featured

Göz Kamaştırıcı İngiliz Kraliyet Mücevherleri ve Onların Hikayesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz kraliyet mücevherleri her zaman göz önünde, tıpkı kraliyet ailesi üyelerinin olduğu gibi. Açıklamaları, yaşantıları, aşkları, giydikleri kısacası her şeyi çok konuşulan İngiliz kraliyet ailesi mücevherleri ile de her zaman gündemde kalmayı başardı. İşte yıllara meydan okuyan, tarih kokan İngiliz kraliyet mücevherleri hikayeleri…

1 – Kraliçe’nin Tacı: Kraliçe Marry’nin Püsküllü Tacı

İngilizce adı Queen Marry’s Fringe Tiara olan Kraliçe Marry’nin püsküllü tacı, İngiliz kraliyet taçları ve mücevherleri arasında en gözde olanlardan bir tanesi. Bu taç aynı zamanda Kraliçe Elizabeth’in kendi düğününde taktığı taç. Kraliçe Victoria tarafından Kraliçe Marry’e hediye edilen elmas taşlardan oluşturulan bu taç daha sonrasında Anne Kraliçe’ye verildi.

Kraliçe Marry’nin Püsküllü Tacı 1947 senesinde evlenen Kraliçe Elizabeth’in duvağına sabit hale getirildi ve tam bu esnada talihsiz bir şekilde ortadan ikiye ayrıldı. Ardından kraliçe, bu tacı kızı Prenses Anne’ye düğününde kullanması için devretti. Günümüzde Kraliçe Marry’nin Püsküllü Tacı, kraliçe tarafından koleksiyonunda tutulmaya devam ediliyor ve kraliyet ailesinin mücevherleri arasında oldukça değerli. Günümüzdeki değeri ise 5.7 milyon Euro.

2 – Meghan Markle’ın Nişan Yüzüğü

Meghan Markle eşi ile birlikte Kraliyet Ailesinden Ailesi’nden ayrılmış olsalar da bir süre bu ailede kaldı ve nişanı nişanında takılan yüzük de İngiliz kraliyet mücevherleri arasında öneme sahip. Eski Sussex Düşü’ne nişanda takılan bu yüzük maddi ve manevi bir değere sahip. Kraliyet ailesinin bu mücevher hikayesi de oldukça ilginç.

https://www.youtube.com/watch?v=-BxefWyls-o

Bu yüzüğün ana gövdesinde bulunan 5 karatlık elmasın çıkarıldığı yer aynı zamanda Meghan Markle ve Prens Harry çiftinin ilk tatile gittiği yer olan Botswana. Meghan Markle’ın nişan yüzüğünün beş karatlık elmasının etrafında yer alan küçük elmaslar ise Prenses Diana’nın bir broşundan alınmış. Bu benzersiz kraliyet yüzüğünde Cleave&Company imzası bulunuyor.

3 – İngiliz Kraliyet Mücevherleri Arasında: Cambridge Aşıkları’nın Düğümlü Tacı

İngilizcesi Cambridge’s Lovers Knot Tiara olan Cambridge Aşıkları’nın Düğümlü Tacı, kraliçe tarafından oğlu Prens Charles ile Prenses Diana’nın düğününde Diana’ya hediye edilen taç. Aynı zamanda bu İngiliz kraliyet mücevherleri arasındaki taç, Prens William’ın eşi Kate Middleton’un da favori parçaları arasında. İngiliz kraliyet mücevherleri arasında maddi ve manevi değeri olan Cambridge Aşıkları’nın Düğümlü Tacı, Prenses Diana talihsiz bir şekilde vefat ettikten sonra kraliçenin koleksiyonuna geri dönmüş.

YouTube video

Cambridge Aşıkları’nın Düğümlü Tacı üzerinde pırlanta ve inciler yer alıyor. 19 adet inci tanesi, büyük pırlantalar ile ortalanmış. Bu görkemli kraliyet tacı, Kraliçe Marry tarafından büyükannesi olan Cambridge Düşesi Augusta of Hesse’ya ait bir taç referans alınarak yaptırılmış.

4 – Cambridge Düşesi’nin Nişan Yüzüğü

YouTube video
Kraliçe Victoria’nın sahip olduğu bu yüzük ilerleyen yıllarda Kraliçe Elizabeth’in oğlu Prens Charles tarafından Prenses Diana’ya nişan yüzüğü olarak sunuluyor. 2010 yılında ise Prens Wiliam, annesi Prens Diana’dan yadigar kalan Cambridge Düşesi’nin nişan yüzüğünü artık Cambridge Düşesi olan eşi Kate Middleton’a sunuyor.

5 – Elizabeth Tacı: Büyük Britanya ve İrlanda Kızları Tacı

İngiliz kraliyet mücevherleri arasında en önemli parçalardan biri; Büyük Britanya ve İrlanda Kızları Tacı yani İngilizce adıyla; Giris of Great Britain and Ireland Tiara. Bu görkemli İngiliz kraliyet ailesi mücevherleri arasındaki parça, Kraliçe Elizabeth’in de en sık tercih ettiklerinden.

Büyük Britanya ve İrlanda Kızları Tacı, Kraliçe Merry’e 1893 yılında York Dükü 5.George ile evlendiğinde, düğün hediyesi olarak sunulmuş. Daha sonrasında da büyükanne Kraliçe Mary, bu tacı Kraliçe Elizabeth evlendiğinde hediye olarak vermiş. Ayrıca bu görkemli İngiliz kraliyet ailesi tacı üzerinde 2. Elizabeth’in sterlin üstünde yer alan portresi bulunuyor.

6 – 2 Elizabeth Mücevherleri: Kraliçe Mary’nin Elmas Bant Tacı

İngiliz kraliyet taçları ve mücevherleri arasında bir diğer değerli taç da Kraliçe Mary’nin Elmas Bant Tacı yani İngilizce adıyla; The Queen Mary Diamond Bandeau Tiara. Bu İngiliz kraliyet tacı ilk olarak Garrda Mücevher tarafından, 2. Elizabeth’in büyükannesi Kraliçe Mary için bir broş olarak tasarlandı. Daha sonra ise kraliçenin isteği doğrultusunda 11 sıra pırlanta ile bezendi ve günümüzdeki taç haline getirildi.

İngiliz kraliyet ailesinin Kraliçe Mary’nin Elmas Bant Tacı, Kraliçe Elizabeth tarafından 2010 yılında aileye giren Prens Harry’nin eşi Sussex Düşesi Meghan Markle’a düğünde takması için ödünç verildi. Bu İngiliz kraliyet tacı değeri ise günümüzde 2.2 milyon Euro.

7 – Oriental Circlet Tiara

İngiltere’nin en uzun zaman tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth, bu zamana kadar pek çok taç taktı ancak bu İngiliz kraliyet taçları arasında oldukça büyük önemi olan; Oriental Circlet Tiara. Bu kraliyet tacı, Prens Albert tarafından Kraliçe Victoria için tasarlatıldı. Günümüzde Kraliçe Elizabeth’in koleksiyonunda bulunan bu taç oldukça değerli çünkü tam olarak 6.7 milyon Euro.

8 – Cubitt Shand Tiara

İngiliz kraliyet mücevherleri arasında yer alan Cubitt Shand Tiara, en değerli kraliyet taçlarından biri. Benzersiz bir tasarıma sahip olan bu taç, Cornwall Düşesi’nin büyükannesine aitti. Camilla tarafından bu eşsiz kraliyet tacı, kızı Aura Parker Bowles’ın düğünü için hediye edildi. Bu tacın günümüzdeki değeri ise 280 bin Euro.

9 – Brazilian Aquamarine Necklace

Her bir yanı mücevherler ile bezenmiş bu kolye, Brezilya Cumhurbaşkanı tarafından Kraliçe Elizabeth’e taç giyme töreninde hediye olarak sunuldu. İngiliz kraliyet mücevherleri arasına giren bu görkemli parça pırlantalar ile donatılmış. Bu İngiliz kraliyet kolyesi üzerinde dokuz tane, sekizgen en iyi rengiyle Aquamarine oldukça yüksek maddi değere sahip. Değeri ise günümüzde 170 bin Euro.

10 – Kraliçenin Broşu: Maple Leaf Brooch

Bu İngiliz kraliyet ailesinin mücevherleri arasında bulunan broşun maddi değerinin yanında manevi bir anlamı da bulunuyor. Maple Leaf Brooch, Kanada’daki saygı duruşu niteliği taşıyor ve kraliçe pek çok kez bu broşu kullandı. 5. George tarafından Kraliçe’ye verilen bu broşun tahmini olarak değeri en az 113 bin Euro.

11 – Four Strand Pearl Necklace

İngiliz kraliyet mücevherleri içinde bir diğer önemli parça ise Four Strand Pearl Necklace. Bu gerdanlık Kraliçe’ye Japon Hükümeti tarafından hediye edildi. Dört sıra zarif incinin bulunduğu bu kolye orta kısmından elmas ve platin toka bulunuyor. Four Strand Pearl Necklace, hem Prenses Diana hem de Kate Middleton tarafından defalarca kullanıldı. Değerinin ise 28 bin euro olduğu biliniyor.

12 – Prens Albert’ın Safir Broşu

İngiliz kraliyet mücevherleri arasında yer alan Prens Albert’ın Safir Broşu, Prenas Albert tarafından eşi olan Kraliçe Victoria’ya düğün öncesinde hediye edilmişti. Safir ve elmastan oluşan bu broş Victoria’nın vasiyetinde ‘tacın yadigarı olarak geçmiş. Yani, bu broş tüm kraliçelerin takması gereken bir broş. Bu değerli broş tarihten beri Kraliçe Victoria, Mary, Elizabeth ve 2. Elizabeth tarafından kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!