featured

Gebelikte Mutlaka Doktora Gidilmesi Gereken 12 Tehlikeli Belirti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebelik başlangıcından doğuma kadar, anne adayında, fizyolojik ve psikolojik değişimler meydana gelir. Gebelerin birçoğunda meydana gelen değişiklikler ve problemler benzerlik gösterir. Ancak, bazı gebeliklerde tehlikeli durumlar meydana gelebilir. Bu sebeple her anne adayının gebelikte tehlikeli belirtiler nelerdir bilmesi gerekiyor. Çünkü; bu belirtiler ciddi sorunların habercisi olabilir. Anne adayı, her ay rutin doktor kontrolüne gitmeli ve aşağıda belirtilen durumlardan herhangi birini yaşadığında mutlaka doktoruna başvurmalıdır.

Gebelikte 12 Tehlikeli Belirti

1- Kanama

Vajinal kanama hamileliğin ilk aylarında düşük belirtisi, son aylarda ise, erken doğum habercisi olabilir. Mutlaka vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.

2- Gebelikte Diğer Tehlikeli Belirti Karın ağrısı

İster hafif ister şiddetli karın ağrısı olsun, mutlaka ciddiye alınmalı ve doktora gidilmelidir. Şiddetli karın ağrısı hamileliğin ilk üç ayında hissediliyorsa dış gebelik belirtisi olabilir. Düşük, erken doğum, başlamış doğum da karın ağrısının sebebi olabilir.

3- Şiddetli bulantı ve kusma

Bu durum anne adayının beslenmesini engelliyorsa, mide problemleri veya idrar yolu enfeksiyonu habercisi olabilir.

4- Rahimde kasılma ya da kramp

Rahimde kasılma yaşadığınız anda hemen doktora gidiniz. Çünkü bu durum, Erken doğum veya zamanı gelmiş doğum habercisidir.

5- Vajinal akıntı

Vajinal enfeksiyon; mantar veya suyun erken gelmesinden kaynaklanıyor olabilir.

6- El, yüz ve ayaklarda şişme, aşırı kilo alma hissi

Hamileliğe bağlı olarak gelişen hipertansiyon (preeklampsi) buna neden olur.

7- Karnın ileri derecede sertleşmesi

Bebeğinizi beslediğiniz için karnınızda şişkinlik hissedebilirsiniz. Ama şişkinlik ve sertleşmeyi karıştırmamanız gerekmektedir. Karnınızın ileri derecede sertleşmesinin Ciddi sebepleri olabilir. Mutlaka doktora danışılmalıdır.

8- Şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik veya görme bozuklukları

Kendinizi halsiz hissetmeniz gayet normal. Ama başınızda geçmeyen şiddetli ağrı, Hipertansiyon kaynaklıdır ihmal edilmemelidir.

9- Bebeğin hareketlerinde azalma veya hareket etmemesi

İlk aylarda olmasa da bir kaç ay sonra bebeğin hareketlerini hissetmeye başlayacaksınız. Eğer bebeğiniz hareket etmiyorsa, sıkıntıda veya ölmüş olabilir.

10- İdrar yaparken ağrı hissetme, genital bölgede yara ya da yanma hissi

Elbette gebelik esnasında bazı ağrılar hissedeceksiniz. Lakin idrar yaparken ağrı hissetmek, genellikle enfeksiyon kaynaklıdır, ciddiye alınmalıdır.

11- Ayak, baldır veya bacakta ağrı ve kızarıklık oluşması

Ayak, baldır veya bacaklarda ağrı hissettiğiniz anda derhal doktorunuza gitmelisiniz. Zira bu ağrı, Damar iltihabı belirtisi olabilir.

12- 38 derece veya üzeri ateş

Enfeksiyon belirtisidir. Gebelikte tehlikeli belirtiler nelerdir bilinmeli ve bu belirtiler görüldüğünde mutlaka ciddiye alınarak doktora başvurulmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!