featured

Yeni Nesil: 5 Motosiklet Teknolojisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Motosiklet tutkunlarını heyecanlandıracak 10 Yeni Nesil Motosiklet Teknolojisi ile sizlere, dünyanın merakla beklenen motosiklet özellikleri ve teknolojik faaliyetlerinden bahsedeceğim. Hayatınıza eğlence katabileceğiniz oldukça başarılı motosikletlerle tanışmaya hazır mısınız? İki tekerlek üzerinde gitmenin duygusunu motosiklete binmeyenler bilemez. Motosiklet tutkusunu teknolojiyle harmanlayan mühendislerin sizler için tasarlayıp geliştirdiği harika motorları gelin beraber inceleyelim.

1: Honda Riding Assist

Motosiklet Teknolojisinde Japon Etkisi

Honda Riding Asist

Japon markası olan Honda, motosiklet dünyasına teknoloji ile giriş yaptı. Görünümü ve estetik yapısıyla motosiklet tutkunlarını kendine bir kez daha bağlamayı başaran Honda Riding Asist motosikleti ile dengede durabilen motor üretmeye karar verdi. Otonom teknolojisiyle kendi başına hareket edebilen motosiklet geliştirerek, Otonom araçlar arasına ismini yazmayı başarıyor. Riding Assist, motosiklet üzerine eklenen Jiroskop sayesinde aldığı konumu ve hareket sinyallerini motosiklet için uygun dengeyi sağlayana kadar şaseyi ve metal aksamı yönetiyor. Honda firması 27 Ekim’de başlayacak olan Tokyo Motor Fuarında araç hakkında daha detaylı bilgi vereceğini açıkladı.

2: Yamaha Motoroid

Yamaha Motoroid

Otonom teknolojisini dahada geliştirmeyi başaran Japon motorlu taşıt üreticisi, Yamaha kendini park edebilen ve dengede durabilen motosiklet üretmek için çalışmalarını başlattı. Yamaha Motoroid adını verdiği son teknoloji motosikletiyle görenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Motosiklet tutkunlarına heyecan verici görünüm ve özellikler katıyor, akıllı motosiklet teknolojisini geliştirmeyi sürdürüyor. Yanlarında iki adet denge tekerleği bulunan motosiklet, ön panelinde bulunan algılayıcı sensörler sayesinde sahibini tanıyabiliyor, verilen komutları yerine getiriyor. İlginç bir şase görünümüne sahip olan Yamaha Motoroid, sürücüsünü belden kavrayan koltuğunu da kendine has olarak geliştirmiş. 2017’de Tokyo Motor Show fuarında sergilediği bu güzel motorun satışa sunulması tüm motosiklet tutkunları tarafından takip edilmekte.

3: BMW R 1200 GS

Alman Motosiklet Teknolojisi

BMW R 1200 GS

BMW otonom motosikleti olarak R 1200 GS motorunu geliştiriyor. Diğer otonom motosikletlere nazaran sade ve klasik görünüme sahip olan BMW R 1200 GS, birçok binicisini memnun bırakan motosikletler arasındadır. Güçlü, gelişmiş ve yüksek devirli motora sahip olan R 1200 GS, iki silindirli karşılıklı ikiz motordan güç alarak hareket etmektedir. Bmw geliştirdiği otonom teknolojisiyle dengede durabilen ilk motorunu üretmeye başladı. Klasik şasi görünümü sayesinde arazide diğer otonom araçlardan daha dinamik ve başarılı geçişler sergilemiştir. Viraj alabilme kabiliyeti de oldukça başarılı olduğu söylenmektedir.

4: Novus (Elektrikli Motosiklet)

Amerikan Motosiklet Teknolojisi

Novus Elektrikli Motosiklet

Novus markasının, CES 2019’da tanıttığı, Novus Elektrikli Motosiklet oldukça ilgi çekti. Bisikleti andıran bu motosikletin fiyatı dudak uçuklatıyor. İnce yapısı ve karbon fiber eklentileri ile dahada hafifleştirilmesi sağlanmıştır. Novus‘u standart bir elektrikli bisikletten ayıran özellikleri ise; her iki tarafında bulunan Monokok süspansiyonlar, 14,4 kWh değerinde bataryası sayesinde yaklaşık 100 kilometrelik bir mesafeyi katedebilmesi. Maksimum ulaşabildiği hız 10 km/sn civarında olan Novus, diğer elektrikli teknolojik motosikletlerin yanında yavaş kaldığı söylenebilir. 39 bin 500 dolarlık fiyat etiketi olduğu söylenen bu motora herkesin binemeyeceği de aşikar görünüyor.

5: Arc Vector

Arc Vector

EICMA motosiklet fuarında bu yıl tanıtılan Arc Vector, estetik tasarımı ve teknolojik görünümü ile ilgi odağı olmayı başaran motorlar arasındadır. Standart şasi tasarımlarından farklı Monokok şasiye sahip olan Arc Vector, elektrikli yakıtlı motosikletler arasında oldukça dikkat çekici özelliklere sahiptir. 2019 yılında satışa sunulacağı bilinmekte olan motorun, maksimum hızı 200 km/sn, 138 beygir güç ile 272 kilometrelik menzili olduğu bilinmektedir. Arc Vector üreticileri motosikletin yanı sıra, özel kask ve mont yanında veriliyor. Kask ve mont şaşırtıcı özelliklere sahip olduğunu bilmenizi isterim. Özelliklerde belirtilenler arasında, karşınıza engel çıktığında mont titreşim oluşturarak sürücüyü uyardığı söyleniyor. Bu güzel motorun sahibi olabilmek için 117.000$ gibi bir bütçeye sahip olmanız gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!