featured

Dolgun Yanak Makyajı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğuştan dolgun, parlak ve sağlıklı görünen yanaklara sahip olmayan kadınlar için ufak makyaj hile ve teknikleri nelerdir konusu hep merak edilir. Çeşitli makyaj hileleri ve teknikleri uygulayarak dolgun ve gergin görünen diri yanaklar yaratmak mümkün.

Yanak makyajı nasıl yapılır? Yanak parlatıcı makyaj tüyoları nelerdir? Dolgun yanak makyajı uygulamalarında ne tür kozmetik ürünleri tercih etmek gerekir? vb. sorulara açıklık getiren makyaj hileleri ve teknik uygulamalardan bahsetmeden önce, profesyonel makyajda bilinmesi gereken bazı temel noktalar vardır. Öncelikle bu püf noktalara göz atmakta fayda var.

Yüzünüzde arka plana itmek yani bir nevi kamufle etmek istediğiniz bölgeler için normal cilt tonunuzdan 1-2 ton daha koyu renk kozmetik malzeme kullanmak zorundasınızdır.Yüzünüzde ön plana çıkarmak yani bir nevi vurgulamak istediğiniz bölgeler için normal cilt tonunuzdan 3-4 ton daha açık renk kozmetik malzeme kullanmanız gerekir.Yüzünüze fondöten ya da BB krem uygulaması yapmadan önce mutlaka ışık yansıtıcı özelliği bulunan, por dediğimiz deri gözeneklerini sıkılaştıran ve cildi neme doyuran nitelikte bir makyaj bazı tercih etmelisiniz.Cakey look diye tabir edilen ve makyaj uygulamasını başarısız kılan teknik hataya meydan vermemek için renkli ve renksiz kozmetik ürünlerini less is more (az aslında çoktur) prensibi doğrultusunda kontrollü kullanmalı; makyaj, kontürleme veya strobing işlemleri sonrasında makyajı sabitlemeye yarayan fiksatörlerden faydalanmalısınız.

tonundan 1-2 ton daha koyu renkli kozmetik ürünü kullanılarak kontürlenebilir.

Açık renkte, pastel tonlardaki sedefsiz/mat allıklar elmacık kemiklerinin alanlarını büyüterek illüzyon ortaya çıkarırlar. Koyu renk allıklar için ise tam tersi durum söz konusudur. Sedefli/ışıltılı allıklar ise elmacık kemiklerine boyut kazandırılması için ideal seçimlerdir ve kemikleri ileri itme ( fırlatma) efekti verirler.

Yanak parlatıcı makyaj tüyoları nelerdir?

Yukarıda teknik detayları açıklanmış allık uygulaması sonrası elmacık kemiklerinin üst sınırı ve üst göz kapağı arasında kalan bölgeye yoğun aydınlatıcı (highlighter) uygulanır. Bu bölgelerde nispeten yoğun kıvamlı likit aydınlatıcılar, diğer formlarda üretilmiş aydınlatıcılardan çok daha iyi performans sergiler. Yukarı yönde 45 derecelik açıyla uygulanan fırça tekniği bu bölgede de yüz güldürücü sonuçlar verir.

Elmacık kemikleri üzerinde, hafif fırça darbeleriyle allık üzerine geçilecek aydınlatıcılar pudra ve krem formunda tercih edilebilir. Kullanılan allık krem formunda bir ürün ise, yine formülasyonu kendisine benzeyen bir aydınlatıcı tercihi isabetli olacaktır.

Dolgun yanak makyajı uygulamalarında ne tür kozmetik ürünleri tercih etmek gerekir?

Dolgunluk efekti yaratmak için

Açık renk ve tonlarda allıklar tercih edilmeli. (ön plana çıkarma efekti)Çalışılan alanı daha büyük göstereceğinden dolayı mat renkler tercih edilmeli, (alan büyütme efekti)Yoğun sedefli, ışıltılı ürünler sadece yanakları boyutlandırmak amaçlı kullanılmalı ve bu ürünlerin fazla miktarda kullanımından kaçınılmalı. (boyut kazandırma maksatlı parlaklık efekti)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!