featured

Teni Beyazlatmak için Doğal Yöntemler: Cilt Bakım Maskeleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sadece evinizdeki malzemeleri kullanarak bile, teni beyazlatmak için doğal yöntemler uygulanabilir. Evde cilt bakım maskesi yapımı, maliyeti düşük olması ve içeriği bilinmesi sebebiyle sıkça tercih edilen yollardan biri. Evde uygulayabileceğiniz tarifler için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Patates maskesi

Cilt bakım maskesi yapımı denildiğinde akla ilk olarak patates geliyor. Patates, içerisinde taşıdığı yoğun nişasta sayesinde cildi besliyor ve rengini açıyor. Teni beyazlatmak için doğal yöntemler uygulamak istiyorsanız şu kolay tarifi deneyin;

Bir adet patatesi rendeleyin, içerisine bir yumurtanın akını ve bir yemek kaşığı şeker ilave edin. Maskeyi sürmeden önce yanağınızın ya da elinizin üzerinde küçük bir noktaya uygulayarak alerji testi yapabilirsiniz. Maskeyi yarım saat suratınızda beklettikten sonra bol suyla yıkayın.

Bu maskede, patates yüzünüzün renginin açılmasına, yumurta yüzünüzde botoks etkisi yaratmaya ve şeker de peeling etkisiyle gözeneklerinizin temizlenmesine yardımcı olacak. Maskeyi haftada bir kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Pirinç maskesi

Pirinç de patates gibi nişasta oranı oldukça yüksek bir besin. Pirinci suda beklettiğiniz zaman ise ortaya çıkan suya pirinç sütü deniliyor. Yüzün rengini açmak için doğal yöntemler arasında pirinç sütü en etkili olanlardan biri.

Öncelikle bir su bardağı ılık suyun içine iki yemek kaşığı pirinci koyarak on dakika bekletin. Bekleyen pirinçleri bir kaşık yardımıyla ezerek içindeki nişastanın çıkmasını sağlayın. Böylece pirinç sütü elde etmiş oldunuz. Bu süte bir yemek kaşığı bal koyarak homojen bir hale gelene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze ve göz altlarınıza uygulayabilirsiniz. Yarım saat bekletip yıkadıktan sonra içindeki bal sayesinde yüzünüzün yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Tonik kullanmayı ihmal etmeyin

Teni beyazlatmak için doğal yöntemler kullanarak istediğiniz görünüme ulaşmak mümkün ancak bu görünümü sürekli kılmak da önemli. Haftada bir yapacağınız maskelerden sonra yine evinizde hazırlayabileceğiniz bir tonik ile gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. Evde tonik yapmak, cilt bakımı maskesi yapımı kadar kolay.

Sadece birkaç damla gül suyu ve sade sodayı karıştırarak elde edeceğiniz toniği maskelerden veya günlük cilt temizliğinizden sonra uygulayabilirsiniz. Sağlıklı bir cilt için cilt bakım önerileri hakkında daha fazla bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!