featured

2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler | Ayşen Gruda – Aytaç Arman – Yalçın Menteş

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılı hayatımıza kattığı değerlerle olduğu kadar kayıpları ile gündemde kalacak bir yıl oldu. Öyle ki, yılın sonunda Yeşilçam dünyasından, politika ve bilim insanlarından oluşan onlarca kişilik bir 2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler listesi meydana geldi. İşte, geçtiğimiz yılın ünlü kayıpları!

2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler!

1 – Ayşen Gruda

2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler listesinin ilk sırasında ne yazık ki Ayşen Gruda bulunmaktadır. 1945 yılı İstanbul doğumlu Ayşen Gruda, Yeşilçam’ın en sevilen karakterlerinden biridir. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin unutulmaz oyuncularından olan Ayşen Gruda, 23 Ocak 2019 tarihinde pankreas kanseri sonucu hayatını kaybetti.

2 – Aytaç Arman

Aytaç Arman, 2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler listesinin 2. sırasında yer alan önemli bir sinema sanatçımızdır. 1949 doğumlu olan ünlü sanatçı, Tarık Akan ile aynı dönem oyuncuları arasındadır. Çok sayıda yapımda oynama fırsatı bulan oyuncu 2 Şubat 2019 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

3 – Yalçın Menteş

2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler listesinin üçüncü sırasında unutulmaz tiyatro oyuncusu Yalçın Menteş bulunmaktadır. Tatlı Kaçıklar dizisinin de unutulmaz ikilisininden birini canlandıran Menteş, 30 yıl boyunca mücadele verdiği şeker hastalığı sonucunda 7 Şubat 2019 tarihinde hayata gözlerini kapadı.

4 – Ümit Yesin 

Çiçek Taksi ile hayatımızda kalıcı bir yer edinen Ümit Yesin, 1954 Ankara doğumlu oyuncularımızdandır. Cennet Mahallesi ve Çiçek Taksi dizilerinin eğlenceli karakterlerini canlandıran Yesin, 19 Mart 2019 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

5 – Can Bartu

Sinyor Bartu lakabıyla tanınan hem futbol hem de basketbol geçmişine sahip olan Fenerbahçe’nin efsane oyuncusu Can Bartu, 11 Nisan 2019 tarihinde, henüz 83 yaşında iken vefat etti.

6 – Dilber Ay

Hüzünlü hayatının şarkılarına ilham vermesi ile tanınan Dilber Ay, Türk Arabesk sanatının en güçlü seslerinden biridir. 2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler listesinin 6. sırasında yer alan Ay, Kahramanmaraş doğumludur. 29 Nisan 2019 tarihinde kalp krizine yenik düşen sanatçı henüz 63 yaşında idi.

İlginizi Çekebilir: Kişisel Temizlik Konusuna Önem Vermeyen 16 Ünlü

7 – Eşref Kolçak

data-itemswipe=”1″>

Oğlu Harun Kolçak’ın ölümünün ardından yaptığı önemli açıklamalar ile gündeme oturan Eşref Kolçak, sanat hayatı boyunca oldukça büyük başarılara imza atmış bir sinema oyuncusudur. 92 yaşında, 26 Mayıs 2019 tarihinde hayatını kaybeden ünlü oyuncu çok sayıda dizinin önemli rollerini canlandırdı.

8 – Ergün Uçucu

Türk sinema ve tiyatrosunun önemli yüzlerinden olan Ergün Uçucu, 1940 doğumludur. Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu olan ünlü oyuncu aynı zamanda ses sanatçılığı da yapmaktaydı. 14 Haziran 2019 tarihinde hayatını kaybeden sanatçı ülkemizin önemli sanatçılarından biriydi.

9 – Yalçın Gülhan

27 Aralık 1944 İstanbul doğumlu olan Yalçın Gülhan, sinemamızın önemli yapımlarında boy göstermiş, önemli bir sanatçımızdır. Mahallenin Muhtarları dizisi ile ilgi çeken sanatçının hayatını anlatan bir de kitabı bulunmaktadır. Yalçın Gülhan, 27 Temmuz 2019 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

10 – Cengiz Sezici

2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler listemizin 10. sırasında Cengiz Sezici yer almaktadır. Başarılı oyuncu defalarca en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanmıştır. 3 Ağustos 2019 tarihinde hayata gözlerini yuman ünlü oyuncu oynadığı dizi ve filmlerde büyük etki bırakmıştır.

11 – Süleyman Turan

83 yaşında hayata gözlerini kapayan ünlü Türk sineması oyuncusu Süleyman Turan 10 Eylül 2019 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Oynadığı film ve dizilerin hem eğlenceli hem de düşündürücü karakterlerinden olan Turan, ülkemiz ve sineması için büyük bir kayıp yaşatmıştır.

12 – Tarık Ünlüoğlu

1 Ekim 2019 tarihinde vefat eden Tarık Ünlüoğlu da yine Türk Sineması için önemli aktörlerdendi. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan ünlü oyuncu akciğer hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. 2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler listemizin 12. sırasında yer almakta.

13 – 2019 Yılında Kaybettiğimiz Ünlüler: Özdemir Nutku

Türk sineması için önemli bir yere sahip olan Özdemir Nutku, oyunculuk, yazarlık ve eleştirmenlik yapmaktaydı. 8 Kasım 2019 yılında hayatını kaybeden ünlü yönetmen 10 Kasım 2019 tarihinde İzmir’de defnedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!