İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?
İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?

Kaç Aylık Hamileyken İlişkiye Girilmez?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamile kadınların kendilerini rahat hissettikleri süreç boyunca ilişkiye girmelerinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Tabi ki hamilelik normal seyrinde ilerlediği müddetçe cinsel ilişkinin sakıncası yoktur. Hamileliğin normal seyrinde ilerlediği yalnızca doktor tarafından tespit edilmektedir. Bu nedenle hamile bir kadın cinsel ilişki konusunda doktorundan bilgi almalıdır. Hamilelikte cinsel ilişki gebeliğin ilk evrelerinde düşük riski olan, kanama ya da enfeksiyon gibi sağlık problemleri yaşayan kadınlara doktorlar cinsel ilişkiyi önermemektedir. Geç evrelerde ise erken doğum riski söz konusu ise yine doktorlar tarafından cinsel ilişki yasaklanmaktadır.

Hamilelikte cinsel ilişkiye girmek bebeğe zarar verir mi?

Anne adayları hamile iken cinsel ilişkinin bebeğe zararı olup olmadığı konusunda endişe yaşamaktadır. Oysa bebek anne karnında rahim içerisinde oluşan kesede güvendedir. Hamilelikte cinsel ilişkiye girmek bebeğe zarar vermemektedir. Tabi ki doktorun cinsel ilişkiyi yasakladığı riskli durumlarda cinsel ilişkiye girmenin sakıncaları olabilmektedir.

Orgazm sırasında rahim kasılmalı artabilir

Gebe kadınlar cinsel ilişkiye girerken orgazm sırasında rahim kasılmalar artmaktadır. Bu durum endişe edilecek bir durum değildir. Hamilelikte orgazm olmak endişe edilecek bir durum değilken, ilişki sırasında ya da cinsel ilişki sonrasında kanama olması durumunda doktora başvurulması gerekmektedir.

Hamilelikte korunmak gerekir mi?

Hamile kadınların bir diğer merak ettikleri hususta gebelik sırasında cinsel ilişkiye girerken prezervatif kullanma gerekliliğidir. Hamile iken enfeksiyon kapma riski bebeğe zarar verebileceğinden prezervatif kullanımı doğru bir tercih olabilmektedir. Cinsel ilişki sırasında kayganlaştırıcı ve benzeri losyonları ise kullanmamak gerekmektedir.

Hangi durumlarda hamilelikte cinsel ilişki yasaklanmaktadır?

Cinsel ilişki gebelik sırasında bazı durumlarda doktor tarafından kesinlikle yasaklanmaktadır. Bu durumlar düşük tehlikesi, vajinal kanamalar, erken doğum riski olarak sıralanmaktadır.

Hangi ayda cinsel ilişkiye girmek sonlandırılmalıdır?

Doktor tarafından bildirilen herhangi bir sağlık problemi olmadığı durumlarda tekil gebeliklerde hamileliğin ayı, çoğul gebeliklerde ise hamileliğin son 3 ayından cinsel ilişki önerilmemektedir. Dokto tarafından yasaklanan cinsel ilişki söz konusu ile ebeveynlerin bu yasağa mutlaka uyması gerekmektedir. Ayrıca hamile kadınlar çekinmeden doktorlarına cinsel ilişki pozisyonları hakkında soru sorabilmeli ve cinsel ilişki sırasında en rahat olacakları pozisyonları öğrenmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!