featured

Google Hesaba Giriş Nasıl Yapılır | Adım Adım Gmail Giriş Yap İşlemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google hesaba giriş yapabilmek için ilk olarak bir Gmail hesabı oluşturmak gereklidir. Google hesabı açıldıktan sonra Youtube, Gmail Blogger, Haritalar ve diğer sosyal medya platformlarına giriş için kullanılabilecektir. Google üzerinden mail alma ve gönderme işlemlerini yapabileceğiniz bu hesaplar, günümüzde milyarlarca insan tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Peki, Google hesabıma nasıl giriş yaparım? Yeni bir Google hesabı nasıl açılır? Google şifremi unuttum nasıl alabilirim? İşte, tüm bu soruların yanıtları…

Gmail Giriş Yap | Google Hesaba Giriş İçin Üyelik Nasıl Alınır?

Gmail giriş yap işlemleri aslında oldukça kolay ve güvenilirdir. Google hesaba giriş ile Google tarafından verilen tüm ürün ve hizmetlerden yararlanılabilmesi mümkün olabilecektir. Google hesap aç için ilk olarak hesap türü seçmeniz gereklidir. Eğer işletmeniz için hesap oluşturmak istiyorsanız işletme için, değilse ise kendim için hesap oluşturmak istiyorum bölümünü seçmelisiniz.

Daha sonra Google hesaba giriş oturum açma bölümüne girmelisiniz. Bu adımdan sonra ‘’Hesap oluştur’’ bölümüne tıklamanız gereklidir. Sırasıyla ileri adınız, kullanıcı adınız gibi detayları teker teker girmeniz ve ileri butonuna tıklamanız istenir. Tüm adımları tamamladıktan sonra kurtarma bilgileri için sizden bir e-posta ve telefon numarası talep edilmektedir.

Bu adım şifrenizin unutulması ya da başkasının eline geçmesi durumunda, hesabınızın çalınmasını önleyebilecektir. Bu nedenle farklı ve güncel bir E-posta adresi ile telefon numarası girilmesi zorunludur.  E-posta ve telefon numarası girilmesi sonrası doğrulama kodu gönderimi ile verilen bilgilerin güncelliği teyit edilecektir.

1- Güncel Google Hesaba Giriş Nasıl Yapılır?

Gmail giriş yap için E-posta aç adımları sorunsuz olarak tamamlanmalıdır. Bu adımın da tamamlanması ile birlikte ‘’Google oturum aç’’ sayfasına tıklanmalıdır. Mail adresi ve şifrenin girilmesi sonrasında onay vererek hesabınızın açılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu aşamada ‘’Google hesabımı açık tut’’ kısmına da onay verildiğinde, hesaplar şifre istemeden direkt olarak açılabilecektir. Giriş adımının tamamlanması ile birlikte kullanıcılar gelen maillerini kontrol edebilmekte ve ilgili hesaplara mail gönderimi yapabilmektedir. Bunun yanı sıra Google hesaba giriş sonrasında Google tarafından sunulan tüm hizmetlerden yararlanılabilecektir.

Google oturum açın sayfasına giriş yapabilmek için tıklayınız. 

2- Gmail Giriş Yap İşlemi Sırasında Hesabım Açılmıyorsa Ne Yapmalıyım? Gmail Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Oturum aç işlemi sırasında hata alınıyorsa, şifrenin unutulması söz konusu olabilir. Ya da şifreniz birtakım insanların eline geçmiş ve hesabınız hacklenmiş olabilir. Bu durumda Google hesap kurtarma adımlarını yerine getirmelisiniz. Gmail giriş yap işlemleri sırasında, sizden alternatif bir E-posta adresi ile telefon numarası talep edilecektir. Bu bilgileri paylaşıp, doğrulama adımlarınızı tamamladığınızda Google hesabı rahatlıkla kurtulabilecektir.

YouTube video

Google üzerinden hesaba erişim sağlayamıyorsanız, Şifremi unuttum butonuna tıklamalısınız. Bu adımdan sonra aktif Gmail adresinizi girmeniz istenir. Adresinizi girdikten sonra telefon numaranıza bir link gönderimi yapılmaktadır.

Bu link üzerinden giriş yaptığınızda şifre değişikliği yapılabilmesi mümkün olabilecektir. Aynı adımları alternatif E-posta adresinizi seçerek de yapabilmeniz mümkündür. Hesap kurtarma işlemi sonrasında Google hesaba giriş için adresiniz ve yeni şifrenizi girmeniz gereklidir.

3- Google Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Google hesaba giriş işlemi yapabileceğiniz gibi dilerseniz hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Gmail giriş yap adımlarını sorunsuz olarak tamamlamanız gereklidir. Hesabım bölümüne giriş yaptıktan sonra bu kısımda bulunan ‘’Veriler ve Gizlilik’’ bölümüne tıklanmalıdır.

Bu alanda Diğer seçenekler bölümüne tıklandığında ‘’Hesabınızı silin’’ butonunun olduğu görülecektir. Google hesap silme için bu butona tıklanmalıdır. Hesabınızın silinmesi için istenen talimatları gerçekleştirdiğinizde hesabınız tamamen silinecektir. Hesap silme adımı sonrasında hesabın yeniden açılması mümkün değildir.

Google hesabınızı silme konusunda daha kapsamlı bilgi almak isterseniz; Google Hesap Silme Resimli Anlatım adlı yazımıza göz atabilirsiniz. 

4- Bonus: Kullanılmayan Google Hesapları Silinir mi?

Google hesaba giriş işlemleri kadar merak edilen bir diğer konu kullanılmayan Google hesaplarının ne olduğudur. Kullanıcılarının gizliliğini maksimum düzeyde tutabilmeyi hedefleyen Google, bu anlamda kullanılmayan hesapları silmektedir.

Buna göre 2 yıl ve daha uzun bir süredir kullanılmadığı tespit edilen Google hesapları otomatik olarak temizlenmektedir. Bu kapsamda güncel kalması istenen hesaplar Gmail giriş yap adımları ile sık sık açılmalıdır. Aksi takdirde geri dönüşümsüz olarak silinmesi söz konusu olabilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!