featured

Mantar Sote Tarifi İle Sofralarınıza Renk Katın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mantar sote hem oldukça lezzetli, hem de oldukça kolay hazırlanan bir yemek. Peki mantar sote nasıl yapılır? İşte, hemen hazırlayacağınız lezzetli mi lezzetli mantar sote tarifi!

Mantar Sote

Mantar sote nasıl yapılır, sorusunun cevabını sizlere en basit yöntemi ile vereceğiz. Vereceğimiz mantar sote tarifi, tarife uyduğunuz sürece, her damak tadına hitap eden bir  yemek halini alacaktır. Mantar, mevsimi asla geçmeyen bir yiyecek. Doğanın bize verdiği bu eşsiz lezzetin en güzel hali ise sotelenmesi. En güzel ve en kolay mantar sote tarifi için buyurun yazımızın devamına!

Mantar İçin Gerekli Malzemeler

diğer malzemeleri de doğrayıp hazır hale getirin.Soğanı ve patatesi yemeklik olacak şekilde doğrayın ve zeytin yağında harlı bir ateşle kavurun.Kavrulduğunu hissettiğiniz an biberleri içine ekleyin ve iyice kavurun. Kavrulan malzemelerin içerisine son olarak mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını yarım olacak şekilde kapatın.Biraz bekledikten sonra mantar sularını bırakacaktır. Sularını bırakmasının ardından suyunu çekip kavrulmaya başlayacaktır.İyice kavrulmuş mantarlara baharatları da ekleyip biraz daha kavurun.Baharatlar yemeklerle iyice özdeşleşince ocağın altını kapatın.Afiyet olsun.

Mantar sote yemeğinizin en lezzetli hali alabilmesi adına, mantarları limonlu suda beklettikten sonra üzerinde ki zarı bir bıçak yardımı ile ya da elinizle soyun. Böylelikle mantarı çok fazla yıkamanıza gerek kalmaz ve mantarın çekeceği su sadece yemeğin suyu olur. Böylece yemeğiniz çok daha lezzetli bir hal alır.

Pratik yemekler arasına giren mantar sote için tarif dışında ilave bir şey eklemenize gerek olmaz. Dilerseniz soteyi tavuklu olarak da tercih edebilirsiniz. Yemek tarifleri arasında oldukça kolay yapıma sahip olduğu için sote tercih edilebilir. Mantar sote yaparken mantarlar suyunu salmalıdır. Mantar suyu yemeğe lezzet katar. Kolay mantar sote tarifini sizler için paylaştık. patatesli-mantar sote tarifi olarak da geçen yemekte dilerseniz patates kullanmayabilirsiniz. Kahvaltılık Mantar Sote Tarifi için araştırma yapabilirsiniz. Kahvaltıda yenecek mantar sote daha konserve vari yapılan bir tariftir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!