featured

Köpeklerde Görülen Hastalıklar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köpekler yeryüzündeki en dost canlısı yaratıklardır. Onlara şefkatle yaklaşmak ve ihtiyaçlarını gidermek de insanların başlıca görevlerinden biri kabul edilmelidir. Öyle ki hayvan dostlarımız bizler sayesinde daha sağlıklı bir hayat sürebilir. Bu yazıda insanların en iyi arkadaşı olarak da adlandırılan köpek dostlarımızda görülen yaygın hastalıklar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Köpeklerde görülen hastalıklar nelerdir ve bu hastalıkların belirtileri nasıldır sorularının cevaplarını yine bu yazıda bulabilirsiniz.

Köpeklerde Görülen Hastalıklar Nelerdir

1- GENÇLİK HASTALIĞI – Köpeklerde görülen hastalıklar

Köpeklerde görülen hastalıkların başında elbette gençlik hastalığı geliyor. Gençlik hastalığı özellikle yavru köpeklerde baş gösterdiğinde oldukça tehlikeli olabiliyor. Bu hastalığın aşısı da olsa da bazı durumlarda henüz aşı olmamış köpeklerde görülmesi mümkün. Gençlik hastalığının belirtileri de kimi zaman ortaya çıkmadığından hastalığın yayılması ve başka hayvan dostlara da bulaşması mümkün. Hastalığın bilinen belirtileri ise öksürme, sık hapşırma, kaslarda güçsüzlük, halsizlik ve yüksek ateş olabilir.

2- UYUZ – Köpeklerde görülen hastalıklar

Köpeklerde görülen hastalıklardan biri de uyuz hastalığı. Bir çeşit cilt hastalığı olan uyuz, akar adı verilen bir parazitin vücuda girmesi neticesinde ortaya çıkar. Köpeklerde görülen uyuzun iki çeşidi vardır bunlardan ilki başka bir hayvandan bulaşan sarcoptic uyuz bir diğeri ise bağışıklık sistemi ile alakalı demodectic uyuzdur.

3- PARVOVİRÜS – Köpeklerde görülen hastalıklar

Bir diğer adı kanlı ishal olan parvovirüs köpek dostlarımız için oldukça ciddi bir hastalıktır. Kanlı ishal köpeğinizin kalp ve bağırsaklarının düzgün çalışmasını engeller ve bu durum da ölümcül olabilir. Kanlı ishal için köpeğiniz henüz yavruyken aşı yaptırmanızda fayda vardır.

4- LAYŞMANYAZ

Köpeklerde sinek ve böcek ısırması sonucu ortaya çıkan bu hastalık aşırı yaygın olmasa da dikkat edilmesi gereken bir köpek hastalığıdır. Köpeğinizin bu hastalığa yakalanmasını istemiyorsanız sinek ve böcek yapabilecek nesneleri onun yakınından kaldırmanız gerekecektir.

5- KULAK İLTİHABI

Köpeklerde görülen kulak iltihabı özellikle uzun kulak yapısına sahip olan köpeklerde sıkça rastlanılan bir durumdur. Bunun en başlıca sebeplerinden biri ise köpeğinizin kulaklarının banyodan sonra ıslak kalmasıdır. Kulak iltihabının belirtileri ise kulakta kaşınma, sıvı akıntısı ve kokudur.

6- İÇ PARAZİTLERDEN DOLAYI MEYDANA GELEN HASTALIKLAR

Köpeklerde görülen hastalık türlerinden biri de iç parazitlerden dolayı meydana gelen ve genelde bağırsaklarda bulunan tenyalardan oluşan hastalık çeşitleridir. Bunun için köpeğinizin yeme içmesine özen göstermeniz gerekmektedir. Çiğ et ve bozulmuş gıdaları köpeğinizin bulunduğu ortamdan uzak tutmanızda fayda olacaktır.

7- EKLEM VE MİDE İLTİHABI

Eğer köpeğiniz aşırı hareketsiz ve kiloluysa eklem iltihabı olma ihtimali yüksektir. Genellikle yaşlı köpeklerde görülen bu hastalık köpeğinizin acı çekmesine sebep olabilir. Bunun yanı sıra köpeklerde görülen hastalıklardan biri de mide iltihaplanmasıdır. Mide iltihaplanması, köpeğinizin büyük porsiyon yemekleri çiğnemeden yutması, yetersiz ya da aşırı beslenmesi sonucu ortaya çıkabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!