Günlük Yürümenin ve Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?
Günlük Yürümenin ve Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Günlük Yürümenin ve Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her gün düzenli olarak egzersiz yapmanın sağlık için ne kadar faydalı olduğu tartışma götürmeyen bir gerçek. Düzenli yürüyüşün faydaları nedeniyle günlük 10 bin adım atılması yönündeki önerileri elbet siz de duymuşsunuzdur. Bisiklet sürmek de düzenli olarak gerçekleştirildiğinde yürüyüş kadar faydalı ve bir o kadar önerilen diğer bir egzersiz türüdür.

Egzersizler Niçin Önemlidir?

Egzersiz yapmak hem beden hem de zihin sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Düzenli olarak fiziksel aktivitede bulunmak formda ve sağlıklı kalmaya yardımcı olurken öz güveni artırma, stresi azaltma, kemik ve kasları güçlendirme gibi hayatımıza ve vücudumuza çok önemli katkılar sağlar.

Günlük Egzersiz Önerileri Nelerdir?

Sağlıklı bir beslenme programıyla birlikte düzenli olarak egzersiz yapmak kilo vermenin en etkili yoludur. Kalp atışlarının hızlandırılmasına yönelik bir antrenman olan kardiyo egzersizi yapmaya genellikle yürüyüş ile başlanmakta olup eliptik bisiklet, koşu, merdiven çıkma ve yüzme başta olmak üzere çeşitli adımlarla devam edilebilir. Kardiyo egzersizleri nefes alışverişini, kalp atışını ve buna bağlı olarak yağ yakımını da hızlandırır.

Günlük yaşamın yoğunluğu içerisinde spor yapmak için yeterli zaman ayıramıyorsanız egzersiz yapmayı günlük rutininize dâhil etmeyi tercih edebilirsiniz. Asansöre binmek yerine merdiven çıkmak, evden çalışıyorsanız gün içinde yürüyüşe çıkmak ve mümkün olan her yere araç yerine bisiklet sürerek gitmek düzenli olarak egzersiz yapmanızı sağlayacak alışkanlıklar hâline gelebilir.

1 Saat Bisiklet Kaç Kalori Yaktırır?

Bisiklet sürmenin faydaları arasında ilk sırada kısıtlı bir zaman diliminde hızlı kalori yakmayı, bunun sonucunda ise formda kalmayı sağlayan etkili bir egzersiz olması gelir. Bisiklet sürerken kaç kalori yakılacağı kişinin kilosu, sarf edilen güç ve bisikletin sürüldüğü hız gibi çeşitli etkenlere göre değişebilir.

Ortalama 20 km/h hız ile bisiklet sürüldüğünde bir saatte yaklaşık 563 kcal yakmak mümkündür. Bu nedenle her gün düzenli olarak 1 saat bisiklet sürmek hem kalp sağlığı hem de kilo vermek için harika bir kardiyo egzersizi olarak kabul edilir.

Günlük 10 Bin Adım Yararlı Mıdır?

İnsan sağlığını tehdit eden pek çok sağlık problemi vardır ve bunların pek çoğu sağlıksız beslenmenin ve hareketsizliğin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Günlük 10 bin adım yürümek sağlık açısından yararlıdır. Çünkü kandaki kolesterol seviyesini düzenleme yoluyla damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Damar sertleşmesinin önlenmesi, kandaki şeker seviyesinin ve tansiyonun düşürülmesi aynı zamanda kalp sağlığının iyileştirilmesi anlamına gelir. Ayrıca düzenli bir şekilde yürüyerek kilo vermek mümkündür.

1 Saat Bisiklet ile 10 Bin Adım Arasında Fark Var Mıdır?

Her iki egzersiz türünün de faydalarından bahsettikten sonra sıra en önemli soruda: 10 bin adım mı yoksa 1 saat bisiklet mi?

Bisiklete binerken vücudun hemen hemen tüm bölümleri çalışır. Bu aynı zamanda harcanan kalori miktarının da artması anlamına gelir. Yoğun kondisyon gerektiren bir egzersiz olan bisiklet sürmek kasları güçlendirir, kalp damar sağlığını destekler. Ayrıca bisiklet sürmenin yağ yakma etkisi son derece güçlüdür.

Diğer yandan yürüyüş de insan sağlığı açısından son derece faydalı, herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmayan bir egzersiz türüdür. Günlük yaşam içerisinde hareket etmenin en pratik yollarından biri hiç şüphesiz yürümektir. Normal adımla yürünmesi hâlinde ortalama 8 km mesafe kat etmeyi sağlayan 10 bin adım atılarak yapılan yürüyüş sonunda yaklaşık 371 kcal yakmak mümkündür.

Bu aşamada karar sizin tercihlerinize, genel sağlık durumunuza ve imkânlarınıza kalıyor olsa da değişmeyen tek şey daha sağlıklı bir yaşam sürmek için dengeli beslenmeyi ve düzenli egzersizi hayatınızın ayrılmaz bir parçası hâline getirmeniz gerektiğidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!