featured

Araç Kamera Sistemi Almak İsteyenlere 5 Tavsiye

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araç Kamera Sistemi alınırken, nelere dikkat edilmelidir. Size en uygun olan Araç Kamera Sisteminin özelliklerini öğrenebilirsiniz. Bugün, Araç Kamera Sistemi Almak İsteyenlere 5 Tavsiye konusunda bilgi vereceğiz.

Arabanızı çalıştırıp yola çıktığınız andan itibaren ne kadar dikkatli bir sürücü olursanız olun, kaza riskleriyle karşı karşıdasınız demektir. Siz ne kadar temkinli olsanız da şanssız bir gün yaşıyorsanız eğer kaza geliyorum demez ve sizi bulur. Tabii ki hiç birimiz kaza yapmayı istemeyiz. Ama böyle bir durum olduğunda aracınızda her anı detaylı bir şekilde kaydeden bir araç içi kamera sistemi olmasını çok isteyeceğinize eminsiniz.

Eğer siz de araç kamera sistemi almayı düşünüyorsanız piyasada çok fazla marka ve model olduğu hemen dikkatinizi çekmiştir. Bu listemizde hem kafa karışıklıklarınız gidecek hem de konu hakkında ipuçları vereceğiz. Araç Kamera Sistemi Almak İsteyenlere 5 Tavsiye vermeye çalışacağız.

Araç Kamera Sistemi

1- Döngüsel Kayıt Özelliği

Araç kamera sistemi almayı düşünenlerin aklına ilk gelen soru, “Video kayıtlarının saklandığı depolama alnı nasıl sağlanıyor” şeklindedir. Bu sorunun cevabı cihazdan cihaza değişkenlik gösterse de depolama alanının yönetimi aşağı yukarı tüm araç içi kamera sistemlerinde aynı şekilde gerçekleşir. Döngüsel kayıt adı verilen sürekli kayıt sistemi sayesinde kameranın depolama alanı düşük seviyede olsa bile eski görüntülerin üstüne yeni görüntüler kaydedilerek sürekli kayıt alma imkanı sağlanmaktadır. Şuan satışta olan tüm kamera sistemlerinde döngüsel kayıt özelliği bulunsa da ancak siz yine de bu özelliğin varlığından emin olmaya çalışın.

2- 24 Saat Koruma Özelliği

Araç kamera sistemi aldığınız takdirde seyir halinde başınıza ne gelirse gelsin kayıt halinde olacaktır. Peki ya aracınızı park edip evinize gittiğinizde bir kaza ya da güvenlik sorunu gerçekleşirse ne olacak? İlk Maddede belirttiğimiz “döngüsel kayıt” özelliğinin çakmak girişi üzerinden şarj desteğiyle birleşimi, 24 saat koruma özelliğini ortaya çıkarıyor. Birçok yeni nesil araç kamerasında bulunan bu özellik aracını terk ettiğinde bile güvenliği maksimum seviyede tutmak isteyenlere hitap ediyor.

3- Üst Düzey Diyafram Açıklığı

Aracınızla ne zaman yola çıkacağınızı bilirsiniz fakat ne zaman kaza yapacağınızı elbette bilemezsiniz. Bu doğrultuda satın alacağınız araç içi kameranın sadece gündüz değil gece de çekim yapabilecek özelliğe sahip olması gerekir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken başlıca özellik diyafram açıklığı olacaktır. Araç kamerasının lensinin diyafram açıklığı ne kadar küçük değerlere ulaşabiliyorsa o kadar fazla ışık alacak demektir.

4- Geniş Görüş Açısı – Araç Kamera Sistemi

Araç kamera sistemi satın alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir özellik ise görüş açısı olmalıdır. Bu kameraların standart kameralardan farklı olarak geniş görüş açısına sahip olması gerekmektedir. Etrafı daha geniş bir açıyla gözlemleyebilen bir araç kamerası, olası bir kazada hiç bir detayı kaçırmadan görüntü kaydı alabilecek demektir.

5- Araç Kamera Sistemi Konusunda Yüksek Video Çözünürlüğüne de Dikkat Edin

Aracınıza yerleştireceğiniz kameranın video kayıt çözünürlüğü ne kadar yüksek seviyede olursa kaydedilen görüntüler o kadar net görünecektir. Özellikle vur-kaç yapılması gibi durumlarda diğer aracın plakasını tespit etmek için yüksek çözünürlük son derece önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yerli Otomobil Nerede Üretilecek?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!