featured

Minik Serçe Sezen Aksu’nun Müzik Dünyasına Kazandırdığı isimler (6 Kişilik Tam Liste)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Minik Serçe Sezen Aksu’nun Müzik Dünyasına Kazandırdığı isimler

Birbirinden güzel söz ve besteleriyle müziği beslemiş olan Sezen Aksu, birçok ismin elinden tutarak sektörü canlandırmış oldu. Şimdi pek çoğu popüler kitleye dahil olmuş bu isimler şimdilerde özgün tarzlarıyla kendilerinden sonra gelecek olanlara ışık tutuyor. İşte Sezen Aksu’nun meşhur ettiği sanatçılar:

YouTube video

Levent Yüksel

Hayranlıkla dinlediğiniz seslerden birine sahip olan Levent Yüksel’i Sezen Aksu sayesinde tanıyorsunuz. Bir dönem Sezen Aksu’nun vokalisti olan Levent Yüksel, Bi’ Daha adlı single ile şu an sahip olduğunu ünü kazandı.

YouTube video
Sertab Erener

Eurovision’daki muhteşem performansından sonra kazandığı birinciliği ile ününü bambaşka boyutlara taşımış olsa da Sertab Erener de eski eşi Levent Yüksel gibi Sezen Aksu’nun meşhur ettiği sanatçılar arasında yer alıyor. Yıllar boyunca verilen bu şansı çok iyi değerlendiren Erener, her fırsatta minnetini belirtmeden edemiyor.

YouTube video

Yıldız Tilbe

Müzik piyasasına iyi ki girmiş denilen isimlerden biri olan Yıldız Tilbe’yi de Sezen Aksu’ya borçluyuz. href=”https://www.okuhaber.com/etiket/izmir” class=”tag-link” title=”izmir etiketli tüm içerik için tıklayınız”>İzmir’de bir pavyonda sahneye çıkan Yıldız Tilbe’yi dinleyen Sezen Aksu, kendisini İstanbul’a davet ediyor. Vokalisti olarak çalışmaya başlayan Yıldız Tilbe’nin git gide büyüyen namı ise o muhteşem sesinden ve tarzından ileri geliyor.

YouTube video
Sıla

Sezen Aksunun veliahtı olarak gösterilen Sıla da elbette Minik Serçe’nin kanatları altında büyüdü. Kenan Doğulu’nun vokalisti olsa da asıl ününü Sezen Aksu’nun yazdığı şarkılar arasında bulunan Töre şarkısıyla kazandı. Birlikte yazdıkları bu şarkı sayesinde çok büyük hayran kitlesi edinen Sıla, bugün piyasanın önde gelen isimlerinden.

YouTube video

Zeynep Casalini

Nice önemli ismin vokalistliğini yaparak pişen Zeynep Casalini’yi asıl meşhur eden Minik Serçe oldu. Özellikle söylediği şarkılarla bir neslin dilinden düşmeyen Zeynep Casalini, ilk albümüne Sezen Aksu’nun yazdığı şarkılar içinden Duvar’ı alarak ününe ün kattı.

YouTube video

Aşkın Nur Yengi

Yeni çıkaracağı albümde Minik Serçe’nin yardımını alan Aşkın Nur Yengi, kendisinin favorilerinden. Hatta ona göre toplumun düşüncesinin aksine Sezen Aksunun veliahtı Aşkın Nur Yengi. Bunun ispatlarcasına da hiçbir karşılık beklemeden iki şarkısını da albüme koyması için Aşkın Nur Yengi’ye verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!