featured

1 Haftada Kolombiya Gezi Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adım Adım Kolombiya Gezi Rehberi

Latin Amerika’nın en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Kolombiya, gezginlerin mutlaka ziyaret etmek istedikleri ülkelerin başında yer almaktadır. Türk vatandaşlarının vizesiz şekilde gidebileceği Kolombiya’da gezilecek yerler konusunda Kolombiya Gezi Rehberi köşemizde sizleri bilgilendireceğiz.
Tertemiz kumsalları, denizi, doğası ve el değmemiş ormanları ile beraber turistlerin gözdesi haline gelmiş olan Kolombiya sahip olduğu güzellikleri ile herkesin aklını çelmeye devam ediyor.
Bakınız: Saraybosna’da Gezilecek 7 Yer

Kolombiya’da Nereleri Gezebilirim?

Güvenlik konusunda tüm problemleri sona erdiren Kolombiya, turizme yüksek yatırımlar yapmaya devam ediyor. Latin Amerika‘nın renkli ülkelerinden bir tanesi haline gelmeyi başaran Kolombiya her geçen gün daha fazla turiste ev sahipliği yapıyor.
10 milyonluk nüfusu ile Latin bölgesinin en büyük kentleri arasında yer alan Bogota’nın tarihi bölgesi olan La Candelaria, turistlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Kolombiya Gezi Rehberinin İlk Durağı, Güney Amerika’nın En Gelişmiş Kentlerinden Bogota

10 milyonluk nüfusu ile Latin bölgesinin en büyük kentleri arasında yer alan Bogota’nın tarihi bölgesi olan La Candelaria, turistlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Vizesiz kolayca ziyaret edilebilen ülkeler arasında bulunan ve Kolombiya’nın bağımsızlık mücadelesinin başlamış olduğu bu bölge üzerinde kültür ve sanat son derece gelişmiş durumda bulunuyor.
Onlarca tarihi esere ev sahipliği gerçekleştiren La Candelaria’nın ana merkezi ise Simon Bolivar Meydanıdır.
Onlarca tarihi esere ev sahipliği gerçekleştiren La Candelaria’nın ana merkezi ise Simon Bolivar Meydanıdır. Bu meydan üzerinde meclis binası, katedral, başkanlık sarayı gibi yerleri kolayca görebilirsiniz. Meydanın az ilerisinde ise Museo del Oro adından altın müzesi yer almaktadır. Kolombiya’da gezilecekler listesi arasında mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekanlardan bir tanesidir. Tarihi altın ve paraların sergilenmiş olduğu müze göz kamaştırıcı güzelliği ile adından söz ettiriyor.

Zona Rosa

Zona Rosa, Bogota’nın merkezine bağlıdır. Son derece lüks eğlence mekanlarının bulunduğu bu bölge üzerinde turistler güzel anlar yaşamaya devam ediyor. Kolombiya’da eğlenceyi daha uyguna getirmek isterseniz La Candelaria bölgesini ziyaret etmenizi öneririz.
Önemli tatil merkezlerinden bir tanesi olan Cartagena Kolombiya’nın tarihi liman kentlerinden bir tanesidir.

Cartagena UNESCO Listesinde

Önemli tatil merkezlerinden bir tanesi olan Cartagena Kolombiya’nın tarihi liman kentlerinden bir tanesidir. Cartagena, UNESCO tarafından ‘Dünya Kültür Mirası’ listesine alınmıştır. Cartagena kenti yeni ve eski hali olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Şehri bir tarafında gökdelenler ve alışveriş merkezleri yer alırken diğer tarafında ise tarihi yansıtan rengarenk evleri tarihi eserleriyle bizi mest ediyor. Cartagena üzerinde Chiva Bus adında bulunan parti otobüslerine binerek, Kolombiyalı müzik gruplarını canlı müziği eşliğinde dinleyebilirsiniz.
Medelin’de her zaman bir hareket bulunuyor. Dans, müzik ve eğlence merkezi ola Medelin’de unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Medelin’de Eğlence

Medelin’de her zaman bir hareket bulunuyor. Dans, müzik ve eğlence merkezi ola Medelin’de unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Medelin Kolombiya’nın kültür ve sanatın başkenti olarak adlandırılır. Kolombiya’ya gittiğiniz zaman Medelin gecelerini seveceksiniz. Dünyanın bir çok yerinden insanların uğradığı bu kente sizde hayran kalacaksınız. El Poblado bölgesi ise şehrin en hareketli noktası olarak göze çarpıyor.
Medellin’in yakınlarında yer alan Guatape, eşi benzeri bulunmayan bir kasabadır. Rengarenk boyanmış evleri ve sokakları ile Guatape’de canlı tarihe şahit olabilirsiniz.

Guatape’yi Ziyaret Etmeyi Unutmayın

Medellin’in yakınlarında yer alan Guatape, eşi benzeri bulunmayan bir kasabadır. Rengarenk boyanmış evleri ve sokakları ile Guatape’de canlı tarihe şahit olabilirsiniz. Bu şirin kasabanın her sokağı içerisinde farklı bir manzara görebilirsiniz.
Santa Marta’ya bağlı Taganga, Kolombiya’nın diğer bölgelerine göre çok daha uygun bir tatil imkanı sunmaktadır.

Turizm Bölgesi Taganga

Turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Taganga, eski dönemlerde küçük bir balıkçı kasabası olarak yer alıyor. Santa Marta’ya bağlı Taganga, Kolombiya’nın diğer bölgelerine göre çok daha uygun bir tatil imkanı sunmaktadır. Teknelerle ulaşım sağlayabileceğiniz Taganga’nın merkezinde bulunan adalar üzerinde deniz keyfini yaşayabilirsiniz. Sizde Kolombiya’ya gittiğiniz zaman bu tatil yerlerini ziyaret ederek unutulmaz bir maceraya yelken açabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!