featured

Manisa Spil Dağı Gezi Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa Spil Dağı Gezi Rehberi

Manisa’nın güneyinde adeta bir duvar gibi yükselen ve yüksekliği 1.517 metreyi bulan Spil Dağında, meşhur Mesir Macununda bulunan şifalı bitkiler yetişmektedir. Spil dağı etekleri Kızılçam, Karaçam, Meşe Ağacı, menekşe, gelincik, lale ve papatyalar ile kaplı muhteşem bir bitki örtüsüne sahiptir.

Spil Dağı Ulaşımı Nasıl Sağlanır?

Spil Dağına ulaşım Manisa üzerinden sağlanmaktadır. Manisa’dan Kırmızı köprü Karaköy semtine geldikten sonra Milli Park gişelerine ulaşacaksınız. Burada giriş ücretini ödedikten sonra Spil Dağına çıkabilirsiniz. Spil Dağı ile Manisa arası 23 Km.dir. İstanbul Manisa arası 529 Km. Ankara Manisa arası 562 Km. ve İzmir Manisa arası ise 36 Km.’ dir.

Spil Dağı Gezilirken Nerelere Gidilir?

Spil Dağına çıkan yol üzerinde bulunan seyir teraslarından muhteşem manzarayı seyredebilirsiniz. Sultan Yaylasından Gediz Ovası ve Manisa’yı, Merdivencik’ten ise İzmir körfezini görmeniz mümkündür.

Spil Dağında 2 bölge yer alıyor. 1.200 mt. Yükseklikte yer alan “At Alanı Mevkii” de piknik yapma, kafeterya ve konaklama yerleri bulunmaktadır. Mevlevihane ise Saruhan Bey’in torunu İshak Çelebi tarafından 1368 yılında Mevleviliği yaymak amacı ile yapılmış ancak 19. Yüzyıl’ın sonlarında terkedilmiştir.

Niobe Ağlayan Taş Kadın

Spil Dağına 230 Km mesafede yer alan Manisa da Niobe Ağlayan Taş Kadın, Sart Antik Kenti, Manisa Müzesi, Muradiye, Sultan, İvazpaşa, Çeşnigir, Hatuniye, Ayni Ali, Ulu Camileri, Saruhan Bey, Revak Sultan, Yedi Kızlar, 22 Sultanlar Ayni Ali Türbeleri ve Sinan Bey Medresesi görülmesi gereken yerlerdir.

Spil Dağında Ne Yenir?

Manisa yöresine özgü odun köfte tatmanız gereken lezzetlerin başında gelir. At Alanı Mevkii ve Mevlevihane yolu üzerinde kuzu tandır ve kömürde piliç satan restaurantlar yer almaktadır. Tabii Manisa’nın meşhur ve şifalı Mesir Macunu da mutlaka alıp tatmanız gereken lezzetlerdendir.

Spil Dağı Konaklama Olanakları Nasıldır?

Spil Dağı Milli Park alanı içerisinde Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı tesis bulunmaktadır. Tesis de Şömine, Banyo, Mutfak ve kat kaloriferi bulunan Ahşap evler yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!