featured

Aşk Acısını Atlatmanın 10 Yolu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayrılık acısı herkesin başına gelebilen ve kadın ile erkek doğasının olmaz olmazlarından olan bir duygudur. Ayrılığın ardından farklı tepkiler veren kadın ve erkek bireyler hemen hemen her alanda olduğu gibi bu durumda da birbirlerine zıt düşebilmektedir. Gelin aşk acısını atlatmanın 10 yolu hakkında denenmiş ve memnun kalınmış tavsiyelere birlikte göz atalım.

İlginizi Çekebilir: Erkekleri Elde Tutmanın Beş Basit Yolu

1- Aşk Acısını Atlatmada Her Şeyin Başı Ayrılığı Kabul Etmekten Geçiyor


Kim ne derse desin işe önce ayrılık fikrini kabullenmekle başlamak gerekiyor. Evet belki çok zor, belki hala umut etmek en iyisi gibi geliyor olabilir ama kendinizi ayrılık fikrine ne kadar alıştırırsanız aşk acınız da o denli hafiflemiş olacaktır. “Bırakın o düşünsün, o üzülsün” tavsiyelerini benimseyin ve ayrılma fikrine kendinizi alıştırmaya çalışın.

2- Kendinize Zaman Ayırın


Unutmayın ki hayatta sizden değerlisi yok. Bu yüzden ayrılma durumunu bir fırsata dönüştürün. Artık özgür olduğunuzu aklınıza getirin ve yapmayı ertelediğiniz şeylere yönelin. Eyleme geçmek ve bir şeylerle meşgul olmak bu dönemlerde oldukça iyi gelecektir. Fiziksel değişime ağırlık verebilir hep yapmak istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz.

3- Aşk Acısını Atlatmak için Sosyal Çevrenize Ağırlık Verin


İlişki içerisindeyken ister istemez sosyal çevrenizi ihmal etmiş olursunuz. Alın size güzel bir fırsat, görmek istediğiniz fakat bir türlü vakit bulamadığınız eski dostlar ile yeniden buluşma zamanı! Hemen harekete geçin ve kafanızı dağıtmak adına eski günleri yad edin. Aramaya üşendiğiniz ve buluşma ayarlamaya zaman bulamadığınız, türlü türlü bahaneler uydurduğunuz dostlarınızın gönlünü almanın tam zamanı.

4- Spor Yapın!


Spor yapmak aşk acısı için birebir bir çözüm. Spor yaparak zinde kalabilir ve vücudunuzun serotonin hormonunu salgılamasına yardımcı olabilirsiniz.
Bol bol spor yapın, yürüyün ya da koşun. Forma girin ya da formda kalın. Bırakın bundan sonra o düşünsün.

5- Biten İlişkinin Gerçekleri İle Yüzleşin


Elbette hiçbir ilişki tamamıyla kusursuz değil ama ilişki bittiyse demek ki bazı önemli şeyler yolunda gitmiyormuş. O zaman silkelenin ve kendinize gelin. İlişki halindeyken düşünmek istemediğiniz ilişkiyi kötü yapan durumlarla yüzleşin.

6- Yeni Hobiler Yeni Başlangıçlar


Ayrılık sonrası hobi edinmek oldukça faydalı olacaktır. İlgi alanlarınızı gözden geçirin ve şimdiye dek yapmak istediğiniz alanlara bir şans tanıyın. Deneyin, yanılın, değiştirin. Hiçbir şey içinizde kalmasın doğru hobiyi bulana kadar devam edin. Dönüp baktığınızda onu çoktan unutmuş olacaksınız.

7-Stalk Yapmak Acıtır


Madem ayrılık depresyonundan çıkmaya karar verdini o zaman elinizden o telefonu derhal bırakın! Onu stalklamak canınızı daha da acıtabilir ve o kişiyi aklınızdan çıkartmaya engel olabilir. Bu yüzden elinizden geldiğince onun sosyal medya yaşantısına göz atmamaya çalışın.

8- Geçmişe Güle Güle


Ayrılık fikrine alışmanın en güzel yolu o kişi ile ilgili detaylara ve eşyalara da veda etmekten geçer. Tarkan’ın da dediği gibi yak bütün fotoğrafları, ona ait tüm eşyaları! Evde küçük çaplı bir yangın çıkartma riskini göze alıyorsanız yakmayı deneyebilirsiniz fakat bunun yerine eski eşyaları görmeyeceğiniz bir yere de kaldırabilirsiniz.

9- Yazmayı Deneyin


Duyguları dışa vurmanın en güzel yolu yazmaktan geçer. Kendinize bir defter edinin ve her bunaldığınızda bu deftere düşüncelerinizi dökün. Bu eylem o kadar rahatlatıcı ki bir anda tüm düşüncelerinizi aktarmak sizi iyi hissettirecektir.

10- Bu Herkesin Başına Gelebilen Bir Durum


Ayrılık acısı yalnızca size has bir durum değil. Dünya üzerinde her dakika ayrılan çiftleri toplasak Türkiye nüfusu eder. Bu yüzden kabullenin, geçeceğini bilin ve durumu normalleştirin. Belki çevrenizdeki insanlar ile süreci konuşabilir ve bu deneyimi yaşayanlardan da bazı spesifik tavsiyeler alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!