featured

Ten Rengine Göre Ruj Rengi Nasıl Seçilir? Ruj Rengi Tercihi Ruh Halini Mi Yansıtıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlar bulundukları ortamda beğenilmek ve takdir edilmek isterler. Güzel kadınlar tarafından seçilen en güzel ruj tonları ise ruh halleri ile bir bağlantısı olduğunu ifade eden uzmanlar, kendisini mutlu ve rahat hisseden her kadının güzel kadınlar kategorisine dahil edildiğini de belirtmeyi unutmadı. İşte, ruh halinei yansıtan ruj renkleri ve ten rengine göre ruj rengi nasıl seçilir sorusunun cevabı. 

Ruj Rengi Ruh Hali İle Yakından İlişkili

Araştırma göre kadınların sürdüğü ruj rengi ruh hali ile çok yakından ilişkili. Kadınlar aslında bilmeden de olsa psikolojilerine uygun giyim tarzı ve makyaj yapıyorlar. Peki, güzel kadınlar hangi durumda hangi renk ruj kullanıyorlar?

Araştırmacılar kadınların sürdükleri rujun rengine göre karakter analizlerini çıkarmayı başarmışlar. Bu doğrultuda kadınlar genellikle ruh hallerine göre kullandıkları eşyaların ve makyaj malzemelerinin rengine büründüklerinden bu karakter analizlerinin doğruyu yansıtmaması için de bir neden bulunmuyor

1 – Kırmızı Ruj Süren Kadınların Ruh Halleri

Kırmızı ruj süren kadınlar genelde daha hareketli, kendini sexy bulan ve özgüveni yüksek insanlardır. Bu tip kadınlar etraftaki gözlerin kendi üzerinde olmasından hoşlanır. Genelde beyaz tenlilerdir. Kırmızı rujun parlaklığını çekiciliğini ve kendine kattığı çekiciliği severler. Çevrelerindekileri kndilerine hayran bırakmayı seven kırmızı ruj süren kadınlar zenginlikten ve zengin görünmekten hoşlanırlar. 

Cürretkar tavırları ile dikkat çeken kırmızı rujlu kadın grubu, en çok da beğenilmeyi sever. Kırmızı rujun ruh hali ise muhakkak ki enerjik ve pozitiftir. Bazen dışarıdakilere göre kendini beğenmiş olarak görülen bu güzel kadınlar, kendileri ile ilgilenmeyi çok severler ve çoğunlukla kendi ile barışık insanlardır.

2 – Pembe Ruj Kadınları ve Ruh Halleri

Pembe ruj süren kadınlar hareketli ve sosyaldir. Kırmızı ruj süren bayanlara göre karşı cinse daha az ilgilidirler. Pembe ruj kadınları daha çok arkadaş canlısıdır. Klasik giyinmekten ziyade topuksuz günlük rahat elbiseler giymeyi sever. Bazı pembe rujlu kadınlar ise erkekleri düşman olarak görürler. Görünümlerinden de ödün vermezler. Dürüst erkekleri seven bu kadın grubu rahatına ve kendisine düşkündür. 

3 – Turuncu Ruj Kadınları

Turuncu ruj süren kadınlar pembe ve kırmızı ruj kadınlarına göre daha eğlencelidir. Bu güzel kadınlar sosyal ve edebi konulara daha ilgilidirler. Müzik ve sinema hayatlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Turuncu ruj kadınları genelde entellektüel kişilerdir. Adını bile duymadığınız kitapları okumuşlardır. Sizin var olduğunu bilmediğiniz ülkeleri ve ayrıntılarını bilirler. Kısacası çok bilmişlerdir. Sempatik erkekleri severler. 

Kültürel bir etkinliğe katılmak ya da bir tiyatroya gitmek istediğiniz bir gün turuncu ruj rengini tercih edebilir ve kültüre aç ruh halinizi bu şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. 

4 – Mürdüm Renk Ruj Süren Kadınların Ruh Halleri

Mürdüm renk ruj süren kadınlar genelde sert bir yapıya sahiptir. Onlar ne istediğini bilirler. Olgun erkeklerden hoşlanırlar. Tenleri genelde beyazdır ama tercih ettikleri kıyafetler koyu renktir. Hayatta onlar için çok fazla seçenek yoktur. Ya evet ya hayır olacaktır.

5 – Nude Ruj Süren Kadınlar 

Sade ve şık olmayı isteyen güzel kadınlar genelde nude ruj tercih eder. Kırmızı ve pembe rujda öncelik olan dudakları çıkarma hissi burada yoktur. Nude ruj süren kadınlar için önceliği gözlerdir. Karşısındaki insanı gözlerine odaklamak ister.

Nude Ruj Süren Kadınlar narin ve keskin bakışları ile erkekleri o an avına çeker. Karakterli ve etkileyici bakışları olan erkekler ile ilgilenirler. Sonuç olarak kadınların giydiği giyisiler gibi dudaklarını boyadıkları renk de karakterini yansıtabilir. Tabi bu sadece genellemedir. Ama bir çok kadında yapılan araştırmada bu ispatlanmıştır.

Ten Rengine Göre Ruj Rengi Nasıl Seçilir?

Kadınların en çok yaptığı makyaj hataları başında ten rengine göre  ruj rengi seçme noktasında meydana gelmektedir. Sahip olunan ten rengine her zaman her renk ruj uymayabilir. Peki, ne yapmak gerekir? İşte, ten rengine uygun ruj rengi seçiminde dikkat edilmesi gerekenler!

1 – Açık Tenliler İçin Ruj Rengi Tercihi

Açık tenli kadınlar ruj rengi seçerken öncelikle etkinlik planını göz önünde bulundurmalıdırlar. Yani, basit bir giysinin üzerine seçilecek ruj rengi ile şık bir takım elbisenin üzerine seçilecek farklı olacaktır. Fakat yine bu noktada da ten rengine uygun ruj rengi seçmek önem arz etmektedir. 

YouTube video

Eğer ten renginiz beyaz ya da sarışına yakınsa, pembe ve fuşya tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu noktada Maybelline New York 379 Fuchsia For Me ruh modelini alabilir ve hem çok şık hem de spor giysi tercihlerinizle kombinleyebilirsiniz. 

2 – Kumrallar İçin Ruj Rengi Önerisi

Sarışın ya da kumral ten rengine sahipseniz sizin için en dikkat çekici ve özel renk nude ve tonlarıdır. Cildinizle muhteşem bir uyum sağlayacak olan nude renk tonları ile güzelliğinizi ön plana çıkarma şansına sahip olacaksınız. 

3 – Esmerler İçin Ruj Rengi Önerisi

Esmer ve güzel kadınlar, sahip oldukları güzelliği daha çok ortaya koymak için kırmızı ve mor rengin koyu ve canlı tonlarını tercih ederler. 

4 – Bronzlar İçin Ruj Rengi Önerisi

Bronz ten rengine göre ruj rengi seçerken yine koyu renkler tercih edilmelidir. Çünkü koyu renk tende makyajın belli olabilmesi için daha koyu bir renk ve stil uygulanmalıdır. 

Bronz tenli kadınlar yine iddialı renkler arasında olan koyu mor ve siyah ruj rengi kullanabilirler. Hem günlük hem de özel davetlerde tercih edilebilecek olan koyu renk makyaj en çok bronz ve esmer tenli kadınlara yakışmaktadır. 

Kadın modasının vazgeçilmez parçası olan makyajda dikkat çekmeyi sağlayan en önemli silah rujlardır. Ruj seçimi yaparken kalitesi ve kalıcılığı kadar ten rengine uyumlu olup olmadığı ve ortama uygunluğu dikkate alınmalıdır. Ne kadar kıyafet ile uyumlu ruj tercihi yapılıyor gibi olsa da kadınların ruh hali ile ruj rengi arasında bütünleşmiş bir ilişki vardır. Bu nedenle hem ten rengine hem de ruh haline uygun ruj seçmek çok önemli bir beceridir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!