featured

İsilik Nedir Ve İsiliğe Ne İyi Gelir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsilik nedir? İsilik, özellikle fazla terleme sonucu oluşan deride kaşıntıyla beraber rahatsızlık hissi veren kabartıdır. İsiliğin birden çok çeşidi vardır ve çoğunlukla ortadan kendi kendine kaybolurlar. Çocuklarda ve bebeklerde sıkça görülen isilik, genelde karnın üzerinde ve göğüste görülmektedir. Bu durumun oluşmasının en büyük sebebi ise ter deliklerinin tıkanmasıdır.

İsiliğe ne iyi gelir?

Çoğu isilik tedavi gerektirmez ancak bazı durumlarda özellikle bebeklerde oluşan isilikler de bebeğin serin tutulması ve doktor kontrolünde nemlendirici kullanılmasıyla kısa sürede ortadan kaybolur. Bazı durumlarda deride iltihap oluşmaktadır. Bu durumlarda doktorun verdiği düşük kortizonlu kremler kullanılır. İsilik nedeniyle oluşabilecek mantar enfeksiyonuna karşı da bir krem verilebilmektedir.

ss-expand”>

Çocukları ve bebekleri isilik sorunundan koruma yolları nelerdir?

Sıcak havada mümkün olduğunca serin tutmaya çalışınız.Sıkı giysiler giydirmekten kaçının.Çok fazla nemlendirici kullanmayın.Bez kullanıyorsa altını sık sık değiştirin.Bel lastiği sıkı olan külot giydirmeyin.Deride iltihap olması durumunda sabun kesinlikle kullanmayın.

İsilik nasıl geçer? Evde İsilik Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şayet enfeksiyon oluşmamışsa, isilik tedavi etmek için banyo esnasında vücudu güzelce keselemeniz gerekmektedir. Banyo bittikten sonra beş tane limonun suyu ile 100 gr suyu karıştırıp deriye isilik bulunan deri üzerine sürünüz. Kurumasını bekleyip daha sonra talk pudrasını üstüne serpin. Ortalama 1 saat kadar bekleyip ılık su ile bölgeyi durulayınız. İsiliklerin kısa sürede iyileştiğini ve ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!