featured

Ehang 184, Yolcu Taşıyabilen Drone Dubaide Kullanılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli Drone üretici markası Ehang, geçtiğimiz senelerde CES platformu içerisinde tanıtmış olduğu Ehang 184 isimli drone modelini, Dubai semalarında kullanmaya başladı. Oldukça ilgi gören model ise tüm dünyanın dikkatini çekerek haber ve teknoloji gazetelerinin manşetine oturdu.

YouTube video

İnsansız hava araçları kategorisinde yer alan bu drone modeli, Dubai’de taşımacılık amacı ile uçuş testleri gerçekleştirmeye başladı. Gelecek on yıl içerisinde aktif olarak kullanılması amaçlanan araç, teknolojik gelişmeler ile vardığımız noktanın adeta özetini sergilemekte.

Ehang 184 Drone Teknolojik Özellikleri

Ehang 184 Drone aracının özellikleri arasında, yolcu taşıyabilme kapasitesi yer alıyor. Çinli Ehang drone firmasının üretmiş olduğu Ehang 184 modelinin özellikleri şu şekilde sıralanır:

Ehang 184, tek kişilik özel bir drone taksi görevi görmektedir.Drone tek kişi taşıma kapasitesine sahip olup, insansız bir hava aracı olarak tasarlanmıştır.Drone çalışma gücünü elektrik ile sağlıyor ve şarj olabilme özelliğine sahip.Uçuş kalitesi açısından oldukça yüksek performanslı yapısını ise tasarımda yer alan 4 farklı kola sahip pervanesi ile sağlamakta.Araç, şarj edildikten sonra 2 saat boyunda havada kalabilme ve uçuş sağlanabilme özelliğine sahip.Tüm bu özelliklere sahip olan Ehang 184 drone taksi, CES platformunda tanıtıldığı günden bu yana teknoloji gündeminde en çok takip edilen ve merak edilen araç tasarımları içerisinde yer alıyor.

Ehang 184 Drone Taksi Oto Pilotu

Çinli drone tasarımcısı marka Ehang, ürettiği yenilikçi drone modellerinde oto pilot teknolojisini kullanmakta. Bu teknoloji ile üretilen en son model ise Ehang 184 olarak karşımıza çıkıyor. Teknolojik gelişmelerin hızlanması ile birlikte drone üreticisi firmalar arasında yaşanan rekabet, oto pilot uyumlu tasarımların yapılmasını tetikliyor.

Bu duruma bağlı olarak, drone oto pilot uygulamasında öncü olmak isteyen Ehang markası, Ehang 184 modeli ile insansız ulaşım koşullarını destekleyen ve güvenli oto pilot teknolojisi ile hata payına yer vermeden uçuş sağlanabilen, yenilikçi bir model ortaya koymuştur.

Ehang 184’ün Hız Kapasitesi Ve Uçuş Yüksekliği

Ehang 184 otomatik pilotlu uçuş drone aracının, 100 kilogram’a kadar yük taşıyabildiği bilinmektedir. Aracın yükseklik ve hız kapasiteleri özellikleri ise şu şekilde sıralanır:

Ehang 184 modeli, maksimum 3,5 kilometre yüksekliğe kadar çıkış sağlayıp, uçuş koşullarını otomatik pilot ile gerçekleştirir.Aracın sağladığı hız koşulu ise maksimum 100km/h olarak belirlenmiştir.Tasarım ve teknoloji ayrıntıları sayesinde, Ehang 184 yeni nesil insansız hava araçları arasında dikkat çekici bir yapıya sahiptir.

Teknolojinin gelişen trendlerinin etkisi ile önümüzde yer alan 10 senelik dönemde, insansız hava araçlarının, taksi görevi ile kullanılması konusu gündemde yer alıyor. Bilim kurgu filmlerine konu olan tasarımlar ve koşullar gerçeğe dönüşürken, ilerleyen dönemlerde tasarımı yapılacak olan teknolojik ürünlere yönelik beklentilerde daha yüksek noktalara ulaşmakta. 

Drone Teknolojisi İçin Yapılan Yatırımlar

Drone teknolojisinin dünya gündeminde yüksek bir yankıya sahip olması etkisi ile teknoloji firmaları bu alana yönelik yatırımlarını arttırmaya başlamıştır. Çinli Ehang firması geçtiğimiz yıldan bu yana sadece drone üretimi için 42 milyon dolar yatırım tutarı harcamıştır.

Bu geniş teknolojik yatırım oranları ile güvenli oto uçuş özelliğine sahip drone modelleri üretiminde hızlı bir döneme girilmiştir.

Çinli Ehang firması’nın teknoloji piyasasında kazanmış olduğu konum, ileriye yönelik tasarlayacağı araç trendlerinin, geniş teknolojik ayrıntılara sahip olacağı sinyalini vermektedir.

Ülkemizde Yerli Uçan Arabalar Hazırlanıyor

Uçan araba artık hayalden ibaret olmadığı her geçen gün ortaya çıkan görseller ile ortaya çıkıyor. Yurt dışında yapılan gelişmelerin ardından özellikle ülkemizde son yıllarda meydana gelen yerli üretim atakları ile yerli uçan araba üretim hazırlıkları da son derece hızlı şekilde yapılmaya başlandı.

Ülkemizin ilk yerli uçan araba projesinden biri olan CEZERİ ilk prototip hazırlandığı biliniyordu. CEZERİ şu an için 1 saatten daha az uçuş süresine sahip olması ile dikkat çekiyor. Ayrıca ilk yerli uçan araba CEZERİ ise şu anlık sadece 1 yolcu taşıdığı biliniyor. Yakın zamanda test uçuşlarına başlayacak yerli uçan arabamızdaki temel amaç şehir için ulaşımında kullanılması. Ülkemizin yaptığı bu büyük adımla birlikte bizde ilerleyen yıllarda Pazar payında büyük bir yer elde edebileceğimizin ilk sinyalleri gelmiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!