featured

Televizyon Tarihinin En Ürkütücü Olayı: Max Headroom

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

22 Kasım 1987 yılında meydana gelen tuhaf bir hack olayı olan Max Headroom, ürkütücü olmasının yanı sıra tuhaflığıyla da hala konuşulan gizemli olaylardan biridir. İşte Max Headroom olayı ile ilgili perde arkası!

22 Kasım 1987 yılında meydana gelen tuhaf bir hack olayı olan Max Headroom, ürkütücü olmasının yanı sıra tuhaflığıyla da hala konuşulan gizemli olaylardan biridir. Akşam saatlerinde TV yayın akışının aniden kesilmesi ve maske takan bir adamın yayında belirmesi insanları şok etmeyi yetmişti.

Fakat gerçekleşen olay bununla da sınırlı kalmadı çünkü ekranda aniden beliren adam anlamsız sözler söylemeye ve tuhaf hareketler yapmaya başlamıştı. Gelin TV tarihine damga vuran bu tuhaf olaya daha da yakından bakalım.
İlginizi Çekebilir: Siber Dünya Gerçek Dünyanızı Takipte!

Tarihin En Tuhaf Hackleme Olayı: Max Headroom

YouTube video

Max Headroom olarak anılan bu tuhaf olay Chicago televizyonu olan WGN kanalının normal yayın akışı esnasında gerçekleşti. Yayın esnasında spor haberlerini sunan sunucu Dan Roan’ın programı kesildi ve görüntüye maskeli ve tuhaf sesler çıkartan bir adam geldi. Olayda kullanılan maske 1985 yılında yayınlanan bir bilim kurgu dizisi olan Max Headroom: 20 Minutes into The Future isimli dizide yer alan yapay zekaya aitti. Yayın akılını kestikten sonra ekranda tam 28 saniye kalmayı başaran şahıs, anlamsız sesler çıkartarak tuhaf cümleler kuruyordu.

Kanalın müdahalesi sonucu eski yayın akışına geri dönen kanalda sunucu Dan Roan da şaşkınlığını dile getirmekten çekinmemişti.

Aynı Gün İçinde 2. Saldırı

Saat 21:14’te gerçekleştirilen ilk saldırıdan sonra saatler 23:15’i gösterdiğinde bu defa da WTTW kanalına benzer bir saldırı düzenlendi. İkinci saldırı ise erken müdahale edilmemesi sonucu tam tamına 88 saniye sürmüştü. Yine aynı Max Headroom maskeli bir adam yayına çıkarak çeşitli cümleler mırıldanıyor, şarkı söylemeye çalışıyor ve inliyordu.
Bu defa saldırıyı düzenleyen adamın elinde bir adet Pepsi kutusu da bulunuyordu. O dönemin Pepsi reklamlarında yer alan “Catch the Wave” isimli şarkıyı mırıldanmaya başlayan saldırgan, zaman zaman çeşitli inleme ve uğultuya benzer sesler de çıkartıyordu.

YouTube video

İkinci olayın en can alıcı noktası ise yayını kesen kişiye bir müddet sonra elinde cetvel bulunan başka bir şahsın eşlik etmesi oldu. Cetvelli şahsı gören ilk saldırgan poposunu açarak diğer saldırganın kendisine vurmasını istedi. Bu isteğin ardından korsan yayın son buldu ve kanalın normal yayın akışı devam etmeye başladı.
İlginizi Çekebilir: Phishing Saldırısı Nedir?

Hala Çözülemeyen Tuhaf Bir Korsan Olayı


Max Headroom Olayı üzerinden uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen hala gizemini koruyor. Korsan yayınlar halkın üzerinde uzunca bir dönem etki bırakmış olsa da yapılan tüm çalışmaların boşa çıktığını söylemek gerekiyor. FBI tarafından yapılan detaylı incelemelerde de korsan yayıncıların izine ya da kimlik bilgilerine rastlanılmamıştır. Üstelik korsan yayınların hangi amacı güttüğü ve vermek istediği mesaj da hiçbir zaman çözüme kavuşmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!