featured

Vertigo Nedir Tedavisi Var mı ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vertigo Nedir Tedavisi Var mı ?

Ayağınızın altındaki yerin kaydığını hissettiğiniz anlarda yaşadığınız panikle sağlık kuruluşlarına koşabilirsiniz. Bu yoğun baş dönmesi hayatın her aşamasında hemen hemen herkesin yaşayabileceği durumlar arasındadır.

Altta yatan herhangi başka ve önemli bir sebep yoksa birkaç günlük ilaç tedavisi ve dinlenme ile geçebilir. Çünkü yoğun stres, soğuk algınlığı ve psikolojik sıkıntılar da baş dönmesine neden olabilir. Ancak kronik olarak ara ara tekrarlanan baş dönmesi olan vertigo tanı ve tedavisi çok daha özel bir sağlık sorununa işaret eder. 

sıklığı da değişmektedir. Zira soğuk ve kapalı havalarda gün ışığının azaldığı anlarda bu sıkıntının yaşanması daha olasıdır. 

Vertigonun nedenleri 

Vertigo genelde iç kulak ve sinir sistemi ile ilgili bir sorun olarak bilinen bir rahatsızlıktır. İç kulak kaynaklı baş dönmelerinde kulaklarda dolgunluk hissi ve işitme kaybı gibi durumlar da bu sıkıntıya eşlik edebilir. Ayrıca rahatsız edici kulak çınlaması yaşanması da muhtemeldir.

Mide bulantısına eşlik eden kusma varsa dikkat 

Baş dönmesi beraberinde mide bulantısı ve kusma gibi sorunları da beraberinde getirir. Bu durumlar akla başka rahatsızlıkları hatta hamileliği de getireceği için genelde vertigo rahatsızlığı gözden kaçabilir.

Mevsimsel risklere hazırlanmak 

Korkunç bir dengesizlik hissi olarak bazen birkaç gün sürebilen vertigo tedavisi ilaçla yapılabilen ve böyleyece semptomları azaltılabilen bir rahatsızlıktır. Eğer ilaç tedavisi yeterli gelmiyorsa çözüm olarak doktorunuz ameliyat önerebilir. Genelde biraz dikkat ve dinlenme ile geçebilen  vertigoya ne iyi gelir sorusuna öncelikle riski arttıran faktörlerden uzak durmak gerektiği ile ilgili bir cevap verebiliriz. Zira madde kullanımı, yorgunluk, açlık, susuzluk ve tuzlu yiyecekler vertigo yaşanma riskini arttıracaktır. Ayrıca gerekli olmadığı durumlarda araç yolculuğunu ertelemek de gerekecektir. Bu iyileşme sürecinde bol sıvı alınması tavsiye ediliyor. İç kulak dengesini sağlama amacıyla doktorunuzun uygulamayabileceği manevra da durumu düzeltme adına yapılacaklar arasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!