featured

Mastürbasyonla İlgili Bilinmeyenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mastürbasyon beden ve ruh sağlığı açısından her erişkin bireyin ihtiyaç duyduğu bir eylemdir. Toplum tarafından ne kadar olumsuz ve ayıplanası karşılansada yaşanılan gerçeklerden biridir. Mastürbasyonla ilgili en önemli konulardan biri kadınlarda mastürbasyon yapıyor mu? sorusudur. Erkeklerin mastürbasyon yapması yaygın şekilde konuşulup toplum tarafından ayıplanmazken aynı durum kadınlar için konuşulduğunda etraftan kınama cümleleri sıkça duyulmaktadır.

Mastürbasyon Zararlı mıdır?

Kadınlar her ne kadar çevre baskısından bu durumu kabullenmek istemesede her yetişkin birey gibi kadınlarda düzenli şekilde mastürbasyon yapmakta ve bu şekilde bir partnere ihtiyaç duymadan kendisini rahatlatabilmektedir. Mastürbasyon yapmak zararlı mı sorusu da en çok sorulan sorulardandır. Mastürbasyon yapmak aşırıya kaçılmadığı sürece stresi azaltmakta ve tatmin duygusu sağlamaktadır bu yüzden aşırıya kaçılmadığı sürece zararlı değildir.

Mastürbasyon Prostat Kanseri Riskini Azaltır mı ?

Mastürbasyon hakkında bilinmeyenlerden biride yapılan mastürbasyonun erkeği prostat kanserinden korumasıdır.  Tüm erkeklerin mastürbasyon yaptığına dair bir yanlış yargı vardır. Kimi mastürbasyonu ilgi çekici bulmadığı için kimisi de partneriyle iyi bir seks hayatı olduğu için mastürbasyon yapmamaktadır. Bazı araştırmalara göre erkeklerin kadınlardan daha fazla mastürbasyon yaptığı kanıtlanmıştır. Mastürbasyonla ilgili bilinmeyenlerden bir diğeri ise mastürbasyonun sadece insanlar tarafından yapılmadığı. Birçok hayvanda farklı şekilde mastürbasyon yaparak tatmin sağmaktadır.

Mastürbasyon Bir İhtiyaçtır

Erkekler her ne kadar kadınlardan daha fazla mastürbasyon yapsada kadınların mastürbasyon tekniği erkeklerden daha fazladır. Kadınların mastürbasyonuyla ilgili olarak bakirelerin mastürbasyon yapabilmesi bilinmeyenler arasındadır. Mastürbasyon yapmak için çıplak olmak gerekli değildir. İç çamaşırlı veya kıyafetliyken de sürtünme yoluyla haz sağlanabilmektedir. Birliktelikleri olanların mastürbasyon yapması partnerlerince tatmin edilmediği anlamına gelmez mastürbasyon bir ihtiyaçtır.

Kadınlar İçinde Faydalı

Erkeklerde prostat kanserini engelleyen mastürbasyon kadınlarda rahim boynu iltihaplanmasına engel oluyor. Mastürbasyon bazı durumlarda cinsel ilişkilerden daha fazla haz vermektedir. Bu yüzdende taraflarca tercih edilmektedir. Kadınlar her ne kadar erkelerden daha az mastürbasyon yapsada hijyene erkeklerden daha çok dikkat etmektedir. Mastürbasyon yaparken kayganlaştırıcı olarak kullanılan ürünler enfeksiyona sebep olacağı için sadece prezervatif markaları tarafından üretilenler tercih edilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!