featured

Prof Dr Ali Demirsoy: FETÖ ÖSYM Sistemini Nasıl Bozdu ? FETÖ Sınav Sorularını Nasıl Çaldı ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte Prof Dr Ali Demirsoy‘un ağzından FETÖ ÖSYM Sistemini Nasıl Bozdu ? FETÖ Soruları Nasıl Çaldı ?

Çok sevilen televizyoncu Hulki Cevizoğlu’nun TELE-1 TV kanalında sunduğu Cevizkabuğu programının konuğu Prof. Dr. Ali Demirsoy 38 yıl çalıştığı ÖSYM’de sistemin nasıl bozulduğunu, FETÖ nün ÖSYM sorularını çalınma noktasına kurumu nasıl getirdiğini anlattı.

FETÖ ÖSYM Sistemini Nasıl Bozdu ? FETÖ Soruları Nasıl Çaldı ? 

ÖSYM’de Geçmiş 38 Yıllık Ömür

Prof. Dr. Ali Demirsoy 38 yıl boyunca ÖSYM’de biyoloji sorularını hazırlayan bir bilim insanı. 16 yıl boyunca ÖSYM’de çalıştığını eşine dahi söylememiş idealist bir eğitimci. Kendi ifadesiyle badem bıyıklılar (FETÖ sempatizanı olduğunu düşündüğü insanlar) ÖSYM’ye girdikten sonra kurumdan ayrılmış. Ayrıldıktan sonra kurum kendisine onur mektubuyla teşekkür etmiş.

Ali Demirsoy: “Eşim Dahi 16 Yıl Boyunca ÖSYM’de Çalıştığımı Bilmedi”

ÖSYM’de çalıştığım yıllar içerisinde Biyoloji sınav sorularının tamamının hazırlanmasından sorumluydum. Kurumda 38 yıl fiilen görev yaptım. ÖSYM’de çalıştığım ilk 16 sene eşim bile bilmiyordu burada çalıştığımı. Kısmen diğer bölüm sorularının hazırlanmasına da yardımcı oldum. Kurumu bıraktığım güne kadar 1 tane hazırladığım soru bile iptal edilmedi” diyor.

FETÖ ÖSYM Sistemini Nasıl Bozdu ? FETÖ Sınav Sorularını Nasıl Çaldı ?

ÖSYM’de 8 Yıl Çalışmadan Sınav Sorularını Göremezdiniz

Kurumda çalıştığımız dönemlerde benim odama ÖSYM’de 8 yıl çalışıp tecrübe edinmeden, güven sağlamadan kimse giremezdi. ÖSYM bir personel alımı yaptığında yeni alınan personel en az 2 yıl sadece getir götür işlerine bakardı. Bu 2 sene içerisinde güvenilir bir insan olduğuna kanaat getirdikten sonra yavaş yavaş kurum işlerini yapmaya başlarlardı. ÖSYM’de görevli personel 8 yılın ardından ancak sınav sorularını görebileceği bina bölümlerine girebiliyordu.

FETÖ ÖSYM Sistemini Nasıl Bozdu ?

Badem Bıyıklılar Geldi Biz Gittik

Kurumda çalıştığım son zamanlarda bir grup badem bıyıklı insan ÖSYM’ye atandı. Eskiler kimi gitti, kimi gitmek zorunda kaldı. Bu yeni gelenler dediler ki ÖSYM başkanlığı bizi atadı biz burada soruların hazırlandığı kısımda koordinatör olarak çalışacağız. Buyrun harç bitti yapı paydos dedik ve biz kurumdan ayrıldık.

FETÖ Sınav Sorularını Nasıl Çaldı ?

Onur Mektubuyla Emekli Oldum

Ayrıldıktan sonra 38 yıllık başarılı hizmetlerimden dolayı ÖSYM başkanından onur mektubu bile aldım. Biz kurumdan ayrıldık çok sürmedi dediler ki ÖSYM soruları çalındı.

Ali Demirsoy’dan Liyakat Vurgusu

Ne diyebilirim ki… Elinizde güvenilir yıllardır hizmet etmiş, sistemi aksatmamış liyakati kanıtlanmış personeller var. Sistem kendi içerisinde 38 yıldır açık vermeden işliyor. Siz bu sistemi bozup liyakatsızlara teslim ederseniz olacağı budur.

Ortaçağ’da Zangoç Bile Olamayacaklar Üniversitelere, ÖSYM’ye Girdi

Prof. Dr. Ali Demirsoy Ali Demirsoy şöyle devam ediyor:

Orta çağda zangoç olarak çalışamayacak adamlar, geldi ÖSYM’de koordinatör, üniversitelerde Öğretim elemanı oldu. Ondan sonra diyoruz ki başımız neden beladan kurtulmuyor. Siz düzgün, bilgili, dürüst insanlarla yol alabilirsiniz. Yanlış adamla doğru sonuç almak hele hele eğitim de eşyanın tabiatına aykırı.

20/09/2019 Tarihli Ceviz Kabuğu Programı

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!