featured

Bebeklerde Dudak Morarması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalp rahatsızlıklarının Türkiye’de en sık rastlanan ölüm sebebi olduğu bilinmektedir. Genç veya yaşlı herkeste görülebilen bu sorunlar, çocuklarda da görülebilmekte. Bu hastalığın tedavisi için gerekli olan en önemli etken, hastalığın erken ve doğru teşhisinin konulması. Çocuklarda da erken ve doğru teşhis çok önem arz etmektedir. Uzmanlar ise bebek bakımı için önerilerde bulunuyor. Eğer bebeğiniz çok sık nefes alıyorsa dudakları mor renge yatkınsa mutlaka bir uzmana danışmanız gerektiğini belirtiyor.

Bebeklerde Dudak Morarması Belirtileri

Hızlı nefes alıp verme, dudaklarda morluk ve sakinleştirilemeyen derecede huzursuzluk durumu. Eğer bu üç maddeyi bebeğinizde gözlemliyorsanız mutlaka bir doktora gidin. Bebeklerde sıklıkla kalp deliği görülmekte veya kalp kapakçığı gelişmemektedir. Bu iki rahatsızlık ihmal etmemeniz gereken ve ciddi boyutta sonuçlara mahal verebilecek rahatsızlıklardır.

Uzmanlar, bebeğinizi emzirdiğiniz zaman bile bunun farkına varabileceğinizi belirtmektedir. Bebeğiniz süt emerken çok çabuk yoruluyorsa bu onda bir hastalığın bulunduğuna işaret edebilir. Kardiyologlar, bu gibi durumlarda bebeğin kalp hastalıkları uzmanları tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor. Eğer konjenital bir kalp rahatsızlığı mevcutsa gerekli tedaviye hemen başlanılması gerektiğini belirtiyor.

Bebeklerde Dudak Morarması Erken Teşhis

Bebeklerde dudak morarması probleminde en önemli şey ise erken teşhis olarak görülüyor. Bu konuda ise iş anne baba ile başlamakta. Anne babanın bu gibi konularda dikkatli olması gerekiyor. Erken tanı konması ve erken teşhis çocuğun sonraki yaşamı için yapılabilecek müdahalelerde de çok önem arz ediyor. Bu yüzden anne babalar bu gibi konularda bilinçli ve dikkatli davranmalı.

Uzmanlar çoğu ailenin bu tarz belirtileri hiç göz önünde bulundurmadığını belirtiyor. Fakat kalp hastalıkları için olabilecek en ufak belirtide bir uzmana başvurulması gerekiyor. Erken teşhisin çok önem arz ettiği bu rahatsızlıklarda hayat kurtarabilmek adına anne babaların çok dikkatli davranması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!