featured

Acaba Hamile miyim? İşte Size Hamile Olduğunuzu Gösteren 9 İşaret

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamile olduğunuzu gösteren işaretler neler? Doktorunuzun bilgisi öncesinde hamile olduğunuzu gösteren 9 işarete bu yazımızda yer verilmiştir.

Hamile Olduğunuzun Belirtileri

Hamilelik Belirtileri

Evet, hamile olduğunuzu gösteren bazı işaretler olacak. Hamile olduğunuzu gösteren 9 işaret sonrasında, doktorunuzun da bilgisi ile hamilelik durumunun netleşmesini sağlayabilirsiniz. Verilen önerilere göre hareket etmeniz durumunda, siz de hamile olduğunuzu önceden tespit etme fırsatı bulabilirsiniz.

İşte hamile olduğunuz ihtimalini gösteren o durumlar…

1- Hamile Olduğunuzu Belirten Yorgunluk

Hamile olunduğunun ilk göstergeleri arasında aşırı yorgunluk var. Kadınların hamilelik sürecinin başlaması ile birlikte aşırı derecede bir yorgunluk görülebilir. Metabolizmanın hem anne hem de çocuk için hızlı çalışmasından ötürü bu şeklide bir yorgunluk görülür.

2- Göğüslerde Büyüme ve Hassasiyet

Göğüslerin büyümesi ve hassaslaşması durumunda, adet dönemi öncesinde bu şekilde belirtiler ortaya çıkacak. Kaşınma, büyüme, karıncalanma gibi göğüslerde bu gibi etkiler de ortaya çıkabilir.

3- Mide Bulantısı

Gebelik belirtileri arasında en yaygın olan mide bulantısıdır. Bakıldığında midenizde anormal bir bulantı varsa, hamilelik ilk akla gelenler arasında olacaktır.

4- Kusma

Bulantı kusma ile sonuçlanabilir.

5- Anormal Beslenme

olarak daha önce zevkle yediğiniz şeylerden bir anda soğumuş da olabilirsiniz. Bunları göz önünde bulundurarak beslenme düzeni üzerinden de hamilelik ihtimaline yaklaşmanız mümkün olabilir.

6- Baş Dönmesi

Hamileliğin göstergeleri arasında baş dönmesi de yer alıyor. Başın dönmesi, anormal şeklide kişinin baş dönmesi sorunun yaşaması gibi durumlarda da akla gelecekler arasında hamilelik olabilir.

7- İdrara Çıkma

idrara çıkma sıklığında büyük ölçüde artış yaşanması durumunda da hamilelik akıllara geliyor. Kişinin gebe olması durumunda idrara çıkma durumunun daha çok olacağı sonucu çıkıyor.

8- Ruh Hali

Gebelik sebebi ile kişilerde ruh halinde de değişim söz konusu olabilir. Bunun için bakıldığında direkt olarak kişide duygu durumunun yoğun olması gibi durumlarda da gebelik akıllara geliyor.

9-  Hafif Kanama

Reglin olmaması akla direkt olarak gebelik getirir. Ancak bunun dışında bilinmesi gereken hafif kanama, sızıntı gibi kanamaların olması durumunun da hamilelik belirtileri nelerdir sorusunun yanıtları arasında yer alacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!