featured

Orgazm Olamıyorum Diyen Kadınlar İçin 7 Öneri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı Evlilikler ve İlişkiler Açısından Cinsel Doyum ORGAZM

Cinsel hazzın en üst notası olan orgazm her cinsel ilişkinin sonunda gerçekleşemeyebilir. Özellikle kadınlar için  orgazm olamamak rol yapmak zorunda kalmaktan cinsel ilişkiden soğumaya kadar sayısız sorunu da beraberinde getirecektir. Vücudun cinsel ilişki esnasından aldığı hazza dayalı otomatik tepkisi olan boşalma ve orgazmı doyasıya yaşamak için önerilere göz atmakta fayda var.

Orgazm Olmak İçin Nefes egzersizleri 

Nefes kontrolü kaliteli bir orgazmın anahtarı olarak görülüyor. Sırt üstü uzanıp bacaklarını partnerinin omuzlarına koyarak ellerini karınlarına bastırıp derin ve düzenli nefes alan kadınların daha kolay orgazm oldukları tespit edilmiştir.

Kontrolü ele almak 

Sevişme esnasında iki tarafın da aktif bir şekilde katılım sağlaması hem seksi daha keyifli hale getirecek hem de kadınların orgazm olmasını kolaylaştıracaktır. Kontrolü eline alan kadın uygun pozisyonu daha iyi belirleyebileceği için haz alma kapasitesi de artmaktadır.

Aşk kasları güçlendirilmeli 

Pelvik kaslarının güçlendirilmesi kadınların kaliteli bir orgazm yaşamalarını sağlıyor. Aşk kasları olarak da bilinen bu kasları güçlendirmek için idrarınızı kesik kesik bırakma egzersizleri yapabilirsiniz.

Ön sevişmenin önemi 

Erkekler doğaları gereği sekse daha hazırdırlar. Oysa kadınların cinsel birleşmeden keyif alması için ön sevişmenin ayrı bir yeri vardır. Bu yüzden erkeklerin kadının fiziksel ihtiyaçlarından önce duygusal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik öpme ve sarılma gibi eylemleri ihmal etmemeleri gerekiyor. Ruhsal açıdan tatmin olan kadın fiziksel açıdan da hazzın doruklarında gezecektir.

Kaliteli seks için spor 

Sağlıklı yaşamanın ön şartı spor sağlıklı bir cinsellik için de önemlidir. Üstelik kadın bedenini sevdiği ve bedenine güvendiği sürece cinsel ilişkiden daha fazla zevk alacaktır. Öte yandan spor kan akışını da hızlandırarak daha fazla zevk alınmasını da sağlar.

İletişim şart 

İletişim her sağlıklı ilişkinin altın anahtarıdır. Birbiri ile cinsel konularda konuşamayan ve beklentilerini dile getiremeyen çiftler seks sırasında vücutlarına rahatlama izni de veremezler. Bu yüzden kaliteli bir orgazm için partnerinize hoşlandıklarını ve istemediklerini söyleyerek aranızdaki görünmez duvarları kaldırabilirsiniz.

Kendi bedeninde yolculuğa çıkmak 

Kadının zevk noktaları öncelikle kendisi tarafından keşfedildiğinde deneme yanılma yolunun önüne geçilir. Kadın vücudunda erojen pek çok bölge bulunuyor. Ön sevişme esnasında klitorisin uyarılması, boyun ve sırt bölgesine dokunulması, G noktası ve göğüs uçları gibi alanlar erkek tarafından doğru bir şekilde uyarıldığında kadının orgazm olamama sorunu da ortadan kalkacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!