featured

Aktif Karbonun 7 Mucizevi Etkisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde karşılaştığımız “siyah” renkte üretilmiş bakım kremleri, makyaj temizleme jelleri ve diş macunlarının ana maddesi “aktif karbon”dur. Cilt bakım ürünlerinin birçoğunda kullanılan karbonun insan sağlığı için de oldukça faydalı bir element olduğunu biliyor muydunuz?

“siyah” renkte üretilmiş bakım kremleri, makyaj temizleme jelleri ve diş macunlarının ana maddesi “aktif karbon”dur.

Son yılların en çok tercih edilen kozmetik rengi olan siyah, rengini aktif karbon ismi verilen bir mineralden almaktadır. Söz konusu mineralin bulunduğu cilt bakım ve temizlik ürünlerinin ekstra beyazlatıcı ve temizleyici özelliği bulunmaktadır. Kendi ağırlığının binlerce kat fazlasını emme özelliği ile siyah nokta ve akne tedavisinde sıkça tercih edilen aktif karbonun etkili olduğu 7 mucizevi durumu sizin için derledik.

1. Diş Beyazlatma

Negatif yüklü parçacıkları olan aktif karbon içerisinde elektrik yükü olduğu için toksinleri çekme konusunda başarı elde etmektedir. Dişler üzerinde oluşan plakların temizlenmesini sağlayan bu kimyasal yapı, diş beyazlatma konusunda çok başarılı bir antioksidandır. İstediğiniz aktif karbon içerikli diş macununu alarak, sonucu deneyebilirsiniz. Aktar ve baharatçılardan alınacak tozu ile de evde kendiniz macun oluşturabilirsiniz. Bu, tamamen sizin tercih edeceğiniz bir durumdur.

2. Siyah Nokta Düşmanı

Aktif karbon, yüzde ve ciltte oluşan akne ve lekeleri antioksidan yapısı sayesinde doğal yolla tedavi edebilen önemli bir elementtir. Kozmetik firmalarda satılabildiği gibi, aktif karbon tozunu internet üzerinden de sipariş verebilir, istediğiniz yoğunlukta maske haline getirebilirsiniz. Karbon tozunu aynı zamanda aloe vera jeli ile karıştırılarak daha kısa sürede daha hızlı tedavilerde kullanabilirsiniz.

3. Böcek Isırıkları Kızarıklıklarına Bire Bir

Sinek ve böcek ısırıkları sonucunda hem kaşıntı hem de kızarıklı yaşanmaktadır. Bu durumların altındaki asıl neden kaşıntıdır. Kaşıntı olmazsa kaşımayacak, kaşımazsanız kızarmayacaktır. Böcek ısırığı kaşıntısında aktif karbon kullanılarak ısırığın oluştuğu yerdeki alerjenlik önlenir. Bu sayede kaşıntı ve kızarıklı giderilmiş olur. Isırgan gibi kaşıntıya sebep olan bitkilerin değdiği yerlere sürülen karbon özlü macun da yine kaşıntının giderilmesinde etkin rol oynar.

4. Küf Kaynaklı Hastalıkları Önler

Küf, kalp hastalıkları, depresyon, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olan bir yapıya sahiptir. İş yerinde ya da evimizde maruz kaldığımız küf, farkına varamasak da hayatımızı oldukça etkilemektedir. Küf ve küf kaynaklı hastalıkların korunmasında ise aktif karbon, çay ağacı yağı ve elma sirkesi kullanılarak oluşturulan kür kullanılabilir. Küf olan yere uygulayacağınız bu kürü 15 20 dakika bekletmek ve ardından su ile yıkamak küfün önlenmesinde ve giderilmesinde büyük etkiye sahip olacaktır.

5. Karaciğeri ve Böbrekleri Korur

Her gün yemeklerimize kattığımız gıdalarda ve yediğimiz yemeklerde oldukça çok miktarda toksin bulunmaktadır. Toksinler ise özellikle karaciğer ve böbreklerimizin daha çabuk yaşlanmasına ve hasar görmesine neden olmaktadır. Aktif karbon kapsüllerini kullanmak, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarının oluşmasına engel olabilir.

6. Saçları Temizler

Saçlarımızı için kullandığımı şampuan ve bakım kremleri ne kadar çok durularsak durulayalım, belirli bir miktarının saçlarımızda kalmasının önüne geçemeyiz. Aktif kömür saçlarımızda bulunan kir ve toksinlerin atılmasında fayda sağlayan bir üründür. Bu kürü hazırlamak için ise 2 çay kaşığı karbon tozu ile 2 çorba kaşığı kadar doğal şampuan birbirine karıştırılmalıdır.

7. Sindirim Sisteminizi Problemlerini Çözer

Hazır gıda ve yiyecekler, sindirim sistemimizin en büyük düşmanlarıdır. Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalarda bulunan GDO’lu besinler ve boya maddeleri vücudumuzun sindirim sürecini olumsuz yönde etkilemektedir. Karbon tozu ile oluşturulmuş doğal içecek ile vücudumuza almış olduğumuz toksin ve zehirli maddeler kolayca atılabilmektedir. Fakat bu bir ilaç değildir. Bu nedenle yaparken de tüketirken de doktorunuza danışmanız önemlidir.

Bakınız: Rize’nin Yeşil Çay Detokslu Kaplıcası

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!