featured

Yeni Keşfedilmiş Hayvan Türleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyamızda yaşayan birçok canlı türü ve hayvan olarak nitelendirdiğimiz veya böcek diye adlandırdığımız yeni keşfedilmiş canlılar bulunmaktadır. Günümüzde biyologlar tarafından yaklaşık 9 milyon farklı türde canlı olduğu iddia ediliyor. Nitekim biz bu canlıların sadece %15 kadarından haberdarız. Her geçen gün yeni tür canlıların varlığı keşfedilmeye devam ediyor. Sanırım dünyamızda yaşayan canlıların bir listesini yapmak için yüzlerce yıl araştırma yapmamız gerekebilir. Yinede yeni bulunan canlılar, bizleri şaşırtmaya ve doğada yaratıcılığını konuşturmaya devam ediyor. Bugünkü makalemizde ise sizlere dünyamızda yaşamakta olan bazı sıra dışı canlılardan ve yeni keşfedilmiş türlerden bahsedeceğiz.
Muhtemelen bu canlıların adını daha önce biyoloji derslerinizde veya kitaplarda dahi duymamışsınızdır. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız bu listedeki hayvanlar yeni keşfedilmiş ve kaynaklarımıza yeni isimleri yazılmış hayvan türlerinden oluşmaktadır. İlgi çekici görünümleriyle ve daha önce görmediğimiz şekillere sahip olan bu hayvan türleriyle yıllardır aynı dünyayı paylaştığımız halde nasıl karşılaşmadığımızı da kısa bilgiler olarak sizlerle paylaşmak istedik.
İlginizi Çekebilir: Dünyada Yaşayan 10 İlginç Hayvan Türü

Deniz Gergedanı

Deniz Gergedanı
Kuzey kutbunun soğuk sularında rastlayabileceğiniz bu hayvan türlerinin ilginç görünümleri sayesinde yeni rastlanmış türler olduğunu söylemek daha doğru olacaktır. Bu balık türlerini diğer balıklardan ayıran özellikleri, boynuzlarının olmasıdır. Pegasus atını muhtemelen duymuşsunuzdur. Tıpkı pegasus atında bulunan kıvrımlı boynuzlara sahip olan bu deniz canlıları, soğuk sularda ve insanların gemiyle dahi gitmeye çekineceği yerlerde bulunduğunu bilmeniz gerekmektedir. Biyoloji profesörlerinin açıklamalarına göre, kafa bölgelerinde bulunan boynuzun daha önce dişleri olduğunu, fakat yüzyıllar içerisinde geçirilen evrim neticesinde bu hali aldıklarını söylemektedirler.

Mavi Ayaklı Bubi Kuşu

Mavi Ayaklı Bubi Kuşu
İlk gördüğünüzde bu kuşların mavi boyaya ayaklarını daldırmış gibi göründüğünü düşünebilirsiniz. Bu sevimli kuşların mavi ayaklara sahip olmasındaki sebep, genellikle deniz canlılarında görülen Karotenoid denilen biyolojik bir pigment olarak bilinmektedir. Mavi ayaklı bubi kuşları genellikle Galapagos adalarında yaşıyorlar. Kuşların yaşı ve sağlık durumları ise, ayaklarındaki mavi renkten anlaşılabiliyor. Aç kaldıklarında da ayaklarındaki mavi rengin parlaklığı azaldığı söyleniyor. Erkek kuşların ayaklarındaki mavi renk ne kadar parlak olursa, dişilerini etkilemeleri o kadar kolay olduğu bilinmektedir.

Dev İsopod

Dev İsopod
Böceklerden nefret eden insanlar için ne yazık ki kötü haber. Fotoğrafta gördüğünüz bu canlının adı İsopod olarak bilinmektedir. İsopodlar ilk bakışta nemli yerlerde yaşamını sürdürmeye çalışan dev tesbih böceklerine benzeyebilirler. Bu canlılar bir böceğe göre oldukça büyük bir yapıya sahipler. Boyutları bir insan kafasıyla aynı büyüklükte oldukları söylenebilir. Bu garip canlılar deniz seviyesinde 3 bin ile 8 bin metre derinliklerde yaşarlar. İsopodlar genelde deniz dibinde bulunan ölmüş ufak balıklarla besleniyorlar. Bazen bu balıkların arasında timsah veya balinalarda dahil olabiliyor. Bu canlılar uzun süre yemek yemeden de hayatta kalabilirler. Japonya’da bir teste tabi tutulan İsopod 5 ay boyunca yemek yemeden hayatta kalabilmiştir.

Shoebill Kuşu

Shoebill Kuşu
Bu kuş tarih öncesi canlılara benzeyen gizemli görünüşüyle bir hayli dikkat çekiyor diyebiliriz. Bazı insanlar bu kuşun gagasını tahta bir ayakkabıya benzetiyorlar. Bu muhteşem gaga ve gaga yapısı sayesindeyse, Shoebill kuşları diğer kuşlar arasında en iyi balık avcıları olarak biliniyorlar. Diğer kuşlar ile sosyalleşebilmek adına gagalarıyla çok farklı sesler de çıkartabiliyorlar. Genellikle kıyı kesimlerde ve sulak yerlerde yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu yaşam koşullarına uygun olarak, Shoebill kuşlarının uzun bacakları ve çok ince ayak parmakları bulunuyor. Bu sayede kuşlar uzunca bir süre ıslak zeminde ayakta durabiliyor ve avlarını bekliyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!