featured

Bacakların Kalınlaşmasına Sebep Olan 5 Faktör

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bacak kalınlaşması özellikle kadınların yaşadığı büyük problemler arasında yer alıyor. Bacak kalınlaşması sonucu oluşan görüntü nedeniyle birçok kadın etek ya da şort giymekten kaçınıyor. Özellikle yaz aylarında büyük bir problem haline gelen bacak kalınlaşması nedenleri hakkında sizlere maddeler halinde bir yazı hazırladık.

1) Lenfödem Sonucu Bacak Kalınlaşması

Lenfödem Sonucu Bacak Kalınlaşması

Bahsedeceğimiz bu hastalığın sebebi lenf damarlarında bozulma veya az gelişme sonucunda ortaya çıkan hastalık çeşididir. Bu hastalığın sonucunda kişilerin bacaklarında kalınlaşma oluşur. Genel olarak bu kalınlaşma tek bacakta görülse de bazı durumlarda her iki bacakta da rastlanabilmektedir. Bu hastalığın bulgularından biri portakal kabuğu cilt görüntüsü denilen görüntü oluşur. Bacaklarda ortaya çıkan bu şişkinlik genellikle dinlenmeyle azalır. Ancak bacaklarda oluşan bu kalınlaşmadan kurtulmanın en doğru yolu bir uzmana başvurmaktır.

2) Lipödem Hastalığı

Lipödem Hastalığı

Diğer bir hastalık olan çok genetik sebeplerden dolayı meydana gelen bu hastalık kişilerde ergenlik döneminde belirtilerini göstermeye başlar. Aile bireylerinde de görülebilen bu hastalık yapısal bir problemdir. Bacaklarda oluşan kalınlaşma yumuşaktır ve lenfödemin aksine portakal kabuğu cilt görüntüsüne rastlanmaz.

3) Vücut Hastalıklarının Habercisi Olabilir

Kalın Bacak Hastalıkları

Bazı durumlarda bacaklarda oluşan kalınlaşmalar hastalık habercisi olarak nitelendiriliyor. Özellikle kalp yetmezliği rahatsızlığı veya böbrek hastalıklarının belirtisi olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda bacaklarda ki kalınlaşmanın yanı sıra ekstra belirtilerde görülebiliyor. Bu belirtiler bacak kalınlaşması problemiyle birleşince ortaya çok riskli hastalıklar çıkabiliyor. Bu gibi durumlardaysa mutlaka bir uzmana görünmekte fayda bulunuyor.

4) Bacak Kalınlaşması Guatra Bağlı Olabilir

Bacakların kalınlaşmasının bir diğer nedeniyse guatr rahatsızlığı kaynaklı olabilir. Guatr hastalığı vücutta şişmeye sebep olabilen hastalıklar arasında yer alıyor. Dolayısıyla bacaklarda oluşan kalınlaşmanın sebeplerinden biri de guatr hastalığı olabilir. Bunu tam olarak anlayabilmek için kalınlaşmanın boyutuna bakmak gerekiyor.

5) İri Kemikler Bacaklarınızı Kalın Gösteriyor Olabilir

İri Kemikler Bacaklarınızı Kalın Gösteriyor Olabilir

Her ne kadar bacak kalnlaşması neden olur sorusunun cevabı hastalıklara yorulsa da bazen sebep oldukça basittir. Kişilerin kemik yapısının kalın olması sonucu bacakları da olduğundan kalın bir görüntüye sahip olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!