featured

Tavuk Nugget Tarifi : Küçük Büyük Herkes Çok Sevecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tavuk küçük büyük herkesin severek tükettiği bir yiyecek. Peki dışarıda bayıla bayıla yediğiniz tavuk nugget aperatifini evde kolaylıkla yapabileceğinizi söylesek? İşte, karşınızda kimsenin karşı koyamayacağı tavuk nugget tarifi!

Tavuk Nugget Tarifi

Şimdi sizlere öyle bir tarifimiz var ki hem oldukça kolay, hem oldukça pratik hem de çok ekonomik! Gelelim muhteşem lezzetli, sofralarınıza lezzet katacak tavuk nugget tarifine!

Malzemeler

KarabiberKimyonTuz1 çay bardağı sıvı yağTavuk göğsü1 yumurta1 kase galeta unu

Tavuk Nugget Tarifinin Yapılışı

Bu tarifte malzemeleri istediğinize göre artırıp azaltabilirsiniz. Elimizde bulunan tavuk göğsünü ince ince ve oval bir şekilde kesiyoruz.Eğer tavuk göğsünü buzluğa koyup dondurursanız kesim açısından daha rahat olur fakat ben bıçağı ustaca kullanabiliyorum diyorsanız kesinlikle dondurmanıza gerek bu tamamen kişisel isteğe kalmış.Bir kasenin içine baharatları ve yumurtayı koyup karıştırın. Tavukları ilk başta yumurtaya batırın ardından elinizde bulunan galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartmaya başlayabilirsiniz.

Tavuk nuggetı elbette marketlerden hazır şekilde temin edebilirsiniz. Bu da size bir kolaylık olacaktır fakat eğer sağlıklı beslenmekten yana bir insansınız evde kendiniz hazırlamanız ne doğrusu olacaktır en azından ne yediğinizi bilirsiniz.

Tavuk Kıymasından href=”https://www.okuhaber.com/etiket/nugget-nasil-yapilir” class=”tag-link” title=”nugget nasıl yapılır etiketli tüm içerik için tıklayınız” target=”_blank”>Nugget Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünden nugget yapılışını öğrendik. Bu harika ve benzersiz lezzeti evinizde ki her bireyin severek yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Peki, tavuk kıymasından nugget yapabileceğinizi söylesek ne derdiniz? Eğer evinizde tavuk göğsü değil de tavuk kıyması varsa o zaman bu kıymayı en lezzetli haliyle değerlendirmek içim buyurun tarife!

Malzemeler

TuzKarabiberKimyonZeytinyağıTavuk1 yemek kaşığı unYeteri kadar galeta unu

Yapılışı

Derince bir kapta tavuk kıyması, unu ve baharatları iyice karıştırın.

Bu karışımı buzdolabında 15-20 dakika kolay şekil verebilmek için bekletin.Ardından yumurtayı çırpın.Ayrı bir kaba aldığınız un ve galeta ununu kenara ayırın.Elinizle şekil verdiğiniz köfteleri önce una, sonra da yumurtaya daha sonra da galeta ununa batırın.Önceden kızıdırılmış yağ da kızartın.

İşte bu kadar az malzeme ile yiyebileceğiniz en harika yemeklerden biri olan tavuk kıymasından nugget sofranız da yerini almak için hazır bile!

Tavuğun Yanına da Pek Yakışır: Nar Ekşili Salata

Menü de tavuk nugget olur da salata olmaz mı hiç? Tavuğun yanına en çok yakışacak, hatta tek başına tüketildiğinde dahi karnınızı doyuracak nar ekşili salata tarifi sizlerle!

Malzemeler

Yarım bağ maydanozYarım demet kıvırcık7-8 dal ıspanakYarım bağ rokaLimonNar ekşisiKonserve tane mısırZeytinTuz

Yapılışı

Tüm yeşillikleri iyice yıkayın.Bıçak ile değil de eliniz yardımıyla hepsini iri iri doğrayınDerin bir kasede yeşillikleri karıştırınZeytin mısır ve tuzu da ekleyinSon olarak çeyrek limon suyu ve 2 tatlı kaşığı üzerinde gezdirinİsteğe göre zeytinyağı ekleyin

tavuk nugget tarifi – nefis yemek tarifleri ile de harika yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Hazır nugget Yapımı oldukça basittir. Sadece hafif yağ kullanmanız gerekmektedir. Tavuk nugget sosu ile sofranızı çeşitlendirebilirsiniz. evde nugget yapımı arda’nın mutfağı tariflerini de incelemenizi öneririz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!