featured

Tamam Shud Vakası: Asla Çözülemeyen Garip Olaylardan Biri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tamam Shud Vakası, uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen fakat herhangi bir şekilde anlamlandırılamayan bir cinayet vakasıdır.

Dünya üzerinde yaşanmış en tuhaf ve gizemli vakalardan biri olan bu olayın üzerinden 70 yıl geçmiştir. Avustralya’da sahile vurmuş orta yaşlı bir erkek cesedinin taşıdığı gizem daha uzun yıllar boyunca çözülemeyecek gibi duruyor. Gelin bu gizemli olaya daha da yakından bakalım. 

Sahile Vurmuş Bir Cesedin Gizemi

Tarihler 1 Aralık 1948’i gösterdiğinde Avustralya’nın Somerton Sahili civarında bir erkek cesedi dikkatleri çekiyor. Mevsimin yaz olmasına rağmen cesedin üzerinde kalın giysilerin olması da bir diğer tuhaflık olarak kayıtlara geçiyor. Cesedin boğularak mı yoksa başka bir şekilde mi öldüğü tartışılırken yapılan otopsi sonucunda ciğerlerin ve kalbin tıkandığı ve dalağın normalin birkaç katı şiştiği tespit ediliyor. Bu durum da kayıtlara zehirlenme belirtisi olarak geçiyor. Bir diğer ortaya çıkan kanıta göre de cesedin öldükten sonra sahile bırakıldığı anlaşılıyor.

gizli bir cep bölmesine rastlıyor. Bu bölmenin açılması ile birlikte cepte bir kitaptan koparılmış ve üzerinde Tamam Shud yazan bir kağıda ulaşılıyor. Kağıdın ise Ömer Hayyam’ın Rubailer isimli kitabından koparılmış bir sayfa olduğuna kanaat getiriliyor. Tamam Shud’un anlamının ise “bitti, tamamladı” olması dikkat çekiyor.

Tamam Shud Vakasında Gizem Bulutu Daha Da Yoğunlaşıyor

Otopsi sonucunda tüm bu gizemli bilgilere ulaşan polis, Tamam Shud yazan kağıdın fotoğrafını gazetelerde yayınlıyor. 30 Kasım 1949 tarihinde ise bir adam arabasının arka koltuğunda aranılan kitabı bulduğunu iddia ederek polise başvuruyor. İncelemelerin ardından kitabın aranılan kitap olduğu ortaya çıkıyor ve kitabın en arkasında şu anlamsızca kombinasyonlanmış harflere rastlanıyor; WRGOABABD – MLIAOI – WTBIMPANETP – X – MLIABOAIAQC – ITTMTSAMSTGAB.

Tüm bu garip harfler yetmezmiş gibi kitabın arka kapağında bir de telefon numarasına rastlanıyor. Telefon numarası da cesedin bulunduğu bölgeye yakın oturan bir hemşireye ait. Hemşire Jessica Thompson sorguya alınıyor fakat daha evvel bu adamı hiç görmediğini iddia ediyor. Thompson’ın komşuları ise aynı gece bu adamı evin yakınlarında gördüklerini belirtiyorlar. Hemşire Thompson, Tamam Shud yazılı kitaba sahip olduğunu fakat bir müddet önce bu kitabı Alfred Boxall isimli bir teğmene hediye ettiğini belirtiyor.

Boxall’ın evinde yapılan incelemelerde kitabın aynısına rastlanıyor fakat son sayfasının yerli yerinde olduğu anlaşılıyor ve kitapta hemşirenin el yazısı ile yazılmış notlara ulaşılıyor. Thompson ve Boxall baş şüpheli olmalarına rağmen deliller yetersiz bulunduğu için serbest bırakılıyor ve Tamam Shud Vakası üzerinden 70 sene geçmiş olmasına rağmen tüm gizemini korumaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!