featured

Balkon Çiçekleri İle Balkon Dekorasyonunuzu Tamamlayın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balkon Çiçekleri İle Balkon Dekorasyonunuzu Tamamlayın

Balkon dekorasyonu dediğimizde aklınıza sadece balkon mobilyaları, balkon perdesi, balkon aksesuarları gelmesin. Tam aksine balkon dekorasyonu için ilk gerekli olan dekorasyon detayı, balkon çiçekleridir. Balkon çiçekleri alacağınız zaman mevsimine, balkonunuzun güneş görmesine, sulama isteğine ve bakımına göre iyice düşünmeli ve karar vermelisiniz.

Asla çiçek bakımından anlamayan biri için sadece yapay çiçekler ile balkon dekorasyonu da yapılabilir. Minik minik saksılarda rengarenk yapay çiçekler alarak, balkon demirlerine, balkon zeminine, pencere önüne, balkon duvarına monte edebilir, yaz kış balkon dekorasyonunuz bozulmadan kullanabilirsiniz.

ise kesinlikle plastik saksı tercih etmeyin. Çünkü balkonlarda yetişen çiçeklerin saksıları plastik olursa çiçeğin kökünün sıcak havalarda kurumasına neden olur. Bu yüzden balkon dekorasyonunuz için saksı tercihiniz toprak saksıdan yana olmalıdır.

Kış çiçekleri içerisinde şebboy, açelya, sıklamen, kasımpatı ve kardelen yer almaktadır. Yaz çiçekleri içerisinde ortanca, sardunya, begonya, hanımeli ve karanfili tercih edebilirsiniz. Bahar çiçekleri içerisinde ise tercihiniz papatya, lale, zambak ve leylak olabilir

Çok güneş gören, aydınlık bir balkonunuz var ise en uygun bitki kesinlikle limon ve portakal ağaçlarıdır. Kocaman saksılar alıp, balkonunuzun bir köşesine bodur limon veya bodur portakal fidesi dikebilirsiniz. Bunun dışında balkonum bütün yaz rengârenk olsun istiyorsanız kesinlikle sardunya seçebileceğiniz ilk çiçektir. Sürekli olarak çiçek açan sardunya ile balkon dekorasyonunuz her daim rengarenk olacaktır.

Balkon Çiçekleri Bakımı

Balkon dekorasyonu için hangi çiçekleri tercih ederseniz edin kesinlikle çiçek bakımı hakkında çiçekçiden bilgi almayı unutmayın. Çünkü her çiçeğin bakımı, su ve güneş ihtiyacı farklıdır. Düzenli olarak sulaması, gübrelenmesi, toprağının havalandırılması, görmesi gereken ışık ve güneş miktarını öğrenmeniz gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!