featured

2020 Skoda Octavia Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir merakla tanıtılması beklenen 2020 Skoda Octavia Tanıtıldı! Skoda ailesinin en yeni üyesi üç farklı versiyonuyla kullanıma hazır. 5 kapılı liftback versiyonuna ek olarak station Wagon versiyonu ve plug-in hibrit versiyonu eklenmiştir. Sizde merak ettiğiniz 2020 Skoda Octavia Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı konusunda bu yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

2020 Skoda Octavia Özellikleri

2020 Skoda Octavia özellikleri ile ilgili bilgilere ilk olarak boyut ve tasarımdan başlamak doğru olacaktır. Önceki nesline göre 19 milimetre daha uzun tasarıma sahip olan Octavia aynı zamanda 2.686 milimetre daha geniş bir aks mesafesine sahiptir. Aynı zamanda diz mesafesinde de 5 milimetrelik genişlik mevcuttur.

Liftback versiyonu 600 litrelik bagaj hacmine sahip olan Octavia’nın SW versiyonu ise 640 litrelik bagaj hacmiyle müşterilere sunulmaktadır. 2020 Skoda Octavia da artık farlar birleşmiş durumdadır. Ayrık far düzeninden vazgeçen Skoda, far tarafında artık opsiyonel olarak matrix LED farlar kullanmaktadır.

Kabine baktığımızda 10.25 inçlik büyüklüğe sahip olan bir gösterge paneli ile karşılaşıyoruz. Ekranın hemen altında yer alan klima kontrolleri de soğuk ve sıcak havada müşterilerine hitap etmektedir.

İki kollu direksiyon simidi ile sunulan otomobilde gösterge panelini simidin üzerindeki düğmelerle değişmek mümkündür. Opsiyonel olarak Canton sis sistemi bulunan 2020 Skoda Octavia da ayrıca 5 USB-C çıkış ve 230 voltluk soket de dikkat çekmiştir.

Diğer bir dikkat çeken şey ise aracın arkasında logo yerine Skoda yazısı bulunmaktadır. 19 inç çaplı alaşım jantlarla gelen 2020 Skoda Octavia, oldukça rağbet görecek gibi duruyor.

2020 Skoda Octavia Motor Gücü

1.0 TSİ ve 1.5 TSİ benzinli motor seçeneklerine sahip olan otomobil de aynı zamanda hibrit bir alternatif de bulunmaktadır. Üç silindirli 1.0 litrelik motoru 110 beygir güç üretirken, dört silindirli 1.5 TSİ motoru 150 beygir güç üretmektedir. 2.0 TSİ motor alternatifi de bulunan bu modelde 190 beygir güç üretilmektedir.

Dizel tarafında ise 116 beygir güç, 150 beygir güç ve 200 beygir güç üreten 2.0 TDI Evo alternatifi bulunmaktadır. Bu motorlar 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzıman ile kombine edilmektedir.

2020 Skoda Octavia Çıkış Tarihi ve Fiyatı

12 Kasım Salı günü tanıtımı yapılan 2020 Skoda Octavia’nın satış fiyatı konusunda herhangi bir söylem olmasa da 200 bin TL den fiyatının başlayacağı konuşulmaktadır.

İşte 2020 Skoda Octavia Tanıtım Videosu

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!