featured

Dijon Hardalı Sosu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijon hardalı sosu genellikle et yemekleriyle birlikte tüketilen soslardan birisidir. Dijon hardalı sadece yemeklerin yanında değil hem yemeklere farklı soslar hazırlarken hem de mayonez yapımında da kullanılır. Bu hardal yapılırken birkaç güne ihtiyaç duyulur, çünkü hardalın belli bir süre dinlendirilerek yapılması gerekir.

Dijon Hardalı Tarifi

Dijon Hardalı acı sevenler yaparken içerisine acı toz biber ve yine acı tüketmek istemeyenlerde hazırlarken tatlı kırmızı toz biber tercih edebilir.

sarı hardal tohumu,1 yemek kaşığı sarı hardal tozu,1 bardak beyaz şarap,1 bardak beyaz sirke,2 – 3 diş ince kıyılmış sarımsak,1 yemek kaşığı ince doğranmış soğan,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı kırmızı toz biber.

Bu hardalı yapmak için önce 1 bardak sirke ve 1 bardak şarap cam bir kap içerisinde karıştırılır. Sirkeli karışımın içerisine diğer kalan bütün malzemeler eklenir ve 2 veya 3 gün kadar üzeri bir kapakla kapatılarak bekletilir. Bekleme süresi dolunca hardal tohumları şişeceklerdir ve hepsi birden blender da iyice krema kıvamına gelene kadar çekilir. Yapılan hardalın içerisinde katkı maddesi bulunmadığı için haftalarca dayanmayacaktır. Bu nedenle buzdolabında muhafaza edilir ve hazırlanırken az miktarlarda yapılması tavsiye edilir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!