorantlarını açan usta et yemekleri şefidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!