featured

Gözlerinizdeki Sır! Gözünüz Ne Zaman Öleceğiniz Hakkında Bilgi Veriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre insan gözünde yer alan retinaya göre ölüm tarihi tahmin edilebiliyor.

Araştırmalar her ne kadar açık ve net bir tarih vermese de ortalama olarak bir ölüm tarihi biçebiliyor. Gözde yer alan retinanın insanın biyolojik yaşını vermesi bu konuda bilgi edinmeyi sağlıyor.

Retinanızın biyolojik yaşınızla gerçek yaşınızın tutup tutmasına göre hastalık durumunuz belirleniyor. Binlerce kişinin retina bilgisine erişen araştırmacılar bilginin tutarlılığını bu yönde tespit etmeye çalıştı.

Gözünüze göre gerçekten yaşlı olup olmadığınız, olası hastalıktan dolayı ölüm senaryonuz bile ortaya koyulabiliyor. İşte detaylar…

Retinanız Yaşlıysa Hastalıktan Dolayı Ölme Riskiniz Artıyor

British Journal of Ophtgalmology tarafından yönetilen araştırmada özel bir cihaz ile insanların göz içindeki retinalar özel olarak incelendi.

Retinanın sağlık durumuna göre biyolojik yaşın hesaplanması böylece ortaya koyuldu. Eğer retinanızın biyolojik yaşı normal yaşınızın daha ilerisindeyse bu belirli hastalıklara yakalanıp ölme riskinizi arttırıyor.

Oluşturulan makine ve algoritma ile Birleşik Krallıkta bulunan 47 bin insanın retina bilgileri incelendi. Orta yaş grubunda yer alan bu insanların tam 1.871 tanesi hayatını kaybetmişti. Üstelik bu ölmüş insanların çoğunlukla retinası sağlıksız olan insanlar olduğu belirlendi.

Retinanız Sizden 1 Yaş Yaşlıysa, 11 Yıl İçinde Ölüm Riskiniz Artıyor

Algoritma sayesinde yapılan incelemelerde eğer kişinin retina yaşı normal yaşından sadece 1 yaş büyükse kişi için risk çanları çalmaya başlıyor.

Retinanın 1 yaş yaşlı olması 11 yıl içerisinde oluşabilecek bir hastalıktan ötürü ölüm riskini arttırıyor. Hastalık sebebiyle ölme riski kişinin %2 oranında artıyor.

Daha çok kalp hastalıkları ya da kanser sebebiyle oluşabilecek ölüm riski ise %3 olasılıkla hesaplanıyor.

Retinanın Yaşlanmayla İlişkisi Oldukça Büyük

Aslında yapılan bu araştırmanın gözlemsel olduğu ve kapsamının çok geniş olmasından ötürü genişletilmesi gerektiği görüşleri de hakim.

Ancak yine de bilinen bir gerçek var ki o da retinanın yaşlanmaya karşı oldukça hassas olmasıdır. Biyolojik yani retina yaşının yüksek olması hastalığa yakalanma olasılığı konusunda net bulgular veriyor.

Özellikle beyin ile olan ilişkiler konusunda uzmanların bilgi edindiği görülüyor. Çünkü sinirlerin zarar görmesine bağlı olarak bahsedilen hastalıkların çıkma olasılığı da artış gösteriyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!