featured

Genetiği Değiştirilmiş Dünyanın İlk İkiz Kız Bebekleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Genetiği Değiştirilmiş İkiz Kızlar
Dünyada bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmek bir yanıyla son derece heyecan verici olmaktadır. Ancak dünyanın, teknolojik ve bilimsel araştırmalarda, insan yaşamı üzerindeki etkileri, gelecekte boyutlarının ne kadar gelişeceği ve bu gelişmenin insanlara nasıl yansıyacağı düşüncesi de zaman zaman endişeler yaratmaktadır. Bunlardan bir tanesi, Çin’de dünyaya gelen Genetiği Değiştirilmiş Dünyanın İlk İkiz Kız Bebekleridir. Bakınız: TÜP BEBEK TEDAVİSİ VE AŞAMALARI
Genetiği Değiştirilmiş Dünyanın İlk İkiz Kız Bebekleri
Henüz bilim adamları tarafından somutlaştırılmayan, ancak dünya gündeminde adından çok söz edilen bu, insan üzerinde yapılan deney, bilimsel gelişme olarak sunulmasına rağmen bir takım endişeleri ve toplumsal tepkilerinin ne olacağı açısından bilinmezlikler de içermektedir. Çinin Şenzen şehrinden yapılan bir açıklama bir anda dünya gündemine oturdu. Tüp bebek teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen bilimsel çalışma sonucunda DNA’sı değiştirilmiş 2 kız çocuğunun dünyaya geldiği duyuruldu. Bilimsel çalışma, yedi kadın üzerinde yapılmış ve ilk deneme de çalışma sonuç vermiş ve iki kız çocuğu dünyaya gelmiştir. Bu bilimsel çalışma insan üzerinde bir deneyin yapılmış olması, toplumsal etik açısından birçok tartışmayı beraberinde getirecek gibi görünüyor.
Genetik Bilim Açısından Ne İfade Ediyor?
Öncelikle, bu bilimsel çalışmanın genetik bilim açısından en gelişmiş, devrimsel niteliğe sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Bunun yanın sıra, diğer taraftan insan üzerinde bu deneyin yapılmış olması da, toplumsal etik açısından birçok tartışmayı beraberinde getireceği söylenmektedir. Bu durumun, gelecek açısından barındırdığı endişe ise, bu genetik çalışmaların gelecek nesillere nasıl aktarılacağı ve DNA değişikliklerinin genlere ne derece zarar vereceği endişesi olmaktadır. Bu konuda bazı araştırmacı ve bilim adamları, insanlar üzerinde bu tür deneylerin yapılmış olmasının son derece riskli ve endişe verici olduğunu söylemektedirler. Çin’den gelen son haberlerde ise, Çin hükümetinin konuyla ilgili, insan genetiğini belirleyen DNA üzerinde genetik araştırmalar yapan bilim adamı He Jiankui soruşturma başlattığı yönünde. Genel olarak bilim adamlarının ortak birleştiği konu, bu tür insan üzerinde yapılan deneylerin son derece riskli olduğunu söylemeleridir. Ayrıca Bakınız: Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!