İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?
İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?

Muhabbet Kuşunuz İçin En Uygun Kafesi Nasıl Seçmelisiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhabbet Kuşunuz İçin En Uygun Kafesi Nasıl Seçmelisiniz ?

Muhabbet kuşları da tıpkı insanlar gibi bir eve ve içerisinde yaşadıkları bir yaşam alanına sahiptir. Bizler bazen ne kadar önemsiz gibi düşünsek de kafes seçimi, muhabbet kuşların sağlıklı yaşamaları için büyük önem teşkil eder. Peki, doğru kafes nasıl olmalıdır?

Muhabbet Kuşunun Yapısına Uygun Olmalıdır!

Çok sakin ve narin bir kuşa sahip biriyseniz, kocaman bir kafese ihtiyaç duymazsınız. Çünkü kuşunuz çoğunlukla konduğu noktada uzunca bir süre bekler, aşırı hareketler yaparak kendini yaralayacak ya da incitecek bir durumla karşı karşıya gelmez. Fakat çok hareketli ve uçma meraklısı bir kuşunuz varsa, kafes boyunuzun biraz büyükçe olması gerekmektedir. 

Renkli Boyalardan Uzak Durulmalıdır!

Kafes genişliği kadar kafesin görselini oluşturan rengi de büyük önem taşımaktadır. Genellikle kuş sahipleri, kuşlarının rengine oranla renk tercihi yaparken, kullanılan boyanın kalitesini ya da çokluğunu göz ardı ederler. Kuşlar, oyun oynamak ve ağız kaşımak için kafesi didikledikleri sürede boyanın çıkıyor olması, kuşların sağlığı için büyük tehlike oluşturur. Bu noktada çıkmayan boya ile boyanmış kafesler tercih edilmelidir. 

Metal Kafes Seçilmelidir!

Ahşap ya da plastik kafesler, didikleme sırasında aşınabilme özelliği taşırlar. Bu nedenle metalden yapılmış kafes tercih etmek kuş sağlığı için önem arz eder. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!