featured

Letgo Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2015 yılında kurulan Letgo; kullanmadığınız eşyalarınızı satmanıza veya uygun fiyatlı bir sürü ürünü satın almanıza yarayan bir uygulamadır. Özellikle son dönemlerde oldukça fazla kişinin kullandığı Letgo uygulaması ile siz de fazla eşyalarınızdan kurtulabilir ve yerine yenilerini getirebilirsiniz.
 

Nasıl Kullanılır?

Letgo’nun en büyük avantajlarından biri; oldukça kolay bir kullanıma sahip olmasıdır. Letgo’da ürün satışı yapmak istiyorsanız ilk olarak üye olmalısınız. Sonra ise uygulamada bulunan ‘eşyalarını sat’ butonuna basmanız başlamanıza yardımcı olacaktır. Bu butona bastıktan sonra ise eşyanızı satmak istediğiniz kategoriyi tercih ediyorsunuz.

Daha sonra eşyanızın fotoğrafını yüklüyorsunuz ve ilgili açıklama alanlarını dolduruyorsunuz. Ek olarak bir de ürünü satmak istediğiniz fiyatı ekliyorsunuz. Burada fiyatı belirlemek istemezseniz; ‘pazarlık olur’ diye bir tercihte de bulunabilirsiniz. Böylelikle, ürününüzü almak isteyen kişi ile ortak bir rakam belirleyebilirsiniz. Ayrıca ürününüze net bir fiyat belirlemiş bile olsanız karşı taraf yine de sizden pazarlık talebinde bulunabilir. Burada fiyatı değiştirip değiştirmemek sizin elinizdedir.
 
Eğer ürün satın almak istiyorsanız; konuma, fiyata veya kategoriye göre ürün arayabilirsiniz. Ya da direk olarak ‘Letgo’da ara’ kısmını kullanabilirsiniz. Böylelikle istediğiniz ürünü bulup satıcısı ile iletişime geçebilirsiniz.
 
Ürün satışında alıcı ve satıcı fiyatta anlaştıktan sonra ürünün temini aşamasına geçilir. Ürünün temini konusunda Letgo herhangi bir hizmet sunmaz. Burada alıcı ve satıcı aralarında anlaşarak ürün teslim edilir. Yine aynı şekilde ödeme kısmında da Letgo üzerinden ödeme yapılmaz. Alıcı ve satıcı bunu da kendi arasında anlaşarak çözümler.
 

Hangi Ürünler Satılır?


Letgo’da neler satılır? Bu sorunun yanıtını bir nevi uygulama kendi vermiştir. Uygulamanın topluluk kuralları başlığı altında Letgo’da hangi ürünlerin satışının yasaklı olduğu belirtilmiştir. Aynı zamanda Uygulama, bu ürünler dışında da topluluk için zararlı gördükleri ürünleri kaldıracaklarını belirtmişlerdir. Uygulama üzerinden satış yapmadan önce sözleşmeyi ve topluluk kurallarını iyice okumalı, satışını yapacağınız ürünleri de bu doğrultuda belirlemelisiniz.
 

Satışı Yapılacak Ürün İçin Önemli Noktalar

Uygulamaya üye oldunuz ve satış işlemini gerçekleştireceksiniz. Peki dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir? Öncelikli olarak satışını yapacağınız ürünün gerçek fotoğrafını paylaşmalısınız. Satacağınız ürünün internetteki başka bir fotoğrafını kullanmamalısınız. İnsanlar gerçek olarak neyi satın alacaklarını bilmeliler.

Örneğin; sizin ürününüz de bir çizik var ancak siz internetten aynı ürünün çizik olmayan fotoğrafını bulup koydunuz. Bu durumda alıcıya bilgi de vermezseniz, onu yanıltmış olursunuz. Bu yüzden her zaman gerçek fotoğrafları kullanın. İkinci olarak, açıklama kısmını net bir şekilde yapmalısınız.
Ürününüzü alacak kişiye sahip olması gereken tüm bilgileri net bir şekilde vermelisiniz. Sırf satış yapmak için karşı tarafa yanıltıcı veya gereksiz bilgiler vermemelisiniz. Bu noktaya dikkat etmek iki taraf içinde sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacaktır. Üçüncü olarak ise; belirli bir süre sonra ilan otomatik olarak yayından kalkmaktadır. Bunun için ilanınızın güncelliğini kontrol etmeyi unutmayın. Son olarak ise satış veya alış işlemini gerçekleştirmeden önce Letgo’da bulunan ‘Güvenlik Önerilerimiz’ kısmını da muhakkak okumalısınız. Bu bilgiler daha güvenli bir süreç geçirmenize yardımcı olacaktır.

BAKINIZ: EVDE İNTERNET KULLANIMI ARTTI..

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!