featured

Balkon Keyfi İçin 7 Balkon Dekorasyonu Önerisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Havaların güzelleşmesi, evlerin ısınması ve temiz havanın bizi cezbetmesiyle balkon sezonu açıldı. Depo gibi kullandığımız balkonları temizleyip kullanıma açmak yeterli olmuyor. Önemli olan balkon dekorasyonu yapmak ve balkon dekorasyonu yaparken önerilenleri tek tek incelemek gerekiyor. Gelin birlikte 7 balkon dekorasyonu önerilerini birlikte inceleyelim.

Balkon Mobilya Önerileri

Balkon Dekorasyonu Önerisinin ilk adımı mobilya seçimidir. Balkonunuzu en güzel gösterecek ve konforlu bir yaşam alanı oluşturmanızı sağlayacak önemli unsur, mobilyalar. Mobilya seçimi ve kullanımı balkonunuzun boyutlarıyla yakından ilgilidir. Küçük bir balkona sahipseniz portatif katlanır masalar sandalyeler tercih etmeniz alanınızı verimli kullanmanızı sağlar. Genişse, L koltuklar, geniş yuvarlak koltuklar veya bambudan örme mobilyalar tercih etmelisiniz.

Alt tarafı balkon canım, bu kadar para harcamaya ne gerek var derseniz size önerimiz, ahşap paletler ve meyve kasaları. Paletlerle oturma grupları, kasalarla dekoratif ve kullanışlı sehpalar yapabilir ve dekorasyonunuzu ucuza getirebilirsiniz. Bir diğer önerimiz ise tavandan asılan koltuklar ya da salıncaklar. Hem konforu hem de şıklığı balkonunuza taşıyacaktır.

Küçük Balkon Önerileri

Balkon Dekorasyonu Önerisinin ikinci adımı mekan düzenlemesidir. Küçük balkonlar, doğru dekore edildiklerinde muhteşem yaşam alanlarına dönüşüyorlar. Öncelikle küçük alanlarda küçük mobilyalar kullanılmalı. Katlanır malzemeler hatta yerde oturmayı rahat buluyorsanız minderler küçük balkonlar için ideal mobilyalardır.

dekorasyon malzemelerini, küçük balkonlarda tercih etmemek gerekir. Aydınlatmalarda ise büyük mumlar yerine küçük olan led aydınlatmalar tercih edilmelidir.

Balkon Işıklandırma Önerileri

Balkon Dekorasyonu Önerisinin üçüncü adımı ışıklandırma seçimidir. Balkon dekorasyon örnekleri içinde en sık bahsedilen ve küçük bir dokunuşla balkonunuzu konforlu hale getirecek olan, ışıklandırma önerilerini görüyoruz. En basit öneri huzurlu, romantik ve yumuşak bir ortam sağlayan mumlardır. Balkonunuzun boyutuna göre boyutlarını seçebilirsiniz.

Bunun yanı sıra led aydınlatmalar, balkonunuzu konforlu bir yaşam alanına çevirecektir. Led ışıkları, sarı renk ya da rengarenk küçük ampul şeklinde olanlardan seçebilirsiniz. Karakterinizi yansıtan bu seçim dekorasyonda seçtiğiniz renklerle de ilgilidir. Koyu renklerin bulunduğu bir dekorasyonda renkli aydınlatma balkonunuzu boğacaktır.

Balkon Bitki Önerileri

En önemli dekorasyon malzemesi olan bitkiler, yaşam alanınızın kalitesini arttırıyor. Balkonda da bu durum geçerli. Küçük balkonlarda tercih edilen bir sarmaşık, sizi alıp ormanların içine huzurlu bir ortama götürebilir. Özellikle balkon korkuluklarına yerleştireceğiniz küçük raflar içinde saksılar, son derece romantik bir ortam sağlıyor.

Aynı zamanda köşelerde kullanabileceğiniz raflı dolapların içindeki bitkiler, yaşam alanınızı huzurlu hale dönüştürecektir. Özellikle balkonda kullanacağınız fesleğen hem kokusuyla hem de görünümüyle size mutluluk verecektir. Ben canlı çiçeğe bakamıyorum diyorsanız yapay çiçekleri de tercih edebilirsiniz. Görünümleri ile içinizi rahatlatacaklardır.

Balkon Zemin Önerileri

Balkonunuzun zeminde kullandığınız malzeme rahatlığınız için önemlidir. Plastik ama ahşap görünümlü malzemeler dayanıklı ve dekoratif kaplamamalardır. Kolay temizlenmesi çokça kirlenen balkon ortamında aranan özelliktir. Diğer bir şık görünümü, yere sereceğiniz bir halı ya da kilimle de sağlayabilirsiniz. Bu yapacağınız dekoratif hareket balkonunuzu olduğundan daha büyük gösterecektir.

Balkon Korkulukları Önerileri

Özellikle balkonunuzun dıştan görünümüne önem veriyorsanız bu önerileri dikkate almalısınız. Korkuluklarınızı bambu veya hasır yolluklarla kapatabilirsiniz. Bu balkonunuza şık bir görünüm sağlayacaktır.

Balkon Duvarları Önerileri

“Balkon duvarı dekorasyonu nasıl yapılır?” sorusunun en kolay cevabı yaratıcı olmaktır. Elinizdeki malzemeleri değerlendirerek kolayca dekoratif ürünler üretebilirsiniz. Mesela, gardırop için kullandığınız askılı bez düzenleyiciyi alıp balkon duvarınıza asabilirsiniz. Her cebine az miktarda toprak koyup ve küçük bitkiler ekebilirsiniz. Alın size kat kat yeşillikle dolu bir duvar.

Diğer yandan duvarınıza sevdiklerinizle yaptınız güzel yolculuklarınızın fotoğraflarını renkli çerçevelerle asabilirsiniz. Olmazsa, duvara monte edeceğiniz raflar alıp üstüne küçük saksılar ya da mumluklar koyabilirsiniz. Kısacası tamamen hayal gücünüze kalmış bu dekorasyon balkonunuzu çok huzurlu yaşam alanına dönüştürecektir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!