featured

Türkiye’de Üniversitelerde Açılan Yeni Bölümler Neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni açılan üniversite bölümleri

Ülkemizde lise eğitimini tamamlayan her genç, her yıl yapılan üniversite giriş sınavlarına girip, iyi bir bölüme ve iyi bir üniversiteye yerleşmek için ter döküyor. Geleceğe atılan en büyük adımlardan biri olan üniversitede, okul seçiminin yanı sıra bölüm seçimi de oldukça önem arz ediyor. Gençlerin ileride sevecekleri işi yapması için yapılan tercihlerin, tutarlılığı, doğruluğu ve öğrenciye uyumu, uzmanlar tarafından incelenmeye ve bir yöntem belirlenmeye çalışılıyor. Peki, türkiye’de açılan yeni bölümler neler? Yeni açılan üniversite bölümleri ve puanları neler? Bu sorular her gencin ve her ailenin aklında, her yıl bir soru işareti olarak beliriyor.

Türkiye’de Açılan Yeni Üniversite Bölümleri

Üniversite yeni açılan bölümler ve gelecek vadeden yeni üniversite bölümleri şu şekildedir:

Odyoloji

Odyoloji

İşitme kaybı, denge bozukluğu gibi konuları kapsayan Odyoloji bazı özel üniversitelerde ve İstanbul Üniversitesi’nde eğitim veren bir bölümdür. İki ve dört yıllık olmak üzere iki kısımdan oluşan Odyoloji bölümünü okuyan her genç birer odyolog olarak mezun edilmektedir. Odyologlar işitme bozukluğu, kaybı, denge bozukluğu gibi kulak ve kulağı ilgilendiren herhangi bir hususta tanı koyup, tedavi uygulayabilmekte ve çeşitli rehabilitasyon merkezleri, hastaneler ve tıp merkezlerinde çalışabilen kişilerdir. Yeni açılan üniversite bölümleri ve puanları açısından Odyoloji bölümü sayısal öğrencilerinin tercih ettiği bir bölümdür.

Grentoloji

Grentoloji

Türkçe yaşlılık bilimi anlamına gelen Grentoloji, henüz çok yeni bir bölüm olarak, öğrencilerine özel bursa vermektedir. Ayrıca Arapça, Çince, Rusça, İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Almanca olarak yedi dil eğitimi de verilen bölüm MF-3 puan türüyle öğrenci kabul etmektedir. puanlara göre öğrenci alımı yapıyor.

Podoloji

Podoloji

İlk kez Kocaeli Üniversitesi’nde eğitime açılan ve şuan birçok özel üniversitede de bulunan Podoloji bölümü, ayak ve ayak bilimi ile ilgilenen bir bölümdür. Bölümden mezun olan her öğrenci fizik tedavi merkezleri ve hastanelerde ayak sağlığı ile ilgili bölümlerde çalışabilmektedir. Yeni açılan üniversite bölümleri ve puanları açısından Podoloji, MF-3 puanıyla öğrenci almaktadır.

Diğer Yeni Üniversite Bölümleri Şu Şekildedir

Yeni Medya Bölümü

Yeni Medya Bölümü

Mücevherat Mühendisliği

Adli Bilişim Mühendisliği

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

Bakınız: ÖĞRENCİ DOSTU ŞEHİRLER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!