featured

Sivilce İzleri Neden Oluşur? Sivilce İzlerinden Kurtulmak Mümkün mü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivilce izleri, özellikle ergenlik dönemine çıkan sivilcelerden dolayı yüz ve alında derin izler bırakabilir. Cildi daha pürüzlü bir görüntüye dönüştüren bu izlerden kurtulmak herkesin en büyük istediğidir. İzlerden kurtulup, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için birçok yöntem denenebilir.

YouTube video

Pek çok kişi sivilce izinden muzdariptir. Özelikle gençlik döneminde çıkan sivilceleri ile oynayan kişilerin belası olmaktadırlar. Bu nedenle gençlik dönemlerinde sivilcelerle fazla oynamamak, onları sıkmamak daha doğru bir davranış olacaktır.

Siz de eğer sivilce izinden yakınıyorsanız bazı noktalara dikkat ederek bu izlerden kolayca kurtulabilirsiniz. Akabinde daha sağlıklı görünen bir cilde kavuşacak ve moral olarak da kendinizi en üst seviyelerde hissedeceksiniz. ‘Sivilce lekelerinden kurtulmak mümkün mü?’ diye düşünüyorsanız tam da aradığınız yerdesiniz.

Sivilce İzleri Nasıl Oluşur?

Sivilce izleri hemen her cilt tipinde görülmeyebilir. Genetik olarak herhangi bir yatkınlığınız olduğunda, sivilcelerinizle oynayıp onları sıktığınızda izlerin yüzünüzde yer etmesi artık kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle sivilcelerinizle oynamayın ve bunlardan doktor kontrolünde kurtulun.

Dilerseniz doğal tedavilerden de faydalanabilirsiniz. Sivilcelerden artık kurtulmuş fakat izleri ile savaşıyorsanız da doğal ve cerrahi yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. Kozmetik dünyasında yaşanan her gelişmeyle birlikte siz de cildinizdeki izlerden kurtulabilirsiniz. Yepyeni, bebeksi bir cilde kavuşmanız da hayal olmaktan çıkar.

Sivilce İzleri İçin Kullanılan Doğal Ürünler

Cildinizde oluşan izlerden kurtulmak için Aloe vera vb. bitkilerle ve evinizde bulunan doğal ürünlerle cildinizi düzenli olarak temizleyebilirsiniz. Pek çok ürünle kimyasal peeling ve maske yaparak sivilcenin oluşturduğu izlerde yavaş yavaş kurtulmaya başlayabilirsiniz.

Bunun için siz de hemen harekete geçin ve cildinizi her sabah ve her akşam düzenli olarak temizleyin. Sivilceniz var ise, onları sıkmayın ve cildinizde derin izler kalmasının önüne geçin.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Her gece uyumadan önce cildinizi temizleyin, asla makyajla uyumayın. Temizlenmiş cildinize leke giderici bitkisel kozmetik ürünleri uygulayın. Düzenli olarak cildinize baktığınız takdirde, sivilcenin neden olduğu izlerden çok kısa süreler içerisinde kurtulduğunuza şahit olabilirsiniz.

Dilerseniz de güzellik merkezlerine yahut cilt doktorlarına görünerek pek çok işlem ile cildinize müdahale edilmesine izin verebilirsiniz. Bu sayede sivilce izleri kalıcı olarak cildinizden kaybolabilir. Böylece siz de sağlıklı ve lekesiz bir ciltle yaşamınıza daha iyi hissederek ve daha güzel bir ciltle devam edebilirsiniz.

Sivilce İzleri İçin Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

Sivilce lekelerinden kurtulmak için türlü doğal yöntemler mevcuttur. Evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeleri kullanarak sivilce lekelerinden kurtulabilirsiniz. Birbirinden etkili yöntemleri denemek için vakit kaybetmeyin.

1- Limon Suyu Tedavisi

Limon, içerdiği vitaminler bakımından sivilce lekeleri ile mücadele için en etkili doğal ürünlerdendir. İçerisinde bulundurduğu sitrik asitler sayesinde cildinizde bulunan ölü hücreleri temizler, yeni hücreleri canlandırılır. Cilt lekeleri için kesin çözüm sunmaktadır.

Elinize bir parça pamuk alın. Daha sonra pamuğa limon suyu dökün. Limon sulu pamuğu hafif dokunuşlar ile cildinize uygulayın. Daha sonra ılık su ile cildinizi yıkayın.

2- Deniz Tuzu Tedavisi

Deniz tuzunun sivilce lekeleri karşısındaki etkisi herkes tarafından bilinir. Fakat herkesin denize girme şansı yok. Kendi denizinizi evinizde oluşturarak lekelerinizden kurtulabilirsiniz. Bir kap içerisine bir miktar ve su koyarak karıştırın. Elde ettiğiniz tuzlu suyu bir parça pamuk ile cildinize uygulayın. 20 dakika bu şekilde kaldıktan sonra cildinizi yıkayın.

3- Elma Sirkeli Tonik

Elma sirkesi, sivilce izleri ile mücadele en önemli silahlardan biridir. Cildinizde bulunan lekelerin rengini açmak için elmalı sirkeyi cildinize uygulayın. Bu uygulamayı yatmadan önce geceleri uygulamanız daha etkili olacaktır. Elma sirkesini pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz.

4- Aloe Vera Maske Uygulaması

https://www.youtube.com/watch?v=GEGuov-AN-Y

Aloe vera, cilt tedavilerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Hücre yenilemesi etkisi nedeni ile deri çatlaklığı ve yarıklığı için önerilir. Cildinizde bulunan sivilce lekeleri için de etkili çözümler sunmaktadır. Aloe vera özünü güzelce çıkartın. Çıkardığınız özü cildinize hafifçe uygulayın ve 30 dakika sonra ılık su ile temizleyin.

5- Domates Dilimleri

Domates içerisinde beta karoten isimli, hücre yenileyici özelliği olan bir madde bulunur. Bu madenin cildinizde bulunan sivilce lekelerini gidermesi için domatesleri dilimleyin ve lekeleri bölgelere yerleştirin. Bir müddet sonra sivilce izlerinin azaldığını göreceksiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!