featured

Doğumdan Sonra İlk İlişkiye Ne Zaman Girilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelik süreci boyunca eşinden ayrı kalmayı tercih eden hamileler de var, düzenli bir ilişki hayatı olan hamileler de. Hamileliğin ilk ve son ayında ilişkiye girilmesi her ne kadar önerilmese de doktorunuzun kontrolünde, girebilirsiniz.

İlk Doğumdan Sonra İlişki

İlk doğumu olacak hamile adayları, doğum sonrası korkularını yenememelerinden ötürü, ilişkiye girmekten kaçınabilirler.Eşinizi sakinleştirmek beylere düşüyor. Doğumdan sonra ilk ilişki zamanı lohusalık döneminden sonra olmaktadır. Yani ilk 6 hafta ilişkiye girmek yasaktır. İster sezaryen doğum olsun, ister normal doğum bu 6 haftalık süreç değişmemektedir. İlk ilişkiye giriş sürecinin 6 hafta yasak olmasının sebebi ise genital organınızın ve hormanal dengenizin kendi kendini toparlamasıdır.  Doğum esnasında yırtık felan oluşmuşsa bunların iyileşmesi için  6 hafta beklenmelidir.

Neden 6 Hafta? 

6 hafta sonunda, ilk doktor muayenesi sonucunda her şey yolunda ise ilk ilişkiye girmelisiniz. Unutmamalısınız ki, cinsel ilişki esnasında iki tarafında mutlu olması şarttır. Tek taraflı mutluluk asla işe yaramaz. Bedensel ve ruhsal zamanınızı iyi ayarlamalı ve ondan sonra ilişkiye girmelisiniz. Burada en önemli faktör erkeğe düşmektedir. Eşine karşı biraz daha duyarlı davranmalı ve onun korkularını yenmesini sağlamalıdır.  İlişkiye girerken, emziren annelerin vajinalarında gereğinden fazla kuruluk olabilir. Bunun için kayganlaştırıcı jeller kullanılmalıdır. Elbette ki mutlu bir ilişkinin sırrı önsevişme dir. Doğumdan sonra ilk ilişkiye girerken ön sevişmeyi olduğundan daha uzun tutmanızı tavsiye ederim. BAKINIZ:Sezaryen mi Daha Sağlıklı Normal Doğum mu?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!