featured

Gripin İlaç Nedir? Gripin İlaç Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gripin ilaç genellikle soğuk algınlığı hastalığı nedeniyle ortaya çıkan semptomları gidermek amacıyla birçok kişinin başvurduğu bir ilaç türüdür. Eskiden marketlerde satılan bu ilaç günümüzde sadece eczanelerden alınabiliyor ve en çok satışlar mevsim geçişleri sırasında gerçekleşiyor. Peki, Gripin ilaç nedir ne işe yarar ? Gripin içeriği nedir? Gripin faydaları nelerdir? Gripin nasıl içilir? Soğuk algınlığına Gripin iyi gelir mi? Gripin fiyat 2021 ne kadar? İşte, tüm merak edilen soruların yanıtlandığı Gripin ilaç nedir ne işe yarar yazımız sizlerle…

Gripin Nedir ?

Gripin nedir; etken maddesi parasetamol ve kafein, yardımcı maddeleri ise magnezyum stearat, mısır nişastası, laktoz, talk, patent mavi, karmoizin, jelatin, tartrazine, titanyum dioksit ve eritrosin olan ateş düşürücü ve ağrı kesici bir ilaçtır. Gripin kaşe, Atabay İlaç firması tarafından üretilmektedir.

Özellikle soğuk algınlığı, baş ağrısı ve yüksek ateş durumlarında halk arasında Gripin ilaca sık başvurulur. Çünkü Gripin nedir; içeriğinde Her kaşesinde 250 mg parasetamol ve 15 mg kafein bulunan bir ilaçtır. Gripin içeriğindeki parasetamol ağrı kesici ve ateş düşürücü, kafein de yine ağrı kesici etki göstermektedir. Şimdi Gripin ilaç nedir, Gripin nasıl yutulur bunları inceleyelim…

Gripin İlaç Ne İşe Yarar? Gripin Faydaları Nelerdir ?

Ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak sık kullanılan, grip belirtileri görüldüğünde ilk tercih edilen ilaçlardan olan Gripin ilaç ne işe yarar ne için kullanılır inceleyelim… Gripin prospektüs bilgilerinde Gripin ne işe yarar sorusuna şu şekilde yanıt verilmiştir:

Hafif ve orta şiddetli ağrıların giderilmesiRegl sancısıBaş ağrısıMigrenAteşKas ağrısıBoğaz ağrısıKireçlenme ağrısıİskelet ağrıları

Birçok kişi ağrılarından kurtulmak veya ateşini düşürmek için Gripin hap alır ve kullanır. Ama gerçekten gripin neye iyi gelir ve Gripin faydaları nelerdir pek az kişi araştırır. İlaçların yan etkilerini bilmeden kullanmak büyük problemlere yol açabilir. Bu nedenle sık kullanılan bir ilaç olsa bile bir doktora sormak doğru olacaktır.

Gripin İlaç Nasıl Kullanılır?

Her ne kadar Gripin ilaç sık kullanılan bir ilaç olsa da, Gripin kullanımı konusunda sıkıntı yaşayan kişiler mevcut ve Gripin nasıl kullanılır sorusu sık soruluyor. İlacın en doğru kullanımını doktordan öğrenmek ve reçeteye uygun şekilde almak doğru olacaktır. Biz, sizlere Gripin prospektüs bilgilerine göre normal kullanım şeklini anlatacağız.

Gripin ilaç kullanım yaşı 12 yaş ve üzeridir. Eğer doktorunuz başka bir kullanım dozu önermedi ise 4-6 saat aralığında 2 kapsül gripin alınmalıdır. Ya da gün içinde en fazla 3-4 kez alacak şekilde 2-4 kapsül arası alınabilir. Bir günde 8 kapsülden fazla alınması doğru değildir.

1- Gripin Kaşe Nasıl Yutulur ?

Gripin nasıl yutulur, Gripin nasıl içilir gibi soruların yanıtı internet üzerinde sık araştırılıyor. Gripin prospektüs içeriğinde bu ilacın bir bardak su ile yutulması önerilmektedir.

Ancak halk arasında Gripin kaşeyi 1-2 dakika su da beklettikten sonra içenler de vardır. Halk arasında gripinin plastik kısmını açtıktan sonra soda içerisine boşaltan ve üzerine limon sıkarak kullanan da vardır. Ama en doğru kullanım doktorunuzun tavsiyesi ve Gripin prospektüs bilgileridir.

2- Çocuklarda Gripin İlaç Nasıl Kullanılır ?

Çocuklarda Gripin kaşe kullanımı için yaş sınırlaması vardır. Doktor tavsiyesi olmadıkça Gripin hap 12 yaş altı çocuklara verilmemelidir. 12 yaş ve üzeri çocuklarda da Gripin kaşe, 1 bardak su ile yutularak içilmelidir. Dilerseniz çocuklara ateş düşürücü olarak reçete edilen Pedifen Şurup yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

3- Yaşlılarda Gripin İlaç Nasıl Kullanılır ?

Gripin içeriği kafein ve parasetamoldür. Gripin içeriğinde kafein olduğu için doktor tavsiyesi olmadıkça yaşlılarda kullanım yapılmamalıdır. Gripin ilaç içeriğindeki bir diğer etken madde parasetamol, sağlıklı ve hareketli yaşlılar için sorun teşkil etmez ancak hareketsiz yaşlılarda en düşük dozda Gripin kullanımı yapılmalıdır.

Gripin Kimler Kullanamaz ?

Gripin ilaç yan etkileri seyrek görülen ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır ve Gripin kullanmaması gereken kişiler de bulunmaktadır. Gripin prospektüs içeriğinde Gripin kimler kullanamaz sorusuna şu şekilde cevap verilmiştir:

Kafein, parasetamol ve Gripin etken maddelerine alerjisi olanlarŞiddetli karaciğer yetmezliği olanlarŞiddetli böbrek yetmezliği olanlarKalp atımında düzensizlik olanlarKan basıncı yüksek olup, kan basıncı düşürücü ilaç kullananlarAlkol bağımlılığı tedavisi için disulfiram ilaç kullananlarSakinleştirici, anksiyete ve depresyon ilaçları kullananlarEfedrin ve teofilin kullananlar

Gripin İlaç Etkileri Nelerdir? Gripin Yan Etkileri Nelerdir ?

Gripin faydaları olduğu gibi bazı zararları da vardır. Soğuk algınlığı belirtisine, vücut ağrılarına ve ateşine iyi gelen bu ilacın kullanımı sonrası bazı yan etkiler de görülebilir. Özellikle Gripin kaşe içeriğinde yer alan maddelere karşı hassasiyeti olanlarda Gripin yan etkileri görülebilir. Böyle bir durumda doktora başvurmanız en doğru karar olacaktır.

Genellikle Gripin yan etkileri seyrek görülür ve Gripin kullanımı bırakıldığında kendiliğinden kaybolur. Ancak kafeine duyarlı ve kafein kullanmayan kişilerde Gripin prospektüs bilgilerine göre Gripin yan etkileri şu şekildedir:

TitremeSinirlilikUykusuzlukAşırı tepki vermeSık idrara çıkmaKulak çınlamasıHızlı solunumBaş ağrısıHızlı kalp atışıEndişeKalın bağırsak ve mide problemleri

1– Yaygın Görülen Gripin Yan Etkileri

Gripin prospektüs bilgilerinde yaygın görülen Gripin yan etkileri bilgisine yer verilmiştir. Bu yan etkiler ise şunlardır:

Uyku haliBaş dönmesiKabızlıkKarın ağrısıMide bulantısı ve kusmaKarıncalanma ve uyuşma hissiHazımsızlıkBaş ağrısıMide ve bağırsakta gaz

2– Seyrek Görülen Gripin Yan Etkileri

Gripin zararları olarak bilinen seyrek görülen yan etkiler de söz konusudur. Bu yan etkiler görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Gripin prospektüsünde seyrek görüldüğü ifade edilen Gripin yan etkileri ise şunlardır:

Egzama, deri döküntüsü ve kaşıntıİshalDeri altı kanamasıTrombositopeni, pansitopeni ve lökopeniAlerjik reaksiyon belirtileriKaraciğer hasarıStevens Johnson sendromuÖdemBoğazda, yüzde ve dilde şişlik

3– Yaygın Olmayan ve Çok Seyrek Görülen Gripin Yan Etkileri

Gripin kullanımı nedeniyle ortaya çıkan ancak yaygın olmayan ve çok seyrek görülen Gripin yan etkileri de vardır. Gripin prospektüs bilgilerinde bu yan etkiler şu şekilde sıralanmıştır:

Böbrek yetmezliği ve böbrek hasarı (yaygın olmayan yan etki-uzun süreli kullanımda)Mide ve bağırsak kanalı kanaması (yaygın olmayan etki)Agranülositoz ( çok seyrek görülen yan etki)

Gripin İlaç Fiyat Nedir? GRIPIN Fiyatı 2021

Eskiden marketlerden satın alınabilen Gripin hap artık yalnızca eczanelerden satın alınabiliyor. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılması önerilmeyen 1 kaşe Gripin ilaç fiyatı şu an ki piyasada KDV dahil 1.50 TL’dir.

Gripin 4 kapsül ve 8 kapsül olarak da eczanelerde satılmaktadır. 8 kapsül Gripin eczane fiyatı 2021 listesinde 6.79 TL, 4 kapsül Gripin fiyatı 2021 listesinde 6.63 TL’dir.

Gripin Muadili İlaçlar Nelerdir ?

Gripin ilaç olmadığı zamanlarda Gripin muadili ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak etken maddesi parasetamol ve kafein olan ilaçlar kullanılabilir. Ancak hem Gripin kaşe hem de içeriğinde parasetamol ve kafein olan ilaçlar doktor tavsiyesi dışında kullanılmamalıdır. Gripin muadili ilaçlar ise şunlardır:

Vermidon 500 mgNovaldonGeralgineTylol PlusPeraljinNopain PlusSetakafMesafenin

Gripin Tablet Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Gripin Tablet hakkında internet üzerinde sıklıkla araştırma yapılıyor ve Gripin ilaç ile ilgili pek çok sık sorulan sorular bulunuyor. Bunların başında ise Gripin nasıl içilir sorusu geliyor.

YouTube video

Gripin nasıl yutulur sorusunun cevabı oldukça basittir; bir Gripin kaşe, bir bardak su ile yutulur. Gripin kaşeyi bütün halde yutamayanlar ise koruyucu tabakayı açıp, içindeki tozu direkt ağızlarına döküp bir bardak su ile de içebilir. Gelelim Gripin ilaç ile ilgili diğer merak edilen soruların cevaplarına…

1- Soğuk Algınlığına Gripin İyi Gelir mi ?

Başta baş ağrısı olmak üzere; halsizliğe, vücut ağrılarına ve ateşe iyi gelen bu ilaç, soğuk algınlığına iyi gelmesi ile meşhurdur. Özellikle soğuk algınlığı belirtilerinin başlar başlamaz Gripin ilaç içilmesi, hastalığın daha kolay geçmesine etki eder.

Gripin kaşe hakkında en çok merak edilenlerden biri; soğuk algınlığına Gripin iyi gelir mi konusudur. Gripin soğuk algınlığına iyi gelir.

2- Gripin İçeriği Nedir ?

Gripin içeriği; parasetamol ve kafeindir. Her bir Gripin kaşe içinde 250 mg parasetamol ve 15 mg kafein bulunur. Gripin etken maddesi sayesinde ateş düşürücü ve ağrı kesici etki sağlanır.

3– Gripin Reçetesiz Alınır mı ?

Gripin ilaç normal reçete ile eczanelerde satılmaktadır ve Gripin reçetesiz olarak da satın alınabilir.

4- Gripin Yasaklandı mı ?

Eskiden bakkal ve marketlerden satın alabildiğimiz Gripin ilaç kaşe artık yalnızca eczanelerde satılıyor. Eskiden olduğu gibi bakkal ve marketlerde Gripin bulamayan kişiler Gripin yasaklandı mı diye merak ediyor. Ancak Gripin Kaşe yasaklanmadı. Yalnızca Gripin satışı eczane dışındaki yerlerde yasaklandı.

5– Hamilelikte Gripin İlaç Kullanımı

Gripin içeriğinde kafein bulunur ve kafeinin düşük riskini artırdığı bilinmektedir. Bu nedenle hamilelikte Gripin ilaç kullanımı, doktor tavsiyesi olmadıkça yapılmamalıdır.

6– Emzirme Döneminde Gripin Kullanımı

Gripin içeriği parasetamol ve kafeindir. Hem parasetamol hem de kafein anne sütüne ve dolayısı ile bebeğe geçmektedir. Bu nedenle emziren anneler Gripin kullanımını, doktor tavsiyesi olmadıkça yapmamalıdır. Özellikle kafeinin bebeklerde huzursuzluğa, uykuya ve ağlamaya neden olduğu bilinmektedir.

7 – Gripin 100 Adet Fiyatı Ne Kadar ?

Gripin fiyatı 2021 listesine göre 1 kaşe 1.50 TL’dir. Eğer bir kaşe Gripin ilaç fiyatı üzerinden satın alım yapılırsa Gripin 100 adet fiyatı 150 TL olacaktır.

8- Gripin İlaç Ekşi Yorumları | Gripin İlaç Yorumları

Gripin ilaç yorumları incelendiğinde, Gripin kullananlar hafif ve orta şiddetli ağrılarda olumlu etki gördüğünü belirtmişlerdir. Ayrıca Gripin’in soğuk algınlığına iyi geldiği de yorumlar arasındadır.

Eğer siz de Gripin ilaç nedir, Gripin ilacı nasıl kullanılır, Gripin faydaları nelerdir, Gripin nasıl yutulur ile ilgili kullanıcı yorumlarına göz atmak istiyorsanız Gripin Kaşe Ekşi başlığını ziyaret edebilirsiniz.

9- Gripin Ne Zaman Kuruldu? Gripin İlaç Kimin ?

Gripin hap, 1931 yılında Necip Akar isimli yerli girişimci tarafından üretilmeye başlanmış ve ilaç sanayine sunulmuştur.

YouTube video

Gripin Kaşe olarak üretilen bu ilaç özellikle ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Ağız yoluyla alınan Gripin ilaç tablet şeklindedir ve su ile vücuda alınır.

Gripin Kullanma Talimatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!