featured

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri İle Bembeyaz Gülümseyin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gülümsemenize güzellik katacak olan dişlerin bembeyaz olmasını herkes ister. İnci gibi dişlere sahip olmak aslında hiç de zor değil. İşte, doğal diş beyazlatma yöntemleri!

Doğal Yöntemlerle Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma için dişçi yolu tutmaya son! Eğer dişleriniz de normalin çok üstünde sararma ya da tatarlanma yoksa, vereceğimiz doğal diş beyazlatma yöntemleri ile bembeyaz dişlere sahip olacaksınız. İşte, o yöntemler!

1. Karbonat İle Diş Beyazlatma

Doğal diş beyazlatma yöntemleri arasında karbonat ile diş beyazlatma ilk sırada yer alıyor. Bu yöntemi neredeyse bilmeyen yok. Küçük bir tabağa koyacağınız yeterli miktarda karbonatın içine birkaç damla limon damlatın. Ardından karışıma diş fırçanızı batırın ve dişlerinizi yumuşak hareketler ile fırçalayın. İşte bu kadar! Bu karışımı her gün kullanmayın, dişleriniz çizilebilir.

2. Çilek ile Dişleri Beyazlatmak

Çok sevilen bir meyve olan çileğin aynı zamanda diş beyazlatmaya yaradığını biliyor muydunuz? Ezdiğiniz çileği kullanarak dişlerinizi temizleyebilirsiniz, ezilen çilekleri diş fırçanız yardımıyla 1 kaç dakika boyunca fırçalama işlemini gerçekleştirin ardından ağzını suyla çalkalayın. Bu yöntemi istediğiniz her an özgürlüğüne sahipsiniz.

3. Muz Kabuğu ile Dişleri Beyazlatmak

Herkesin severek yediği muzun faydaları saymakla bitmez. Kabuğu ise ayrı bir şifa kaynağıdır. Kabukta bulunan potasyum yardımı ile dişlerinize zarar vermeden rengin açabilirsiniz. Lakin diş minesi hassas bir yapıda olduğundan bu işlemi uygularken dişlerinize oldukça nazik davranmalısınız hemen ardından ağzını su ile temizleyip daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

4. Yeşil Ceviz İle Diş Beyazlatma ovalarsanız ve bunu düzenli olarak yaparsanız, dişlerinizin beyazlamaya başladığını göreceksiniz.

5. Adaçayı İle Diş Beyazlatma

Adaçayı oldukça yararlı bir bitki olmasının yanı sıra aynı zamanda dişleri beyazlatmasıyla da biliniyor. Bu yöntemi iki farklı türde yapabilirsiniz.

Adaçayı Kürü

Adaçayını demleyin ve her gün ağzınızı bu suyla çalkalayın. Dişlerinizi beyazlatacak ve eğer varsa diş etlerinizde ki iltihaba iyi gelecektir.

Adaçayı – Karbonat- Tarçın Kürü

1 çay kaşığı adaçayı, 1 çay kaşığı karbona ve bir çay kaşığı tarçını homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Dişlerinizi diş macunu ile fırçalayıp çalkaladıktan sonra bir de bu karışımı dişlerinize uygulayın. Her akşam tekrar edin.

6. Gliserin İle Diş Beyazlatma

Gliserin, antiseptik özelliği bilinmektedir. Aynı zaman da doğal diş beyazlatma yöntemleri arasında bulunmaktadır. Dişlerinizi her gün olduğu gibi fırçalayın ve ağzınızı iyice çalkalayın. Ardından diş fırçanızın üstüne bir iki damla gliserin damlatıp dişlerinizi bir de bununla karıştırın.

7. Tuz İle Diş Beyazlatma

Tuz ile diş beyazlatma etkili bir yöntem olsa da aynı karbonat gibi dişlerinizi çizebilir. Bu yüzden doğal diş beyazlatma olarak değil de dişlerde ki iltihabı gidermek ve mikropları kırmak amacıyla kullanabilirsiniz. Sirke, karbonat ve tuzu birer çay kaşığı olacak şekilde karıştırıp diş fırçası yardımı ile dişlerinize uygulayabilirsiniz.

8. Portakal Kabuğu ve Defne Yaprağı Karışımı İle Diş Beyazlatma

Şimdi haftada 2-3 defa uygulayabileceğiniz ve dişlerinizi bembeyaz yapacak, doğal diş beyazlatma yöntemleri içinde yer alan harika bir tarifimiz var!

4-5 adet defne yaprağını ezin.Yarım portakal kabuğunu ezin.Ezdiğiniz malzemeleri homojen bir kıvam alıp macun kıvamına gelene kadar karıştırın.Diş fırçası yardımı ile dişlerinize uygulayın.

Bu karışım dişlerinizin beyazlamasında oldukça etkili olacaktır.

DİŞ BEYAZLATMA doğal çözümler listemizi sizler ile paylaştık. Bu listede ki uygulamalar ile dişlerinizi kolay şekilde beyazlatabilirsiniz. Diş beyazlatma ekşi sözlüğe girip başka kişilerin uyguladığı yöntemleri de okuyabilirsiniz. ANINDA DİŞ BEYAZLATMA evde çözümleri için yazımızı okumanız yeterlidir. Diş BEYAZLATMA işlemi yaptırmak için bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Ancak öncesinde doğal yöntemler denemenizde fayda var.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!