featured

Kleptomani Nedir ? 5 Kleptomani Belirtisi ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tıp dilinde kleptomani halk arasında ise çalma hastalığı olarak bilinen kleptomanin tam olarak ne olduğu ve kleptomani belirtisinin ne olduğu konusuna değinmeyi uygun gördük. Psikolojik bir hastalık olarak bilinen kleptomani hastalığı tam anlamı ile bir akıl hastalığı değildir. Uygun bir ilaç tedavisi veya psikoterapist yahut psikyatrist yardımı alınarak tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. İlk olarak kleptomani nedir sorusunu aydınlatmak istiyoruz.

olarak nitelendirebiliriz. Kleptomani hastalığının tabirini yaptıktan sonra kleptomaninin belirtilerine değinmek istiyoruz.

Kleptomani Belirtisi

İhtiyaç duyulmayan maddeleri çok güçlü bir çalma dürtüsü duymak ve bu dürtüleri kontrol etmede başarısızlık.Dürtüler duyulduğu zaman oluşan, endişe veya gerginlik.Çalarken haz duymak veya rahatlayıp tatmin olmak.Hırsızlık eylemi yapıldıktan sonra suçluluk, pişmanlık ve yakalanma korkusu hissetme.Dürtülerin tekrar duyulması ve kleptomani döngüsünün tekrar edilişi.

Tam olarak nedeni bilinmeyen hastalığı kendinizde veya yakınlarınızdan birinde gözlemliyorsanız ilk iş tabii ki bir uzmana başvurarak profesyonel yardım talep etmenizdir. Kleptomaninin serotonine bağlı sorunlar, bağımlılık bozuklukları ve beynin opoid sistem bozukluklarına bağlı olarak ortaya çıktığı gözlemlendiyse de spesifik olarak tek bir nedene bağlanamamıştır.

Kleptomani tedavisi

Kleptomani tedavisi günümüzde mümkündür ve üç farklı yolu vardır. Kleptomani antidepresanlar, psikoterapi veya naltrekson adıyla bilinen ilaç ile tedavi edilebilir bir hastalıktır. Kleptomani tedavisi uzman bir doktor ile çalışılıp kişinin de iyileşmeye istekli olması durumunda mümkün hale gelecektir. Eğer çevrenizde bu hastalığa sahip biri varsa uzman doktorlardan kleptomani hastasına nasıl davranmalı sorusunu yöneltebilir ve ihtiyaç duyduğunuz bilgileri edinebilirsiniz. Bu hususta kleptoman yakınınıza ilk elden yardımda bulunmuş olursunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!