featured

Üçüncü Göz Olarak Adlandırılan Epifiz Bezi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endüstri bu mucizeyi yok etmeye mi çalışıyor? Ruh ile beyin arasındaki bağlantıyı sağlayan, Üçüncü göz olarak adlandırılan epifiz bezi nedir? Bu organ gerçekten var ve ruh ile bağlantılı mı yoksa tüm bunlar birer söylentiden mi ibaret.
Mistik öğeler hayatın her köşesinde var ve biz inansak da inanmasak da bazı açıklanamayan gerçekler yaşanıyor. Peki, daha önce epifiz bezini duymuş muydunuz? Kimine göre ruhla bağlantılı olan ve hayatımızı bütünüyle değiştiren bir parçamız. Bu fikri geçiştirmeden önce anlatacaklarımızı bir dinleyin.

Epifiz Bezi Nedir?

Peki, daha önce epifiz bezini duymuş muydunuz? Kimine göre ruhla bağlantılı olan ve hayatımızı bütünüyle değiştiren bir parçamız.
Hakkında onlarca fikir üretilen, bazıları komplo teorisi seviyesine bile ulaşan epifiz bezi, beyindeki küçük bir endokrin-iç salgı bezi. Beyindeki asıl görevi serotonin ve melatonin salgısını gerçekleştirmek ve düzenlemek olan bu doku parçası vücudumuzdaki basit bir parça olarak görülmüyor. Epifiz bezine dair kökeni antik dönemlere dayanan sayısız hikaye vardır.
Epifiz bezinin insanı ruhsal açıdan farklı bir dünyaya bağlayan üçüncü bir göz olduğu söylentisini duydunuz mu?
Hangileri komplo teorisi hangileri gerçekliği anlatıyor hep birlikte düşünelim.
Epifiz bezinin insanı ruhsal açıdan farklı bir dünyaya bağlayan üçüncü bir göz olduğu söylentisini duydunuz mu? Esasen Epifiz bezinin boyutları neredeyse bir nohut tanesi kadar olsa da beynin tam ortasında yer almaktadır. Şekil olarak çam kozalağına benzediği için İngilizce de “pinel gland” olarak adlandırılmaktadır.
Şekliyle ilgili dünya tarihinden bazı şaşırtıcı örnekler de var.
Şekliyle ilgili dünya tarihinden bazı şaşırtıcı örnekler de var. Örneğin, Filozof Descartes; insan ruhunun bu salgı bezinde yer aldığını iddia ediyordu.
Bir anlamda üçüncü göz vurgusu da var epifiz bezinde. Yapısal anlamda gözle benzerlikleri olsa da en büyük farkı gözlerimiz ışığa duyarlı ve ortamda var ışık var ise Epifiz bezi devreye girmiyor. Epifiz bezi, karanlık ortamda çalışıyor ve serotonin, melatonin salgılamaya başlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kadın Sağlığını Olumlu Etkileyen 5 Besin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!