featured

Bernina Express: Alp Dağlarında Hayal Ötesi Yolculuk

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bernina Express, kırmızı bir tren ile doğanın size sunduğu güzellikler karşısında rüyalarınızı gerçekleştirebileceğiniz harikulade bir yolculuğun adıdır. İşte, bu muhteşem deneyimle ilgili merak edilenler!

Bernina Express Nedir?

Bernina Express, kırmızı bir tren ile doğanın size sunduğu güzellikler karşısında rüyalarınızı gerçekleştirebileceğiniz harikulade bir yolculuğun adıdır.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bu yolculuğa İsviçre’nin Chur, St. Moritz ya da Davos kasabalarından veya İtalya’nın Tirano kasabasından başlanabiliyor.
1898 ile 1904 yılları arasında yapılmış olan bu tren yolunda 4 -4,5 saat süren yolculuk esnasında, tam 55 tünelden 196 köprü ile viyadükten geçiyor ve aynı zamanda birçok kasaba, şelale, muhteşem kanyonlar ve dağ gölleri görebiliyorsunuz.

45 km hızla seyahat ettiğiniz bu kırmızı tren yolculuğunda, çizgi roman kahramanı Heidi’nin Alp dağlarını ve vadilerini seyretmek ise ayrı bir keyif veriyor. Bu tura katılan gezginler deniz seviyesinden 2253 metre yükseklikteki Bernina Geçidi’nden de geçiyor.

Bernina Express’le Nasıl Seyahat Edilir?


Chur’dan Tirano ve Tirano’dan Chur istikametine doğru yılın her günü en az bir sefer bulunuyor. Her sabah saat 8.30 civarında Chur kasabasından hareket eden tren 12.50 gibi Tirano’ya ulaşıyor.
Tirano’dan yolculuğa başlamak istediğinizde ise öğlen 14.25 gibi yola çıkan tren saat 18.20 ‘de Chur’da oluyor. Ayrıca İsviçre’nin Davos kasabasından da bu yolculuğa katılmanız mümkün ve buradan da her iki yöne Bernina treni ile seyahat etme imkânınız var.
Bilet alırken dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı şudur; Tirano – Chur istikametinde ilerlerken sol tarafın, Chur – Tirano istikametinde seyahat edecekseniz de sağ tarafın manzarası daha ihtişamlı oluyor. Bu sebeple bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.


Bernina Express’te panoramik pencereli vagonlar ile seyahat ediyorsunuz. Tabii bu da manzarayı daha güzel izleyebilme imkânı ve daha havalı resimler çekebilme şansı veriyor. Trende birinci ve ikinci sınıf olmak üzere seçebileceğiniz iki farklı seyahat fırsatınız var.

Birinci sınıfta masalı ve 2+1 rahat deri koltuklar bulunurken, ikinci sınıfta yine masalı ve 2+2 şeklinde kumaş koltuklar bulunuyor. İkisi arasındaki farksa, birinci sınıf vagonlar ikinci sınıf vagonlara göre biraz daha geniş ve sessiz oluyor. Yine de bilet alırken arka vagonları seçmek trenin tamamının resmini çekebilme imkânı verecektir. Yolculuk sırasında yiyecek ve içecek servisleri olsa da bu servisler ekstra ücrete tabi.

Bernina Express Seyahati İçin Hangi Mevsim Seçilmelidir?


Bernina Express turu kış aylarında karlı manzaralar, sonbahar zamanı seçildiğindeyse bu mevsimin doğaya kazandırdığı muhteşem renklerin arasında bir yolculuk imkânı sunuyor.

Tabi yaz günlerini tercih edenlerde yeşilin her tonunu seyahatleri sırasında keşfedebiliyorlar. Her mevsim Bernina treni ile yolculuk etmek mümkün ve her dönemde yolculuğun tadı kuşkusuz farklıdır, fakat Mayıs ile Ekim ayları arasında sefer sayıları artırılıyor.

Bernina Express Turunda Nerelerde Konaklayabilirsiniz?


Saint Moritz tatil beldesi, sosyetenin merkezi olarak kabul edilen ve kış sporlarının da yapıldığı yerlerden biri olan Engadine Vadisinde yer alıyor. Donmuş gölü, termal kaplıcaları ve yılda 322 gün boyunca güneş alması sebebiyle Avrupa’nın popüler kasabalarından birisidir. Zaman zaman kış olimpiyatlarına da misafirlik etmiş olan Saint Moritz, Bernina Express yolculuğunu düşünenlerin karşılarına konaklayabilecekleri bir yer olarak da çıkıyor.

Saint Moritz’e yolunuz düştüğünde Hanselmann’ın lezzetli Engadine tartlarından muhakkak tatmalısınız.

Hediyelik eşya olarak da Omega marka saatlerden, Cuvée’nin kırmızı veya beyaz şaraplarından ya da Brut’un şampanyalarından alabilirsiniz. Yalnız yeme – içme ve alışverişte St. Moritz bayağı pahalı bir yer.

Tirano ise 32 km²’lik yüzölçümüyle İtalya’nın Lombardiya bölgesine bağlı çok küçük bir beldedir. Burası da Chur’dan Tirano’ya yolculuk yapanların konaklayabileceği bir kasabadır. Fakat kasabanın çok küçük olması nedeniyle burada yapabileceğiniz fazla bir şey maalesef bulunmuyor. Tirano en çok kiliseleri, katedralleri, şarap imalathaneleri ve üzüm bağları ile dikkat çekiyor ve bu sebeple buradan hediyelik eşya olarak sadece şarap alabilme imkânına sahipsiniz.

Kuşkusuz görkemli Alp dağlarının aşıldığı bu muhteşem yolculukta gezginler inanılmaz keyifli dakikalar yaşayacaklardır. Son olarak hatırlatmak isteriz ki; bu tura katılacağınız zaman pasaporta ve iki ülke arasında yolculuk yapacağınız içinde, bu ülkelerin vizelerine ihtiyacınız var. Seyahatiniz öncesinde bunları temin etmeniz yolculuğunuz esnasında bir sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!