featured

Uzun Ömürlü 5 Bahçe Çiçeği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun Ömürlü 5 Bahçe Çiçeği yazımızda, evimizin ve ofisimizin etrafını saran doğal alanlarda kolaylıkla yetiştirilebilecek 5 farklı çiçeğe yer verilmiştir. Bu çiçekler; sardunya, lavanta, ortanca, hanımeli ve ezan çiçeğidir.

Uzun Ömürlü 5 Bahçe Çiçeği

1- Sardunya

Yaz aylarının en sevilen bahçe ve ofis çiçeklerinin başında sardunya gelmektedir. Uzun ömürlü 5 bahçe çiçeğinin ilki olan sardunya, hem saksı içerisinde hem de açık alanda yetiştirilmesi sebebi ile çok fazla tutulan bir çiçek türüdür. Ancak, güneş ışınlarına çok aşırı maruz kalan, yani güneş ışınlarını direkt olarak alan sardunya pek sağlıklı büyüyemez. Sardunyaların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve güzel bir görünüme sahip olması için haftada iki kere sulanması yeterlidir.

2 – Lavanta

Uzun Ömürlü 5 Bahçe Çiçeği listesinin ikinci sırasında lavanta vardır. Göz alıcı mor rengi ile dikkatleri üzerine toplayan lavanta hem ofis hem de ev bahçelerinin en çok tercih edilen uzun ömürlü çiçekleri arasındadır. Güneş ışınlarından zarar duymayan lavanta, açık alanların en güzide çiçeklerinden bir tanesidir.

3 – Ortanca

Listemizin üçüncü sırasında rengarenk görünümü ile ortanca yer almaktadır. Ortanca, hem renk renk açması ile hem de uzun ömürlü olması ile bilinen; ülkemizde en çok tercih edilen bahçe çiçekleri arasındadır. Bakımı oldukça kolay olan ortancanın haftanın iki günü sulanması yeterli olacaktır. Çok sıcak ve çok soğuk havaları sevmeyen ortanca, ilgi isteyen bir çiçektir.

4 – Hanımeli

Mis gibi kokusu ile en çok tercih edilen bahçe çiçeği olan hanımeli, özellikle korkuluklu ve kapalı alanlara duvar süsü amacıyla yerleştirilmektedir. Işıktan ya da soğuktan çok fazla etkilenmeyen hanımeli, ülkemizin en sevilen çiçekleri arasındadır.

5- Ezan Çiçeği

Sahip olduğu sarı renk ile bilinen ezan çiçeği, hem bahçede hem de saksıda yetiştirilebilme özelliği ile tanınmaktadır. Ofis ortamlarının en sevilen çiçeklerinden olan çiçek, güneşi çok sevmektedir. Işık almayan yerde tutulduğunda solma tehlikesi olduğu için daha çok bahçe çiçekleri arasında bilinmektedir. Görüntüsüne bakıldığında oldukça narin ve kırılgan görünen ezan çiçeği, oldukça dayanıklı bir çiçek türüdür. Rüzgar ya da yağmurdan aşırı etkilenmeyerek; yapraklarını hemen dökmez.   Bakınız: Balkon Bahçeciliği Nedir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!