featured

Gün Boyunca Enerji Patlaması Yaşayacağınız 6 Yöntem! Enerjik Olmak İçin Kahveye İhtiyacınız Yok!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün içerisinde enerjik olmanız gereken zamanlarda kahve içmeden enerjik olabileceğinizi biliyor musunuz? İşte o ilginç yöntemler!

Enerji depolayabilmek için bilinen yöntem kahve içmek yani kafein almak olsa da tek yol bu değildir. Bilinenin aksine aşırı kahve enerji vermemekle birlikte sizi daha durgun bir hale getirebilir. Her şeyde olduğu gibi kahvenin de fazlası sağlığınızı ciddi anlamda tehdit edebilir.

Kendinizi yorgun ve bitkin hissettiğinizde kahve içmeden de enerji depolayabilir ve kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Sürekli kahve içerek gününüzü geçiriyorsanız bazı ipuçları ile yaşam tarzınızda değişiklikler yaparak sağlıklı bir şekilde enerjinizi toplayabilirsiniz. İşte kahvesiz enerjik olabileceğiniz 6 farklı yöntem!

Günlük Kafein Miktarınızı Sınırlayın

Günlük Kafein Miktarınızı Sınırlayın

Kahve her ne kadar günlük enerjinizi karşılasa da fazlası insan sağlığına ciddi tehlike arz eder. Gün içinde hem sağlıklı hem de enerji dolu olmak istiyorsanız öncelikle kafeine yani içtiğiniz kahveye sınır getirmeniz gerekiyor.

Gün içerisinde aldığımız kahve dozu arttığında enerjik olmamakla birlikte aynı zamanda kendinizi stresli ve gergin hissedebilirsiniz. Eğer kronik hastalığınız var ise içtiğiniz kahve miktarını da daha da azaltmalısınız.

Açık Havada Aktif Olun

Açık Havada Aktif Olun

Egzersiz, insanı pozitif yapan en önemli aktivitelerin başında geliyor. Özellikle açık havada yürüyüş ve benzeri gibi egzersizler yaparak aktif hareket ettiğinizde stres sevinizin düştüğünü ve daha pozitif bir ruh haline büründüğünüzü fark edeceksinizdir.

Özellikle yaz aylarında açık havada hareket ettiğinizde vücudunuzun  D vitamini ihtiyacını da karşılayarak psikolojinizi iyileştiren endorfin maddesini de yükseltebilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte gerginliğiniz ve stresiniz azalırken öfke kontrolünü de sağlayabilirsiniz.

Protein Tüketimini Arttırın

Protein Tüketimini Arttırın

Vücuttaki enerji seviyesini arttıran besin değerlerinin başında protein gelir. Canınız tatlı çektiğinde meyve, sebze, yoğurt ve benzeri gibi protein ağırlıklı besinler ile beslenirseniz hem sağlıklı beslenmiş olur hem de enerji seviyenizi arttırmış olursunuz.

Tatlı yeme ihtiyacı karşısında o an tatlı yediğinizde size anlık bir mutluluk verse de sonrasında psikolojinizi olumsuz etkileyecektir. Ancak protein ağırlıklı beslendiğinizde hem enerjinizi sağlıklı bir şekilde arttırabilir hem de kan dolaşımınızı hızlandırarak sağlığınıza bir iyilik yapabilirsiniz.

Şekerlemeler Enerjinin En Doğru Adresi

Şekerlemeler Enerjinin En Doğru Adresi

Hem sağlıklı hem de enerjik olmak istiyorsanız bunun en güzel yollarından birisi de öğleden sonra gün içerisinde bir kere yapacağınız kısa uykulardır. Kendinizi bir telefon olarak düşünün nasıl ki telefonunuzun şarjı bittiğinde enerjisi tükeniyor ve şarja takıyorsunuz; siz de enerjinizin tükendiğini fark ettiğinizde en fazla 30 dakikalık uykular ile kendinizi şarj edebilir ve güne enerjik devam edebilirsiniz.

Doğal Yağların Gücünden Faydalanın

Doğal Yağların Gücünden Faydalanın

Doğal bitki özlerinin sizlere sunduğu aromaterapi yöntemleri ile aşırı kahve gibi sağlıksız yöntemlere ihtiyaç duymadan enerji deponuzu doldurabilirsiniz. Bedeninizi, ruhunuzu ve zihninizi dinlendiren ve yorgunluğunuzu alan doğal bitki özlerinden üretilmiş yağlar; uyanıklık sürenizi de büyük oranda arttırır.

Duşta şampuanınıza ekleyeceğiniz 2 damla doğal esans yağı, spor öncesinde kullandığınız nane esansı sizi tahmin edemeyeceğiniz derecede enerjik ve dinamik hale getirecektir.

Bol Su Tüketmeyi İhmal Etmeyin!

Bol Su Tüketmeyi İhmal Etmeyin!

Su, insan sağlığı için temel ihtiyaç olmakla birlikte aynı zamanda enerji ihtiyacınızı karşılamanız için de son derece gerekli bir kaynaktır. Stresli bir ruh halinde iken zihniniz hidrasyona girer ve bu durum ruhunuzu çöküntü seviyesine getirir.

Günlük en az 2.5 litre su tükettiğinizde zihninizin hidrasyon hali azalırken diğer yandan yorgunluk ve bitkinlik gibi sorularınız da ortadan kalkar. Böylece enerjinizin artması ile birlikte hafızanız da güçlenir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!